ko av GallowayrasKor av Gallowayras är idealiska för utomhusunderhåll. Dessa är djur med svart, brun eller vit päls, som skyddar boskap från låga temperaturer. Det finns två rasen för rasen: holländska och kanadensiska.

Två genetiska linjer är lite annorlunda. Holländska avel är mer uthållig. Korna i denna genetiska linje motstår negativa temperaturer till -20 ° C. Kanadensisk nötkreatur är större och ger mer mjölk. Galloway rasen av kor tolererar helt ogynnsamt väder.

Hotellet av dessa kor passerar enkelt. Du kan födas under den öppna himlen. Kalvar har en stark immunitet, vilket gör att du kan hålla hela besättningen i ett stort hölje.

Nackdelar med Gallowayrasen

I Ryssland var Galloway-rasen inte brett utbredd. Under hela landet är odlingen av dessa kor engagerade i endast fem personliga deltidsbruk och två stora gårdar.

På grund av detta finns det ett brist på reparationslager. Så snart eller senare kommer Galloway boskap med andra raser att korsas.

Den andra nackdelen med Galloway är en långsam uppsättning muskelmassa jämfört med andra kött- och mjölkraser. På höstenperioden används alla näringsämnen på bildandet av ett fettlager som skyddar kor från låga temperaturer. Ändå accelereras en uppsättning muskelmassa på sommaren.

Kvaliteten på nötkött är mycket högre än för andra raser av kött. Galoveiskaya biff anses vara den mest utsökta, räknar inte köttet av marmor.

Villkor för Gallowayrasen

För att behålla Galloway måste flera villkor vara uppfyllda:

  • ordna automatiska matare i pennan;
  • att bilda en balanserad matbas
  • på vintern, ge djuren vitaminer.

Som en källa till vitaminer kan man använda tall eller grannålar. På marken i pennan måste du göra en kull av sågspån och hö. Feeders är utrustade med en standardmetod. De är stora tråg med korn och hö.

Om det ofta förekommer regn i ditt område, och hö för vinter inte är möjligt, använd haylage.

Detta är en frisk grön mat samlad i hermetiskt tillslutna påsar. För beredning av sådan mat använda lucens och klöver.

Galloway Cow Gallows – video