palung makanan anjing buatan sendiriPeternak anjing hanya perlu dalam kes-kes di mana pemiliknya pergi untuk masa yang lama bercuti, dan tidak ada cara untuk memberi makan haiwan itu setiap hari. Pengumpan itu boleh dipasang di sebuah apartmen atau di halaman sebuah rumah persendirian.

Dijual terdapat palung makan plastik untuk anjing. Sebagai peraturan, mereka adalah bekas menegak dan mendatar, yang disambungkan bersama oleh tiub plastik.

Kos pemasok kilang tidak dibenarkan tinggi, jadi ramai penduduk musim panas membuat feeder untuk anjing sendiri dari bahan yang lebih murah. Prinsip pengendalian pemakan sedemikian adalah mudah.

Bagaimana kerja feeder

Dari bahagian atas dalam lubang bekas mendatar dipasang beg dengan makanan kering. Pakan itu mengisi corong, dan kemudian melekat ke dalam bekas vertikal yang lebih rendah melalui lubang di dalam paip. Anjing itu secara beransur-ansur makan makanan sehingga seluruh kantung kosong.

Satu pungutan 20 kg pakan sudah mencukupi selama kira-kira dua minggu. Maka ia perlu untuk menggantikannya.

Jumlah makanan yang digunakan bergantung pada baka dan umur anjing. Jejaki haiwan kesayangan anda dan hitung jumlah suapan yang diperlukan untuk masa ketiadaan anda.

Anda boleh mencipta penghasil seperti itu sendiri. Pada pembuatan tidak menggunakan sempadan dan halangan yang ada di dalam penghasil kilang seperti anjing tidak menyapu seekor ayam panggang, seperti binatang lain.

Sekiranya dikehendaki, pemasa boleh dipasang di pengumpan supaya anjing itu menggunakan makanan dengan ketat pada masa tertentu. Ini akan menyelamatkan jadual makan.

Di samping itu, pemasa elektronik akan menjimatkan makanan. Ia boleh ditetapkan untuk jangka waktu tertentu. Katakanlah, selama 30 saat. feeder akan diisi dengan satu bahagian dari suapan.

Membuat pengumpan

Untuk pembuatan pengumpan automatik untuk anjing anda perlu:

  • dua tangki air dengan kapasiti 20 liter;
  • paip plastik untuk kumbahan dengan diameter 110 mm;
  • Pemasa dan partisyen elektronik.

Related  Segredos da formação de um arbusto compacto gloxinia

Salah satu botol benar-benar memotong bahagian bawah. Bekas kedua dipotong separuh. Kedua-dua tangki itu memotong lehernya. Dalam bekas tegak, satu lubang diameter 100 mm dibuat di tempat lehernya, supaya tiub plastik sangat sesuai.

Dalam botol kedua, buat lubang 110 mm diameter dan letakkan di paip. Kemudian, dalam botol mendatar, slot dibuat untuk membolehkan anjing itu melekat kepalanya ke dalam feeder.

Ini melengkapkan pembuatan palung, tetapi anda juga boleh memasukkan pemasa elektronik dengan selak ke dalam paip.