mellanmålskakaÄnnu inte överraska gästernas värdinna: ovanliga kakor, utländska rätter eller mystiska sallader. Men det ursprungliga mellanmålet, som gjordes på principen om en tårta, ser ut som japansk sushi. Den underbara kombinationen av röda, gröna och vita nyanser överraskar också. För att förbereda dessa delikatesser behöver du mycket lite tid och produkter.

Ovanlig bakning

I receptet använd en kexdeig. Du kan måla den i grön med persilja eller spenat. Pastan är gjord enligt detta mönster:

  • Grind gröna med en kniv (helst bara löv, utan grenar);
  • avbryta det i en mixer;
  • Lägg till separerade äggulor (4 st.);
  • gräddfil (70 g) med en fetthalt
  • omrördes kraftigt.

Sifta 120 g mjöl och häll 5 gram bakpulver i det. Därefter vispa till det stabila tillståndet av 4-re-proteinet. I början av processen tillsätt salt, och lite senare – socker. Nu måste du kombinera mjöl och grön pasta. Piskad proteinmassa tillsätts till den resulterande blandningen portionsvis (2-3 skedar). Det måste noggrant manipuleras med. Rörelser måste vara från topp till botten.

Persilja har en specifik smak. Därför kan de som inte tolererar det använda spenatblad. Växten ger en rik skugga och påverkar inte smaken av skålen.

Baka degen till mellanmål rekommenderas vid en temperatur av 180 ° C. Efter 15-20 minuter kommer det att vara klart. För att göra detta, använd en panna med en storlek på 25×30 cm eller 30×40 cm. Formens botten är nödvändigtvis täckt med pergamentpapper.

Grand Final

Svampkakor tas ur ugnen. Använd en match för att kontrollera beredskapen, den borde inte vara klibbig. När det svalnar lite, tas det ur bakplåten och papperet tas bort. Nästa steg är skivning. Forma en jämn kant och dela upp duken i två lika delar. Nu är det matlagningstid, liksom dekorationer:

  • 300 g ostmassa
  • klippa in i mycket grönska, blanda;
  • Saltad lax skuren i långa lameller.

Ostpasta fett endast en del av kexpjäsen. På toppen av henne sätta en sekund, och lite pressad. Använd ett specialverktyg, dela “tårtan” i portioner. Var och en av dem är dekorerad med bitar av fisk. Du kan lägga en volymetrisk ros, en ring, en diamant eller en asterisk.

För att säkerställa att bitarna är jämn stannar tandpetare på skärlinjen. En skärbräda används som linjal.

När en utsökt aptitretare visas på bordet blir gästerna förvirrade ett tag. Fläktar av japansk mat kommer genast att uppskatta värdens arbete. Resten kommer att vänta med delikatess, men då kommer de inte att kunna riva sig borta från den. Barnen kommer att tycka om kakans ovanliga gröna färg, men smaken kommer att överraska dem ännu mer.