авокадоАвокадо је егзотично воће које расте на високом тропском дрвету. Из камена овог воћа можете постићи снажно сјеме које, уз одговарајућу негу, расту до 2,5 м висине, у зависности од запремине лонца.

Нећете добити плодове са таквог дрвета. Да би донели воћу, неопходно је да се на залиха стави воћна гране, тако да многи љубитељи егзотичних биљки расте авокадо, као што је биљка зелене куће.

Место за узгој авокада

Саднице Авокада за нормалан раст и развој захтевају велику количину сунчеве светлости и топлоте, тако да се лонац са биљком налази на јужном прозору. Коријенски систем авокада не толерише стагнацију воде. Према томе, приликом садње семена мора се узети у обзир неколико услова:

  • Посуда за садњу мора нужно бити испуњена лоосе песковитим земљаним земљиштем: основа за мешавину тла је песак и лишће;
  • како би се задржала влага, земљиште је муљевано;
  • Зими, заливање се смањује, тако да листови дрвета не почињу да жуте и падају.

Као мулч, можете користити сено, баштенски перлит или вермикулит. Да бисте декорисали пот са стабљиком авокада, можете посадити травнате биљке дуж периметра резервоара.

Врхунска обрада и прерада авокада

Дрво авокада веома добро одговара на ђубрење. У лето, у земљу се уносе фосфорна и калорија ђубрива, а такође се врши и фолијарно третирање са раствором водоник-пероксида. После обраде, листови биљке ће пронаћи богату зелену боју, а дрво ће формирати нове снажне погаче.

Не слаже листове са осушеним ивицама, јер дрво може умрети због недовољног стварања хлорофила. Таква лишћа се уклањају само након што се формирају здраве пчеле.

Зими се мало прерађује азотно ђубриво за одржавање нормалне боје листова. Сва врхунска обрада се врши у облику топлих решења. У десет делова воде потребно је растворити један дио органског ђубрива који садрже азот. Обратите пажњу на овај проценат неопходан приликом припреме раствора водоник пероксида.

У јесен, дрво се може увести у земљиште. Након шест месеци овог садржаја, стабло авокада ће се повећати на висини од 2 м. Трансплантацију у већу поту треба свака три месеца. За додатно одводњавање воде на дно посуде са дренажним рупама потребно је пити сломљена опека, вртни перлит или вермикулит.

Related  Rezanje je najbolji način za reprodukciju kupine