Madagaskar jasminTil fans av eksotiske innendørs blomster er stephanotis kjent som Madagaskar jasmin. Først av alt er det verdt å merke seg at dette ikke er akkurat det samme. Under navnet “Stephanotis” refererer til en egen art av planter fra familien Lastivnevye. Totalt er det ca 16, og nesten alle vokser i naturlige forhold. Disse er semi-busk lianer med eviggrønne blader og vakker blomstring.

I de samme romforholdene blir det oftest bare en rekke lianer vokst – floribunda eller stephanotis blomstrer. Denne arten kalles også Madagaskar jasmin for den karakteristiske aromaen av blomster.

Således er Madagaskar jasmin en av variantene av Stephanotis, den mest tilpassede romforholdene.

Hvordan ser flonibunda stephanotis ut?

Stefanotis fra Madagaskar, som andre representanter for denne arten, vokser i form av en liane – dens sterke skudd kan nå en lengde på opptil 5 meter. Hele året går voksen med en lengde på opptil 9 cm, og en bredde på opptil 5 cm, glitter på grenene. De er mørkegrønne, veldig tette og litt spisse på spissene. Ligger på baksiden motsatt.

I begynnelsen av sommeren på vintreet er det vakre blomsterblomster: På et tynt benrør finnes fem litt innpakket kronblad, og selve blomsten ligner en hvit krone på stammen (noen ganger er det en kremfargen i fargen). Den totale lengden på blomsten når 4 cm, de samles inn i blomsterstand opp til 7 stykker i hver. Under naturlige forhold blomstrer stephanotis nesten hele året, men i rommet slutter blomsten med høsten.

Blomstertiden varer lenge på grenen, og selv etter kuttet blir de ikke tynne lenge. På grunn av dette er de vant til å lage blomsterkomposisjoner, spesielt bryllup buketter.

Etter slutten av blomstringen i stedet for blomstringene, dannes frukt som ligner plommer. Når de er fullt modne, brister de. Inne i frukten er frø i form av små fallskjerm. Hvis de faller i en nærliggende potten, spiser de seg og danner en ny plante.

Hva elsker Madagaskar jasmin?

Når du vokser, bør stephanotis være oppmerksom på slike punkter:

  1. Blomsten liker god belysning. Dette er spesielt viktig om vinteren, når lysdagen er kortere. På dette tidspunktet må du kanskje installere tilleggsbelysning. Om sommeren må potten være pritenyat, slik at planten ikke får direkte stråler som brenner på mørke blader.
  2. Jasmine trenger å skape en behagelig temperatur: om sommeren bør den ikke være over 25 grader Celsius, og om vinteren trenger blomsten en kul (opptil 15 grader). Dette bidrar til en mer frodig blomst neste år.
  3. Vanning bør være vanlig, du må ikke la landet tørke helt. I tillegg er det ofte nødvendig å sprøyte bladene for å opprettholde fuktighet. I varmesesongen kan potten plasseres på en brett med småstein.
  4. Ved starten av våren (når vekstprosessene er aktivert) og i løpet av sommeren, skal jasmin bli matet to ganger i måneden med mineralske preparater med en overvekt av kalium. Du kan også bruke organiske, men alternerende gjødsel.
  5. Hvert år i mars må du beskjære bushen, og i løpet av sommeren – knippe tipsene til skuddene. Jasmine Madagaskar blomstrer bare på nye grener.
  6. For å gi blomsten en vakker utsikt og unngå skade på lange grener av lianas, må du installere en støtte. Det kan være både en bue og strukte tau. Legg grener bedre, mens de er unge og ikke lignified, fordi da er det veldig vanskelig å gjøre.

Funksjoner av voksende Madagaskar jasmin hjemme – video