gril barbekuUntuk membuat panggangan barbeku di tapak anda, anda boleh menggunakan cakera kereta lama. Diameternya sesuai untuk memasang parut. Brazier ini dibuat dengan mesin kimpalan. Untuk membinanya, anda perlu:

  • cakera kereta;
  • empat sudut besi;
  • tong besi.

Jika cakera kereta berkarat, ia mesti ditutup dengan primer atau cat, dan kemudian dikeringkan selama beberapa hari. Selepas lukisan ia dipasang pada empat kaki, yang diperbuat daripada sudut logam.

Sudut juga boleh dipasang dengan engsel tingkap dan beberapa bolt, lubang penggerudian untuk mereka di dalam badan dan kaki cakera. Oleh itu, anda akan mempunyai kapasiti untuk arang batu. Barangan buatan sendiri dibuat daripada bata dalam artikel kami yang seterusnya!

Meningkatkan kegilaan

Lubang-lubang cakera kilang terlalu besar, sehingga kapasiti diserahkan dan diseduh dengan batang logam atau lembaran lembaran besi.

Sekiranya anda ingin memberi daya tarikan tambahan, gunakan batang logam.

Arang besar tidak akan jatuh melalui lubang, dikimpal dengan batang. Kerana angin yang kuat, kayu dan arang batu dalam jerebu seperti itu sepenuhnya terbakar.

Oleh kerana jurang yang cukup besar, abu dibuang. Reka bentuk boleh diperbaiki dengan membuat beberapa lubang dalam cakera relau letupan, dan baki – bekat.

Di perimeter cakera kereta, anda boleh membuat slit segi tiga untuk lidi dengan bantuan seorang Bulgaria. Untuk kestabilan struktur, logam kimpalan berdiri pada kaki.

Kelebihan dan kelemahan pembinaan

Oleh kerana untuk menghasilkan tumbuhan barbeku seperti bahagian lama digunakan, biaya barbeku adalah minimum. Anda hanya perlu membeli buku asas atau cat. Semua bahan lain boleh didapati di garaj anda oleh setiap pemandu.

Juga, kelebihan barbeku adalah bahawa saiz mangkuk untuk arang batu sangat sesuai untuk grill kilang untuk barbeku. Anda boleh menggunakan parut dari oven, tahan panas dan mudah dibersihkan.

Plus mangala adalah berat dan mobiliti. Pemasangan sedemikian untuk barbeku boleh dengan mudah dipindahkan di sekitar tapak.

Kepada kelemahan pemasangan untuk barbeku boleh dikaitkan dengan kawasan kecil mangkuk. Pada kegilaan seperti ini, anda tidak boleh menggoreng ikan atau sekeping besar daging. Pada cakera tidak dapat menampung lebih daripada empat lidi skewers.

Kelemahan ini boleh diperbetulkan dengan memohon memandu dari bas mini atau trak. Kapasitaran semacam itu akan meningkatkan berat strukturnya dengan ketara, dan untuk kestabilan ia perlu menggunakan tidak empat, tetapi lapan sudut logam.