ayam ayamAyam membawa dari 120 hingga 260 telur setahun, bergantung kepada baka. Oleh itu, ramai penduduk musim panas membeli ayam bertelur separuh tahunan dan menyimpannya pada musim panas. Rata-rata, sepanjang musim panas, anda boleh mendapatkan 70 hingga 90 telur dari satu ayam. Oleh kerana permintaan yang tinggi untuk membelai ayam pada musim panas, harga untuk mereka meningkat. Kos kualiti ayam bertelur antara 300 hingga 550 rubel.

Walau bagaimanapun, pada musim bunga terdapat sebilangan besar iklan dalam pengeluaran telur ayam muda pada harga yang rendah. Sebagai peraturan, dalam apa-apa pengumuman harga adalah dari 150 hingga 200 Rubles. Ia harus memberi amaran kepada pembeli, tetapi sesetengah tukang kebun dan penduduk musim panas membeli ayam untuk iklan tersebut. Selalunya, vendor yang tidak bertanggungjawab isu untuk ayam muda dua tahun daripadanya individu yang mempunyai sudah menurun pengeluaran telur. Terdapat juga kes-kes apabila penjual reseller menjual ayam-ayam dari ladang ayam. Ini ayam pemusnahan boleh masuk hanya untuk mengekalkan bekalan makanan dan pembinaan semula syarat-syarat utama yang tidak boleh berada di rumah.

Pertanian ternakan

Di ladang ternakan, di premis industri, suhu dikekalkan pada 25MengenaiC hingga 27MengenaiC bergantung pada jenis ayam berbentuk ayam. Untuk meningkatkan pengeluaran telur, burung diberikan fodder campuran khas dengan peningkatan kandungan kapur.

Kalsium sangat penting untuk ayam-ayam betina bertelur, tetapi jika anda memberikan yang melebihi, maka, ayam cacat pelvis, menyebabkan penurunan dalam pengeluaran telur, jadi ayam bukannya kapur digunakan Coquina sebagai diet tambahan.

Untuk mengelakkan kliping telur, ayam bertelur pada usia 7 bulan membunuh paruh. Selepas prosedur ini, paruh ayam pudar, garis-garis putih muncul di atasnya.

Untuk mengelakkan ayam daripada sakit, antibiotik disembur khas di udara. Dari masa ke masa, antibiotik tiruan menindas sistem ketahanan ayam laying. Jika ayam yang bergerak dalam medium semulajadi atau kepungan, ia pengeluaran telur akan menderita kerana penyakit virus.

Related  Pobiranje koruze za zimo

Kemunculan lapisan yang baik

Oleh itu, apabila memilih ayam bertelur, anda perlu memperhatikan penampilannya. Petua yang baik harus mempunyai abdomen yang besar. Jika kulit di bawah sayap elastik, maka ayam muda dan bergegas. Di samping itu, periksa tulang panggul ayam, jika mereka kuat dan luas, maka lapisan akan dibawa. Tanda yang paling penting meletakkan telur yang baik adalah suhu kerang dan anting-anting ayam. Ayam muda mempunyai sikat yang dibangkitkan, suhunya boleh mencapai 45MengenaiC.