pil på ett land platsWillow är en mycket vacker växt som kan användas för att dekorera ett landrit. I landskapsdesign används det här trädet för att ordna en hedge, samt att dela upp platsen i zoner.

Med tanke på amatorträdgårdar är pil en stor träd som växer nära vattendrag. Det finns dock ett stort antal underarter av pil:

  • tall;
  • underdimensionerade;
  • dvärg;
  • markskydd.

Varje underart omfattar mer än 80 sorter av pil. De skiljer sig mellan färgen på bladen, liksom storleken på plantorna. För att välja en rad pilar för att dekorera landritningen, måste du bestämma för vilka ändamål du ska plantera ett träd. Växten kan till exempel användas som en bas för en grön arbor.

Hög pil

Höga pilträd representerar träd som sträcker sig i höjd från 3 till 5 m. Blågans färg varierar från ljusgrön till silverfärgad. Varianterna av långa pilar utmärks av bladets form. Till exempel består kronan av den sibiriska Silvery-sorten av blekgröna löv. Längden på pilstängerna är från 2 till 3,5 m.

En annan stor variation av pil – “Hakuro-Neshiki.” Trädgårdarna kallar det helt enkelt “japansk pil”. Detta träd föddes i Japan i slutet av XIX-talet för att dekorera trädgårdar och skapa landskapskompositioner.

Under blomman liknar pilen japansk körsbärsblomning. Blommande sker sommaren och varar från mitten av juli till slutet av augusti. Denna klass har en signifikant nackdel – låg frostbeständighet.

Höga sorter av pil behöver avsätta ett betydande område av platsen.

Sådana träd planteras inte bara för dekorativa ändamål, men också för att bli av med stillastående vatten. Höga pilträd planteras på platser där den största mängden fukt ackumuleras.

Lågvuxna och dvärgvarianter av pil

Lågvuxna pilgods används i sammanställningen av landskapskompositioner. Sådana sorter är buskar med flera strumpor, som är svåra att ta för pil. En levande representant för denna underart är “schweizisk pil”.

Höjden på denna sort når 40 cm. Efter blomningen av örhängen blir pilen silver. “Schweizisk pil” används i Japan för att odla bonsai träd.

Groundcover pil

Groundcover willows används i landskapsdesign. Sådana sorter planteras för att skapa en grön matta på blomsterbäddarna. De två mest populära sorterna är “Willow Moth” och “Willow Rosemary”. På höjden når de bara 10 cm, men bredden sträcker sig mycket snabbt.