gule blader av hvitløkHvitløk er en plante fra den pærefamilien. Pæren danner opptil 15 barn – tenner som kan spises. Hvitløk vokser på en dybde på 7 cm – 8 cm.

Som alle pæreplanter, er det krevende på jordens sammensetning. På den lune tunge bakken, vil hvitløkens pærer være grunne, spissene på bladene blir gule. Det er flere andre årsaker til guling av hvitløkblad:

  • mangel på nitrogen i jorda;
  • fusariose av hvitløk;
  • værforhold;
  • varietal egenskaper av anlegget.

Hvis tipsene på hvitløkbladene blir gule en uke før høsten, er kanskje hvitløk smittet av skadedyr eller det mangler fuktighet. I dette tilfellet er plantene i hagen vannet og behandlet med insektmidler fra krypter.

Plantering hvitløk i jomfru jord

Hvitløk utvikler seg ikke bra i jomfru. Guling av bladene kan skyldes mangel på nitrogen i jorda. Før planting hvitløk, legg en rotet ku-dung på sengen og løsne jorda for lufting.

Biologiske preparater blir også introdusert i furene. For planting av vinter hvitløk, brukes preparatet “Phytosparin”, og til våren – “Baikal”.

Ung hvitløk trenger nitrogen gjødsling, så i vår er det viktig å lage nitrogengjødsel i jorda.

Hvis du har plantet vinter hvitløk, bruk komplekse mineralgjødsel med lavere nitrogeninnhold. For å få en god høst av vårløkløk, befrukt sengene med ku humus eller urteinfusjon, som inneholder en stor mengde nitrogen.

Fusarikose av hvitløk

Fusarium – en soppsykdom som ikke bare påvirker bladene, men også røttene av hvitløk. Plantets brystrotsystem begynner å rote og kan ikke sikre tilstrømning av næringsstoffer til bladene, slik at de blir gule.

Unngå hvitløk fra bakken. Hvis røttene av hvitløk er smittet med fusariose – behandle hagen med langtidsvirkende fungicider.

Bladene blir gule og når planten lider av hvit rot. På røttene av hvitløk vises hvit belegg.

Hvis hvite sopp påvirkes, kan det ikke brukes fungicider. Spill hagen med plantene varme (70OhC) oppløsning av kaliumpermanganat.

Værforholdene

Hvis hvitløk allerede har begynt å vokse, og våren har kommet, kan bladene bli gule. I tillegg tilsettes kaliumsalt og gjødsel til jord for å øke immuniteten til planten.

Related  Kış kazlar

Varietal funksjoner av hvitløk

Guling av hvitløkblader er en variant av alle super-tidlige og noen tidlige varianter, for eksempel:

  • Germidor;
  • Lyubasha;
  • Rocambole.

Fargen på tipsene på hvitløkens topp i disse varianter er en rik gul. Når det blir rammet av soppsykdommer eller skadedyr, blir det skittent gult.