angsa di musim sejukGeese adalah baik pada toleransi suhu rendah. Terima kasih kepada bulu mereka dan ke bawah mereka dapat menahan snap sejuk yang tajam hingga -20 ° C. Ciri ini menjadikan mereka burung ideal untuk penyelenggaraan musim sejuk.

Tumbuh angsa selama enam hingga lapan bulan. Pada musim panas dan musim luruh, mereka makan kebanyakan makanan hijau, kerana mereka berada di ragut bebas. Pada musim sejuk, burung disimpan dalam kandang dengan zon berjalan tertutup.

Zon berjalan dan vaksinasi angsa di musim sejuk

Di kampung-kampung, ladang dan kawasan taman digunakan sebagai zon berjalan. Zon berjalan disediakan berdekatan dengan makanan dan air minuman. Pada musim sejuk, adalah perlu untuk menjalankan kerja-kerja pencegahan:

  • vaksin pertumbuhan muda dari penyakit;
  • lay hay di lantai gander;
  • letakkan angsa dari baka yang berbeza di bilik yang berasingan.

Pada musim sejuk, angsa berjalan hanya tiga hingga empat jam sehari. Selebihnya mereka menghabiskan di dalam rumah. Dengan sejumlah besar ternakan, risiko memukul virals dengan penyakit virus meningkat banyak kali, jadi angsa harus divaksinasi. Untuk melakukan ini, setiap burung disuntik ke dalam buku lali. Vaksinasi dijalankan setiap tahun.

Bilik untuk angsa

Di lantai gosyatnik anda perlu meletakkan jerami supaya goslings hangat. Binatang yang berlainan yang paling baik disimpan di dalam bilik berasingan untuk mengelakkan mengawan yang tidak terkawal dan memelihara kesucian baka. Premis berasingan menyediakan kambing utama dan pembaikan untuk mengelakkan pergaduhan di wilayah tersebut.

Sekiranya tapak anda tidak mempunyai bilik khas untuk menjaga angsa, ia boleh dibuat dari rumah hijau atau kandang polikarbonat lama dengan tingkap kaca besar. Harus ada cukup cahaya dalam gooseberry seperti itu.

Pada musim sejuk, burung mula membentuk benjolan di paruh yang diperlukan untuk mengisar makanan kering. Semasa pembentukan tubercles baru, paruh burung mula gatal-gatal, sehingga angsa semua menggerogoti.

Geese suka mengunyah polikarbonat, jadi dinding rumah hijau perlu diselaraskan dengan papan serpih. Untuk menampung kekurangan vitamin pada musim sejuk dan membenarkan burung untuk makan makanan keras, termasuk cawangan anggur atau birch dalam diet angsa.

Luangkan ke dalam bilik, di mana angsa disimpan, cahaya, untuk meningkatkan pengambilan makanan harian dan menetapkan jisim. Apabila suhu jatuh ke -25 ° C dalam gooseberry, perlu meletakkan pemanas.