typer av skyddsnätAtt skydda dina fåglar från rovdjur är en mycket viktig punkt, särskilt om du är ny för att uppfödas kycklingar, såväl som när du bygger eller köper ett nytt hönshus, mobil kycklingkock eller paddock. Dessutom måste ständigt skydda grönsaker i trädgården från kaniner, rådjur och vilda fåglar. Det finns många typer av staket, och ofta kan det felaktiga valet leda till sorgliga konsekvenser.

Fin trådnät

fint trådnätMin mormor, som hållit sina kycklingar hela sitt liv, berättade för mig att ett fint nät är ett opålitligt skydd för dem. Och hon hade rätt. En hund, en räv eller en tvättbjörn kan riva ett sådant nät ganska snabbt och bryta igenom staketet. En annan fara är att kycklingar klämmer igenom hålen.

Det fina nätet är tillverkat av galvaniserad tråd och kommer som regel med hål i form av en sexkant i storleken 1-2 tum (2,5-5,0 cm).

Ett galler med små celler ska aldrig användas på pinnar eller ventiler, i öppningar eller på fönster. Dessutom är det inte lämpligt för en penna, om du lämnar det kycklingar hela dagen, när huset är tomt.

Det enda som ett fint nät är lämpligt är att täcka paddockområdet för att skydda kycklingar från flygande rovdjur under dagen. Det kommer inte att stoppa tvättbjörnen eller kärlek som kan klättra i gallret eller tränga inuti, rivning av vajern (åtminstone tar det lite tid för dem). Så om du är hemma under dagen och du kan se en korral där, kan en sådan barriär användas för att skydda kycklingarna, men bara under dagsljuset och på natten borde du låsa fåglarna i kycklingkroppen. Och om du är orolig för hökar, är ett nät med små celler ett prisvärt material som du kan täcka på korralet.

Också bra skärm väl lämpad för separation av pennan i området (om du startar din nya fåglar i en flock, till exempel), eller för att separera höna med sina kycklingar från en total flock i hönshuset.

Mesh med finmaskigt – lämpligt alternativ för att skydda trädgården, en köksträdgård från kaniner, rådjur, katter och höns. Även kycklingar lätt kan övervinna barriären höjd 1,2-1,5 m, ofta hindrar instabilitet grid dem från övervinna hinder, eftersom fåglarna inte har ett stabilt stöd i toppen, där du kan hoppa ner.

Ett fint nät är perfekt för att skydda unga växter tills de är starka. Runt omkring dem kan du snabbt och enkelt installera mesh “celler” som skyddar växter från kycklingar, rådjur eller kaniner.

fördelar: relativt billigt material som är lätt att använda, lättskuren, flexibel och bra för att skydda trädgården, trädgården.

nackdelar: Det är olämpligt för skydd mot rovdjur, rost tillräckligt snabbt.

Var att använda: för skydd av unga växter, som ett staket i trädgården, grönsaksgården, för att täcka corral från toppen under dagen.

Plast fint nät

plast fint nätDetta material liknar det föregående gallret med små celler, men det är bara av plast. Dimensionerna av cellerna kan vara olika. Ett sådant billigt nät kan också endast användas som ett staket runt coop för att skydda fåglar, eller runt trädgården, för att skydda grödor från vilda fåglar, kycklingar, kaniner och rådjur. Att vara plast, är det ännu mindre lämpligt för skydd mot rovdjur än ett metallnät med nät. Men samtidigt är det ett enkelt och prisvärt material som du kan täcka din corral för en dag.

fördelar: Materialet är relativt billigt, lättskuren, lätt att använda, lätt, flexibel, tillräckligt stark.

nackdelar: Ej lämplig för skydd mot rovdjur.

Var att använda: som ett staket i trädgården; för att skydda buskarna för att täcka pennan.

Svetsat trådnät med en maskstorlek på ½ tum (1,27 cm)

svetsat nät med en halv tumSvetsat (eller förstärkande) nät är det mest tillförlitliga alternativet för att skydda din kycklingkock och paddock. Det kommer att rädda hönsen från att inte bara attackera sådana stora rovdjur som hundar, coyoter och rävar, utan även mindre farliga djur, inklusive illrar, ormar och möss. Detta galler är perfekt för fönster och fönster i hönshuset. Om du vill ge ännu mer tillförlitlig säkerhet för dina höns kan du använda ett rutnät med ¼ tum (0,6 cm) celler, men kom ihåg att det tar mycket lång tid att skära den.

Jag använder ett rutnät med maskstorlek på ½ tum på alla öppningar i hönshuset – fönstren, fönster, gången, dessutom fönstren i min hönshus utrustade med speciella skärmar i farten.

Jag använder också ett sådant galler längst ner på pennan i form av ett staket med en höjd av 90 cm, som är fast begravd i marken. Närvaron av mindre hål i botten av pennan är ett bra ytterligare skydd, eftersom de flesta rovdjur försöker tränga in i coop i sin nedre del eller gräva genom staketet. Detta nät skyddar dina kycklingar och ankor från att attackera tvättbjörnar, trängande ormar och fältmöss.

fördelar: skyddar mot alla rovdjur.

nackdelar:

 • materialet är ganska dyrt;
 • det tar lång tid att skära;
 • hårt, så det är svårt att böja.

Var att använda: ventilationsfönster, fönster; den nedre delen av corral; för att skydda corral från rovdjur på natten.

Svetsat trådnät med en maskstorlek på 1 tum (2,54 cm)

svetsat nät per tumEtt rutnät med den här storleken på celler använder jag också till ett extra skyddshämmare längs botten av pennan – det tillåter inte att klättra till väggarna på sådana rovdjur som en tvättbjörn eller mart. Dessutom är det här materialet billigare och lättare att skära än en 1,27 cm nät.

fördelar: skyddar mot alla, även de minsta rovdjurna; Det är lättare att skära än ett nät med en ½-i-cell storlek.

nackdelar:

 • materialet är ganska dyrt;
 • du måste spendera mycket tidsklippning
 • ganska svårt, så det är dåligt böjd.

Var att använda: för att skydda dagen corral.

Svetsat trådnät med en maskstorlek på 1/2 x 1 tum (1,27 x 2,54 cm)

förstärkande nätEn annan typ av svetsad (förstärkning) nät. Om du hittar det här materialet kommer det att vara ett utmärkt val – det kombinerar de höga skyddsegenskaperna hos ett rist med ½ tums celler och det enkla att skära ett rutnät med 1 tums celler.

fördelar: skyddar pålitligt mot rovdjur, det är lättare att skära, det håller formen väl.

nackdelar:

 • materialet är ganska dyrt;
 • säljer sällan;
 • det tar tid att skära;
 • svårt att böja.

Var att använda: för att skydda korral under dag eller natt.

Mesh nät

nätnätEtt annat lämpligt material för din kyckling coop. Om du har en paddock från den gamla hunden eller någon form av fäktning från nätnätet, tänk på om det kan göras om till en kycklingkaka. Du kan tillhandahålla mer tillförlitligt skydd från attacker av rovdjur vid en tidpunkt då du inte är hemma. För att göra detta är det nödvändigt att stänga höljet med ett rutnät med en mindre storlek av celler i en höjd av 60-90 cm. Detta skyddar dina fåglar från ormar, möss, erminer och tvättbjörnar. Ett starkt nät nät är särskilt lämpligt för att skydda pennan från större och starkare rovdjur, som coyoter, lynxer, pumor och björnar.

fördelar: ger skydd från de största rovdjuren.

nackdelar:

 • behåller inte små rovdjur;
 • Det är svårt att återanvända eller ändra storlek.

Var att använda: För att skydda korral från stora rovdjur på eftermiddagen.

Elstängsel

tillförlitligt skyddOm du ofta störs av stora rovdjur, som björnar, pumor eller lodjur, kan du bättre få en elektrisk häck. En elektrifierad häck är monterad runt höljet – detta dubbla skydd fungerar pålitligt och ger ännu högre säkerhet för dina hönor. Elektrisk fäktning kan effektivt användas med fria kycklingar under dagen eller vid byte av platser där de vandrar.

Även om den elektriska häcken kräver betydande kontanta investeringar och regelbundna kontroller av användbarhet kan det ge ett relativt stort område för säker körning av dina kycklingar.

fördelar: Det skyddar pålitligt mot stora rovdjur och ger en högre säkerhetsnivå. elektrisk staket

nackdelar:

 • dyr utrustning;
 • kostnader för reparationer
 • Behovet av anpassning
 • skyddar inte mot fjädrande rovdjur.

Var att använda: på rymliga fria områden; för att säkerställa säkerheten runt corral under dagtid.

Andra metoder för skydd

nite guard solar rovdjurSom ett extra skydd för ditt hönshus, trädgården eller bakgård på natten, kan du använda enheten Nite Guard Solar Predator Lights. Det aktiveras automatiskt i mörker och blinkande ja gryningen, vilket ökar säkerheten för din hönshuset och promenader områden, bland annat skydd mot rådjur och tvättbjörnar på natten kan väljas från snår av majs. Förutom ytterligare skyddsåtgärder är det nödvändiga villkoret att det finns lämplig fäktning och förstoppning på natten.

Oavsett vilken typ av staket du väljer, se till att begrava det i marken i minst 20 cm. Dessutom måste den installeras med en liten lutning på utsidan, eller i form av bokstaven J. Allt detta är nödvändigt för att förhindra SAPS som gör rovdjur. Också bra idé – att lägga stenar, krossat glas eller keramik, hushållsavfall i diken vid instillation staket.

Fäktning är inte något att spara på, för det handlar om säkerheten hos dina kycklingar. Välja kvalitetsmaterial, du kan undvika många problem och förluster i framtiden.

Chicken coop med fäktning – video