skadedjur och trädgårdsgropKråkor kan skada inte bara din trädgård, trädgård, men kan vara farligt för husdjur. I denna artikel kommer vi att dela råd från utländska bönder om hur man kämpar i dessa skadliga fåglar.

Hur skiljer sig Ravnar från ravnor

Även om kråkor och kråkor tillhör samma art av “Corvus”, trots alla likheter, skiljer de sig väldigt olika från varandra. Ett särdrag hos ravnarna är den karakteristiska fjäderdräkten runt halsen, liksom den kilformade svansen. De flyger mycket i luften och gör ofta ovanliga pirouetter. En av de viktigaste skillnaderna mellan dessa fågelarter är croaking. Kråkorna som är vanliga för oss kan inte förväxlas med ett starkt djupt kall på en kråka, något som påminner om att ha en ko.

Vad äter kråkar och var bor de?

kråka på jaktenRavens äter nästan allt, men är benägna att mata på marken. De äter alla insekter, regnmaskar, små djur, frön och frukter. Fjädrar gräver ofta i sopor, föraktar inte carrion och kidnappar kycklingar från boet.

Fåglar bor i öppna utrymmen där de kan använda träd, som att roosta och där det finns tillräckligt med mat. På vintern förenas de i flockar med hundratals släktingar.

Att vara mycket socialiserade fåglar hålls kråkor oftast i grupper. De är omnivorösa, vilket kan vara till stor nytta, eftersom de är naturliga sjuksköterskor, som rensar de döda djurs territorium. Men de kan också attackera dina kycklingar. Då börjar närvaron av svarta fåglar att bli ett problem.

Om du upptäcker att dina plantor, till exempel majs, sönderrivs från marken, så är det troligt att det finns kråkor på tomterna. Dessutom kan dessa fåglar vara involverade i försvinnandet av kycklingar från kycklingkoder och spridda sopor runt sopor.

Hur bli av med kråkor i trädgården

scarecrow mot kråkorVi kommer att prata om flera sätt att bekämpa attackerna av dessa skadliga fåglar. De flesta av dem testas i praktiken och arbete.

Fruktplantning kan skyddas med nät från fåglar som säljs i trädgårdscentraler. Ett tio centimeter galler passar bäst. Den rymmer stora kråkor, men hindrar inte att andra småfåglar penetrerar.

Montera gallret nära marken. Detta gör det inte möjligt för kråkorna att klättra nerifrån. Dessutom gör griddesignen det möjligt att binda upp växande grödor.

Använd föremål som kan skrämma bort obsessiva fåglar. Briljanta saker, cd-skivor som hänger från träden, och även den vanliga trädgårdsskölden hjälper väl att skrämma skadedjur.

Täck frukten. Corn kan skyddas genom att hänga en kopp eller påse på varje “öra”.

Att vara snabba varelser, inser krångor snabbt att även mylarbollar inte utgör ett hot mot dem. Försök regelbundet ändra platsen för dessa objekt så att fåglar inte har tid att vänja sig och reagera på dem på samma sätt akut.

Troen säger att om du gör händerna på ett fyllt djur från ett hickory-träd, blir det bättre att avskräcka inkräktare. Om du sätter ett sådant skydd i trädgården, försök ändra plats och utrustning.

Hur man förhindrar utseende av kråkor

Kråkor dödar svaga unga kycklingar. Kom ihåg att bygga bojkassorna: se till att det är minst 10 cm från inloppet till botten av lådan. Placera inte ledningar och poler på vilka kråken kan lösa och vänta på att produktionen ska visas.

Använd matare som är för små för kråkor, men tillräckligt stora för andra fåglar.

Nu vet du dum mer om dessa farliga fåglar. Några enkla, beskrivna dina vägar, låter dig inte rädda för en fluga unga kycklingar som går i solen och hjälper också till att säkra landning från oönskade intrång av fjädringsskade.

Installera en scarifier från kråkor – video