fritt kycklingSå bestämde du dig för att odla dina egna kycklingar. Efter att ha läst den här artikeln kan du lära dig denna process från början.

Det finns många fördelar att uppföda sina kycklingar. Hemlagad ägg är en riktig frestelse. De är färskt och smakligare än de som säljs i butiker, och är också idealiska för bakning. Skalet kan kastas direkt i komposthögan. Största delen av dagen lämnar fåglarna sig själva. De går runt på gården, pekar buggar och maskar, och sedan samlar vi in ​​dessa underbara ägg.

Men kom ihåg: inget gott ges enkelt.

Förberedelse för egen produktion

kyckling coopInnan du köper de första husdjur måste du noggrant tänka igenom och förbereda:

 1. Till att börja med behöver du en kyckling coop. Det ska installera en matare, en drickskål och en boj för varje tre fåglar. Dess storlek borde tillåta dig att stå inuti fritt, samla ägg och skotta droppingsna.
 2. Kycklingar behöver mat och vatten varje dag. Mat kostar omkring $ 20 för en 50-pund väska från mina säljare. Men hur mycket det räcker, beror direkt på antalet fåglar.
 3. På våren, sommar och tidig höst hålls kyckling i luften i 12-14 timmar. Du kan samla ägg en, och ibland två gånger om dagen.
 4. Var beredd på att det är nödvändigt att avlägsna gödsel året runt.
 5. Om du planerar att gå länge måste du anställa en tillförlitlig sjuksköterska för en frånvaro. Förresten är det ofta lättare att hitta en kyckling tänder än en sådan person.

Hur man börjar odla kycklingar

kyckling coopDessa är mycket kommunikativa fåglar, så antalet i 4-6 personer kommer att vara optimalt. Se till att utrymmet som kommer med varje är minst 2 kvadratmeter. ft. Ju mer utrymme, den lyckligare och friskare kycklingen blir. Om detta försummas, kommer fåglarna oftare att göra ont och förlora fjädrar.

Varje kyckling behöver tillräckligt med utrymme för att “sprida sina vingar”: till exempel en 20×5-fots padda eller en hel bakgård. (Mina husdjur spenderar mycket tid på gatan, de har tillräckligt med utrymme att ligga i damm och njuta av solskenet).

höns på gårdenUnder alla omständigheter måste allt utrymme skyddas för att hålla kycklingarna inuti och inte att sakna rovdjur från utsidan. Således inkludera i inköpslistan ett trådstak och pelare.

Allt detta kostar pengar. Material för att bygga och avsluta en kycklingkupong med en penna kostar $ 300 – $ 400. Om du inte har tillräckligt med snickeriarbeten behöver du också kvalificerade anställda. Vill du öka din flock? Nestlings kräver en brooderlampa för uppvärmning. Som de säger är höns på hösten.kyckling i en brooder under en lampa

Förvärv av kycklingar av olika åldrar

Du kan köpa fåglar på olika utvecklingsstadier. Det beror helt på hur mycket du är villig att vänta på ägget:

 • Dagliga kycklingar kan köpas i inkubatorer. De flesta leverantörerna för bönder tar 1-2 beställningar för kycklingar per år. Således kan du plocka upp dem just nu när du går till mat. Varje kostar dig $ 3. I det här fallet måste äggen vänta 6 månader.per diem kycklingar
 • Mjölk vid 20 års ålder är klar för första ovipositionen. De kostar mer än dagliga kycklingar, men du kan få ägg mycket tidigare. Sådana kycklingar kan omedelbart sätta i en kyckling coop, de är alla kvinnliga. De köps också hos inkubatorstationerna från leverantörerna.podrashchennye kycklingar
 • Med mogna kycklingar läggs hönor är det svårare. Är det någon från dina vänner som vill ersätta sina gamla kycklingar och sälja dem till dig. I andra fall är det troligt att du bara hittar kycklingar eller unga. (slaktkycklingar är inte framgångsrika kandidater till besättningen, eftersom de hålls i burar och brukade producera ägg i sådan mängd att de dör i åldern 2-3 år).vuxna värphöns

Växande kycklingar

kycklinguppfödningAtt ta hand om kycklingar är inte svårt, och det är inte nödvändigt att tänka igenom varje steg i detalj. Tillsammans med mat och rent vatten behöver kycklingar en brooder, skyddad från drag. Det är nödvändigt att ha en röd brödande lampa, som alltid är på. Det håller en temperatur på 92 ° F två tum ovanför golvytan (sannolikheten för att fäste och kannibalism bland kycklingarna minskar också).

När kycklingarna skjulas börjar du minska temperaturen med 5 grader i veckan tills de är 6 veckor gamla. Därefter ersätt starteren med en tillväxtdiet.

avel

I stället för att köpa kycklingar varje år kan du uppfödda dem själv. Självklart behöver du en kuk för att ta emot befruktade ägg. Kontrollera att rummet är korrekt zonad: hanen ska inte vara nära kycklingarna under kläckningen av äggen, de kommer att klara sig utan att klara sig.

kycklinghönDu behöver också en kycklinghön. Nasizhivanie är kycklingens instinkt att sitta på ägget tills de börjar kläcka. Vi hade alltid ett par kycklingar som satt tätt i boet och började peck vid våra försök att ta bort äggen. Kyckling bentamki är kända höns, de inkuberar också ägg av andra lager.

kläckningsinkubatornEn heminkubator är ett bra alternativ till en hönahöna. Från början av inkubationstiden till kläckning passerar 21 dagar. (Förresten finns det gynnsammare datum för att starta inkubation av ägg eller för att placera dem i en inkubator). Titta på dina framtida husdjur, för om du snart kommer ut ur ägget och inte kommer ut ur inkubationsboxen kommer det att dö av uttorkning och hunger. Vi hade ett fall där man kläckde och försökte klättra genom fläktens skyddsnät. Som ett resultat död han från bladen.

Några tips för en glad kyckling coop

För den framgångsrika uppfödningen av kycklingar, kom ihåg mina rekommendationer:

 1. Det är uppfattningen att det är omöjligt att hålla fåglar av olika åldrar i en besättning. Men vi hade aldrig några problem med att byta gamla kycklingar till unga och vice versa. De kläcker framgångsrikt kycklingar. Ofta beror fallen av burlap på för många fåglar i ett litet område, så ge dina husdjur mer utrymme.
 2. Bredvid kycklingarna borde det alltid finnas en källa till vatten och mat. Lägg ett 4-tums lager av sågspån på golvet, och lägg på flera blad av tidningen på toppen av det. Sprid sedan runt kycklingmatningen på papperet och fyll på matarna. Ta ett blad varje dag, och när den sista är kvar måste könorna redan lära sig att äta från mataren.matningstrådar
 3. Använd bara röda lampor, eftersom du inte ser några sår under deras ljus. I normal belysning provar varje blodfläck direkt bettreflexen. Kycklingar fängsar glädjande och snabbt fängsla varandra till döden.
 4. I hörnen av corral sätta pappskivor runt om väggarna. (du kan också göra en rund penna) Detta ger inte kycklingar möjlighet att komma in i en hög och förhindra eventuell kvävning.
 5. Se till att drickarna städas och djupet är litet, annars kan kycklingarna drunkna. Mina leverantörer rekommenderar att du använder 1 gallon drinkers för hundra kycklingar. Jag hade alltid två eller tre av dem för att undvika trängsel.
 6. För unga använde jag en drinkare för 6-8 fåglar och en matare, som längs längden fick ta emot allt på en gång.

Samling, rengöring och lagring av kycklingägg

insamling av ägg

Det är värt att du en gång ska prova gårdägg, och det är extremt svårt att återvända till fabriken. Oavsett om de är gjorda av fria kycklingar eller inte, blir gyllene ljusa och smaken är helt enkelt underbar. För att göra skalet mer hållbart, lägg till kyckling i matningen av markskalskal eller andra kalciumtillskott som kan köpas hos böndernas butiker.

Samla ägg varje morgon: högt clucking är ett tydligt tecken på slutförandet av läggandet. Vanligtvis kontrollerar jag lagren igen på eftermiddagen.

Kycklingar gillar att äta ägg så mycket som vi gör. De flesta ägg-ätande kycklingar lär det här på trasiga skal och börjar följaktligen bryta ägget själva. Kycklingar är opportunister och kommer att peck allt som ser ätbart ut. Om du omedelbart kasta ut trasiga ägg och halm, där de ligger, kan du förhindra utvecklingen av denna dåliga vana i besättningen. Hönan, som började äta ägg, kan inte botas. Dessutom kan resten följa efter. Du vill äta ägg själv och inte mata dem fåglar!

kycklingar och äggDet är möjligt att i förväg bestämma färgen på ägget att hönan är kläckt, enligt hennes örons färg. Ja, exakt, öron. Till skillnad från människor, hos fåglar finns hörselorganen inuti huvudet, så var uppmärksam på det ovala området av huden vid hörselns öppning. Om den är vit, böjer högen vita ägg, om det är rött, då kommer äggen att vara bruna. Mellan dem finns ingen skillnad i smak eller komposition, men vita ägg ser ljusare ut när de använder färgämnen på påsken.

Rengöring och lagring av ägg

ägglagringÄggskalet är täckt med en “blom”, som är ett naturligt skydd mot bakterier. Skölj om det inte, men torka det med en torr, grov trasa.

Små fläckar med rester av gödsel kan avskalas med en fuktig trasa. Mycket smutsiga ägg kan bara tvättas i varmt vatten, skrapa kullborsten med naturligt tupplur. Kallt vatten gör att ägget krymper inuti skalet och lockar bakterier.

Låt fukten avdunsta helt innan du rengör äggen. (Jag gillar att sortera dem efter färg, från mörk till ljus)

Placera produkten i ägglåda märkta med aktuellt datum och lagra i kylskåp på hyllan. I dörren borde de inte lagras, för varje gång äggen öppnas kommer de att slåss. Om lådorna endast är delvis fyllda kan du skriva en penna på varje ägg med datumet då det samlades in. Att hålla i kylskåpet är bäst inte mer än en månad. Ägg till inkubatorn kan inte placeras i kylskåpet. Förvara dem separat på en sval torr plats i högst 7 dagar.

Till noten till kockarna: att laga fyllda ägg, ta en vecka eller äldre, men inte samlat på morgonen samma dag. De är bättre rengjorda.

Bönder bor från 4 till 7 år och bär ägg hela tiden. Men varje år på vintern är det en paus på grund av brist på solljus, som är nödvändigt för oviposition. Kycklingar återvänder till den vanliga rytmen med tillkomsten av våren.

Guide till uppfödningskyllor – video