Vole på bakgårdenVoley kan få några av sommarboendarna till äkta galenskap. I den här artikeln kommer vi att berätta om hur västerländska bönder kämpar för denna plåga.

Lite teori

skadedjurVoles är små gnagare, även kallade fält eller ängmus på grund av externa likheter. I Nordamerika är två typer av voles utbredd: Steppe och äng. Habitatområdet av den första är prärie, medan de senare lever absolut överallt, därför är de mer talrika. De liknar varandra mycket, och metoderna för kamp och kontroll är praktiskt taget desamma.

Dessa vid första anblicken kan söta gnagare orsaka betydande skador på din trädgård. Förvirra inte dem med möss som inte orsakar sådan skada. Voles med nöje äter en mängd växter, liksom barken på vissa träd. Om du upptäcker att din landning har attackerats, var noga med att kolla på oönskade gäster.

Hur man identifierar volymerna

familj av fula mössVole kan särskiljas av runda öron, som ofta döljs av hår, små ögon och kort svans. Dessa är små squat gnagare, som liknar fältmöss. Tjock päls är vanligtvis ljusbrun eller grå i färg. Djur som fält rik på ogräs och markplanter. De är aktiva både under dagen och på natten, särskilt i de tidiga timmarna och skymningen.

Du kommer genast att känna igen volarna genom ormtunnel som ligger över trädens hörn. De är mest aktiva på våren, och sedan deras maniska aspiration att gräva det bleknar. Gnagare verkar undergrävas av rötter och lökar genom hål och tygar dem metodiskt. Om du började upptäcka halvt ätit morötter och potatis, så fanns det en vole i din trädgård. Skadedjur gillar att utrusta sina bon på basen av träd och buskar, vilket kan skada rötterna, särskilt för att dessa gnagare gillar att tugga barken.

Related  Välj ljusa vackra växter för höstgården

Hur bli av med en voles

kamp mot volesHär är några effektiva sätt att bekämpa små gnagare. Vissa av dem kommer fungera bra i ditt fall.

Försök att etablera mänskliga fällor i närheten av hål och häckplatser i bushområdet. Placera betet från jordnötssmör tidigt på kvällen, när volymen är särskilt aktiva och omorganisera fällorna så mycket som nödvändigt för att bli av med dem. Ta fångarna bort från webbplatsen och släpp den i fältet.

I detta fall kommer nyckeln till framgång vara tålamod och uthållighet.

Om problemet har nått sitt klimax kan du lime gnagare med rodenticid. Kontakta trädgårdsavdelningen för att hitta en effektiv och godkänd produkt.

För att skrämma bort vole från tugglökar, lägg grus till gropen vid tidpunkten för plantering. Du kan också fukta rotgrönsakerna med en fungicid för att köra bort skadedjuren. Dessutom finns det sorter av lök som är resistenta mot gnagare.

Ett bra sätt är att plantera lökarna på hösten.

Förebyggande åtgärder

katt mot mössFör att tidigt motverka sorkar invaderar din trädgård, det finns flera enkla sätt. Föredrar tät skyddande vegetation omslaget till ogräs och kompost, som ger mat och skydd mot rovdjur, gnagare reagerar negativt aktivt ogräsrensning och beskärning buskar. Gör din gård ovänlig för voles, skapa maximal ren yta.

Lyckligtvis är dessa skadliga djur inte de bästa klättrare. För att skydda planteringen av grönsaker från gnagare omger de dem med ett metallnät, en höjd av minst 30 cm och gräver den i marken på samma djup.

Självklart kommer den bästa vakten att vara en gata katt, som effektivt kämpar mot alla slags musmordskador.

Related  Titta på naturens tecken och prognos väder

De flesta sätt du kan använda för att bli av med möss kan appliceras på voles. Kom alltid ihåg de humana sätten att slåss, lämna djuren oskadd, om inte det finns ett absolut behov av att använda kemikalier.

Videor om kämpar med voles