sukker maisSukkerkorn er en årlig plante med gul, hvit eller tofarget kronblad. En forlenget vegetasjonstid, som begynner etter planting, skal foregå under forhold uten total frostfeil. Siden korn er pollinert av vind, er det best å plante det i store blokker, heller enn i enkelte rader. Tilstedeværelsen av tidlig, mellom og sen varianter påvirker positivt høyden. Hvis du savner optimal oppsamlingstid, blir sukkeren omdannet til stivelse, og kornet vil raskt visne seg.

landing

planting mais på hyttaKorn er svært krevende på jorden. På høsten graver du i jorden den vedvarende gjødsel eller kompost og går til vinteren.

Det anbefales ikke å plante frø i rommet for videre transplantasjon til det åpne bakken.

Om to uker, etter slutten av vårfrostene, kan du så frø. Kontroller at jordstemperaturen er minst 15 grader for vellykket spiring (18 for veldig søte sorter). I kalde områder skal jorden være foret med en svart film for å opprettholde varmen, og kornet skal plantes gjennom hullene.

Frø bør ligge på en dybde på ca 3 cm og i en avstand på 10-15 cm fra hverandre. Mellom radene, la 70-90 cm. For fullstendig pollinering må du planlegge denne sonen riktig. Ikke plant to lange rader. I stedet arrangere planting med blokker som består av minst 4 rader.

Du kan også legge til gjødsel direkte på plantingstidspunktet, noe som vil provosere rask vekst av mais. Men hvis du er sikker på jordens fruktbarhet, kan dette trinnet hoppes over. Helt rikelig alle områder med frø.

omsorg

maisplanterNår plantene dine stiger til en høyde på 7-10 cm, fortynn dem slik at avstanden mellom stengene er 20-30 cm. Vær forsiktig så du ikke skader røttene under lukting.vannet mais

Related  Se tegn på naturen og prognose været

Jorden må være fuktig og ha god drenering. I tørre områder, sørg for at maisen er rikelig vannet (røttene er nær overflaten), basert på en beregning på 22 liter vann per kvadratmeter. mulching vil bidra til å redusere fordampning av fuktighet, noe som i stor grad vil lette pleie av planter.mais mulching

skadedyr

Hovedfaren for mais er:

 • vaskebjørn;
 • spotted bladbagler;
 • jord lopper;
 • larver.

Korn bør kontrolleres periodisk for skadedyr. Ved oppdagelse av larver eller lopper, utfør behandling med tilgjengelige midler. Jo tidligere du blir kvitt insekter, jo bedre blir høsten.

Innsamling og lagring

sjekk for modenhetRengjøring bør startes når børstene får en brun fargetone, og spolene begynner å svulme. Kjernene bør være i stadium av melkemodighet. Ta ørene ned for å løsne stammen.

ingatheringSøte varianter mister sin smak like etter høst. Så vær klar til å spise korn umiddelbart, eller for å bevare den. Det gir seg også godt å fryse. Flere hoveder av sorten du liker, la på stengene for full modning. Fjern dem om høsten etter at stammen tørker. Den høstede avlingen holdes godt i et ventilert tørrrom. På våren, bruk frø til planting.hoder for neste landing

Anbefalte varianter

Det er 3 typer sukker mais:

 • normal;
 • med økt sukkerinnhold
 • supersladky.

Hver av dem inneholder et annet nivå av sukrose, noe som forandrer smak og tekstur av maisen. Søte karakterer etter høsting vil holde deres søthet lenger.

utvalg av mais sukkerHer er noen eksempler:

 1. Iochif er en mellomstor variasjon med et normalt sukkerinnhold (gul).
 2. Sølvdronning – har et normalt sukkerinnhold og god sykdomsbestandighet (hvit).
 3. Challenger – supersweet variasjon med høyt utbytte (gul).
 4. Pristin – høyt sukkerinnhold, god smak (hvit).

Related  Mites i kyllinger – forebygging og behandling med naturlige rettsmidler

Kanskje i ditt boligområde brukes andre varianter av sukkerkorn. For forstadsområdet er det å foretrekke å velge de sorterte varianter. Bare på denne måten kan du få en god høst og nyte smaken av sukkerkorn som vokser av deg selv.

Hvordan vokse mais – video