frittgående kyllingSå bestemte du deg for å vokse dine egne kyllinger. Etter å ha lest denne artikkelen kan du lære denne prosessen fra bunnen av.

Det er mange fordeler å avle sine kyllinger. Hjemmelaget egg er en ekte fristelse. De er friske og smakfulle enn de som selges i butikker, og er også ideelle for baking. Skallet kan kastes direkte inn i kompostbunken. Mesteparten av dagen er fuglene igjen til seg selv. De går rundt på gården, peker på insekter og ormer, og så samler vi disse fantastiske eggene.

Men husk: ingenting godt er gitt lett.

Forberedelse til egen produksjon

kylling coopFør du kjøper de første kjæledyrene, må du nøye tenke gjennom og forberede:

 1. Til å begynne med trenger du et kyllingekop. Det skal installere en mater, en drikkeskål og en rekkekasse for hver tre fugler. Dens størrelse bør tillate deg å stå inne i fritt, samle egg og skrape droppingene.
 2. Kyllinger trenger mat og vann hver dag. Mat koster ca $ 20 for en 50 pund pose fra mine selgere. Men hvor mye det er nok, avhenger direkte av antall fugler.
 3. På våren, sommer og tidlig høst holdes kylling i luften i 12-14 timer. Du kan samle egg en, og noen ganger to ganger om dagen.
 4. Vær forberedt på at det er nødvendig å fjerne gjødsel hele året.
 5. Hvis du planlegger å forlate lenge, må du ansette en pålitelig sykepleier for en fraværstid. Forresten er det ofte lettere å finne en kylling tenner enn en slik person.

Slik starter du avl kyllinger

kylling coopDisse er veldig kommunikative fugler, så tallet i 4-6 individer vil være optimal. Pass på at plassen som følger med hver, er minst 2 kvadratmeter. ft. Jo mer plass, jo lykkeligere og sunnere kyllingen blir. Hvis dette blir forsømt, vil fuglene oftere smerte og miste fjær.

Enhver kylling trenger nok plass til å “spre sine vinger”: for eksempel en 20×5-fots paddock eller en hel bakgård. (Mine kjæledyr bruker mye tid på gaten, de har nok plass til å ligge i støvet og sole seg solskinnet).

høner på gårdenI alle fall må hele plassen være beskyttet for å holde kyllingene inni og ikke gå glipp av rovdyr fra utsiden. Inkluder derfor i handlelisten et trådgjerde og søyler.

Alt dette koster penger. Materialer for bygging og etterbehandling av et kyllingekop med en penn vil koste $ 300 – $ 400. Hvis du ikke har nok snekkerferdigheter, trenger du også dyktige arbeidstakere. Ønsker du å øke flokken din? Nestlings krever en brooderlampe for oppvarming. Som de sier, er høner i høst.kylling i en broder under en lampe

Related  Bygg et hus for enslige bier

Oppkjøp av høner av ulike aldre

Du kan kjøpe fugler på ulike stadier av utviklingen. Alt avhenger av hvor mye du er villig til å vente på eggene:

 • Daglige kyllinger kan kjøpes i inkubatorer. De fleste leverandører for bønder tar 1-2 ordrer for kyllinger per år. Dermed kan du plukke dem opp for øyeblikket når du går for mat. Hver vil koste deg $ 3. I dette tilfellet må eggene vente 6 måneder.per dør kyllinger
 • Melk i en alder av 20 uker er klar for den første oviposisjonen. De koster mer enn daglige kyllinger, men du kan få egg mye tidligere. Slike kyllinger kan umiddelbart settes i et kyllingkoffert, de er alle kvinner. De kjøpes også på inkubatorstasjonene fra leverandører.podrashchennye kyllinger
 • Med modne kyllinger legger høner er saken vanskeligere. Er det noen fra vennene dine som ønsker å bytte ut sine gamle kyllinger og selge dem til deg. I andre tilfeller er du mest sannsynlig å finne bare kyllinger eller unge. (broilerkyllinger er ikke vellykkede kandidater til besetningen, siden de holdes i bure og pleide å produsere egg i en slik mengde at de dør i 2-3 år).voksne hønsegner

Voksne kyllinger

kylling oppdrettDet er ikke vanskelig å ta vare på kyllinger, og det er ikke nødvendig å tenke gjennom hvert trinn. Sammen med mat og rent vann, kyllinger trenger en brooder, beskyttet mot utkast. Det er nødvendig å ha en rød lysende lampe, som alltid er på. Det vil opprettholde en temperatur på 92 ° F to inches over gulvflaten (sannsynligheten for fjerning og kannibalisme blant kyllingene blir også redusert).

Når kyllingene blir skur, begynner du å redusere temperaturen med 5 grader i uka til de er 6 uker gamle. Etter det, erstatt startpakken med et vekst diett.

avl

I stedet for å kjøpe kyllinger hvert år, kan du avle dem selv. Selvfølgelig trenger du en kuk for å motta befruktede egg. Kontroller at rommet er riktig plassert: Hanen skal ikke være i nærheten av kyllingene under klekking av eggene, de vil klare seg uten det.

kyllinghønneDu vil også trenge en kyllinghønne. Nasizhivanie er kyllingens instinkt å sitte på eggene til de begynner å luke. Vi hadde alltid et par kyllinger, som satt tett i reiret, og begynte å peke på våre forsøk på å ta bort eggene. Kylling bentamki er kjente høner, de inkuberer også egg av andre lag.

klekkeri-inkubatorEn hjemmekuvuator er et godt alternativ til en hønehøne. Fra begynnelsen av inkubasjonsperioden til klekking, går 21 dager. (Forresten er det gunstigere datoer for å starte inkubering av egg eller for å plassere dem i en inkubator). Se på fremtidige kjæledyr, for hvis du snart kommer ut av egget og ikke får det ut av inkubasjonsboksen, vil det dø av dehydrering og sult. Vi hadde et tilfelle der en luktet og prøvde å klatre gjennom viftens beskyttelsesgitter. Som et resultat døde han av bladene.

Related  Kompost fra sin infield – nyttige egenskaper og applikasjoner

Noen tips til en glad kylling coop

For vellykket avl av kyllinger, vær oppmerksom på mine anbefalinger:

 1. Det er en oppfatning at det er umulig å holde fugler i ulike aldre i en flokk. Vi har imidlertid aldri hatt noen problemer med å bytte gamle kyllinger til unge, og omvendt. De lukker suksess med kyllinger. Ofte er tilfellene av burlap skyldes for mange fugler i et lite område, så gi kjæledyrene mer plass.
 2. Ved siden av kyllingene bør det alltid være en kilde til vann og mat. Legg et 4-tommers lag med såpesvamp på gulvet, og legg på flere ark avis på toppen av det. Spred så rundt kyllingen på papiret og fyll på matere. Ta ett ark hver dag, og når den siste er igjen, må kyllingene allerede lære å spise fra materen.mating troughs
 3. Bruk bare røde lamper, siden du ikke ser sår under lyset. I normal belysning oppfordrer et hvilket som helst blodpunkt umiddelbart bittrefleksen. Kyllinger fanger glædelig og raskt hverandre til døden.
 4. På hjørnene av korralet legger pappsarkene seg rundt veggene. (du kan også lage en rund penn) Dette gir ikke kyllinger muligheten til å komme seg inn i en bunke og forhindre mulig kvelning.
 5. Pass på at drikkene renses og dybden er liten, ellers kan kyllingene drukne. Mine leverandører anbefaler at du bruker 1 gallon drinkers til hundre kyllinger. Jeg hadde alltid to eller tre av dem for å unngå trengsel.
 6. For de unge brukte jeg en drikker til 6 – 8 fugler og en mater, som langs lengden fikk plass til alt på en gang.

Samling, rengjøring og oppbevaring av kyllingegg

samling av egg

Det er verdt å en gang prøve gårdegg, og det vil være ekstremt vanskelig å komme tilbake til fabrikken. Uansett om de er laget av frittgående kyllinger eller ikke, vil eggeplommen lyse, og smaken er bare nydelig. For å gjøre skallet mer holdbart, legg kylling til fôret av bakte østersskjell eller andre kalsiumtilskudd som kan kjøpes hos bøndernes butikker.

Samle egg hver morgen: høyt clucking er et klart tegn på ferdigstillelse av legging. Vanligvis sjekker jeg lagene igjen om ettermiddagen.

Kyllinger liker å spise egg så mye som vi gjør. De fleste eggekyllinger lærer dette på knuste skall, og følgelig begynner å bryte eggene selv. Kyllinger er opportunister og vil peck alt som ser spiselig ut. Hvis du umiddelbart kaster ut ødelagte egg og halm, hvor de ligger, kan du forhindre utviklingen av denne dårlige vanen i flokken. Hønen, som begynte å spise egg, kan ikke helbredes. Dessuten kan resten følge med. Du vil spise egg selv, og ikke mate dem fugler!

Related  Hvordan isolere en korral for kyllinger til vinteren

kyllinger og eggDet er mulig å bestemme på forhånd fargen på egget at høna er klekket, i henhold til ørens farger. Ja, nøyaktig, ører. I motsetning til mennesker, i fugler ligger hørselsorganene inne i hodet, så vær oppmerksom på det ovale området av huden ved siden av den hørbare åpningen. Hvis den er hvit, bøyer hønen hvite egg, hvis det er rødt, da eggene vil være brune. Mellom dem er det ingen forskjell i smak eller sammensetning, men hvite egg ser lettere ut når de bruker fargestoffer i påsken.

Rengjøring og oppbevaring av egg

egglagringEggskjellet er dekket med en “blomst”, som er en naturlig beskyttelse mot bakterier. Hvis det er mulig, skyll det ikke av, men tørk det med en tørr, grov klut.

Små flekker med rester av gjødsel kan avskalles med en fuktig klut. Svært skitne egg kan kun vaskes i varmt vann, skrape søppelpenselen med naturlig lur. Kaldt vann fører til at egget krympes inne i skallet og tiltrekker bakterier.

La fuktigheten fordampe helt før du rengjør eggene. (Jeg liker å sortere dem etter farge, fra mørkt til lys)

Legg produktet i eggbokser merket med gjeldende dato og lagre i kjøleskapet på hyllen. I døren skal de ikke lagres, fordi hver gang eggene åpnes, kjemper de. Hvis boksene bare er delvis fylt, kan du skrive en blyant på hvert egg med datoen da den ble samlet. Oppbevares i kjøleskapet er best ikke mer enn en måned. Egg til inkubatoren kan ikke plasseres i kjøleskapet. Oppbevar dem separat på et kjølig, tørt sted i maksimalt 7 dager.

Til notatet til kokkene: å lage matte egg, ta en uke eller eldre, men ikke samlet morgenen samme dag. De er bedre rengjort.

Bønder lever fra 4 til 7 år og bærer egg hele tiden. Men hvert år om vinteren er det en pause på grunn av mangel på sollys, som er nødvendig for oviposisjon. Kyllinger går tilbake til den vanlige rytmen med fremtiden til våren.

Guide til avlskyllinger – video