Kovačnik caprylic dišeča lianaMed okrasnimi grmičevji je posebna pozornost posvečena aromatski liani. Hitro rastoča liana lahko okrasi visoko ograjo, ki ločuje mesto s ceste. Ko se uporabljajo vodilni nosilci, lahko naprava pospeši do 4-5 metrov. V tem primeru je bič poskočen z velikimi in dišečimi socvetji za mesec dni.

Osnovni podatki o obratu

Neverjetno vrtno dekoracijoKovačnik dekorativni navijanje je Puzavac, ki plezajo na podporo, po oblikovalec načrta. V naravi se ta rastlina nahaja v južnem in srednjem delu Evrope in Kavkaza. Ime vrste “Perfoliate” se prevaja kot “seznam kozjega.”

Ugotovite, da je pred njimi kovačnik kovačnik lahko na podlagi naslednjih razlogov:

 • ustreli svetlo zeleno, od sonca rožnato rdeče;
 • Listi se zbirajo v ploščah v obliki elipse;
 • cvetovi na dolgih ceveh, zbranih v šopek;
 • aroma cvetov začinjena;
 • oranžne jagode so neužitne.

Goli mladiči v iskanju podlage lahko uporabijo skeletno vejico grmovja, nato pa grobo zelene oblike. Zato je tako pomembno, da rastlino tvori od prvih dni njegovega razvoja. Zelo gosti listi imajo elipsoidno obliko. Pari prerastejo v disk, in sredi tega nastaja cvetlična krtača.

Plodovi kovačkovih kovačkovVlečenje nad elipso na visokih ceveh, cvetje s štrlečimi stebelci in pestiči oddaja močan prijeten vonj. Rože so zelo nenavadne in dekorativne. V obdobju bogatega cvetenja je kovanec s kovancevami za klovne odličen satjak. Cvetenje traja približno mesec dni, kar je posledica vezanih neužitnih jagod oranžne barve.

Trenutno se te vrste lian ne gojijo samo v severnih regijah, ki imajo močno kontinentalno podnebje. Razlog je, da južna rastlina pozimi pozabi.

Agrotehnika dekorativnih kovačevih kovačkov

Dekoracija vrtniceZa hitro rastočo ustrelitev z bogatim cvetenjem je potrebno ustvariti optimalne pogoje za razvoj. Da bi to naredili, je treba liano posaditi na sončnem mestu, z nizko podzemno vodo. Tla morajo biti lahka na podlagi humusa, travnate zemlje in peska. Reakcija mora biti nevtralna ali rahlo alkalna.

Vodni kovačnik ljubi zmerno, se dobro odziva na oblačenje s spomladanskim vrhom s humusom. Poleti se s hvaležnostjo nameravate zalivati ​​skozi zelenjavo med sušo in 2-3 dodatno gnojilo s polnim mineralnim gnojilom ali infuzijo mulleina do sredine julija, kasneje pa ne bi smeli prekinjati zimske trdnosti. Tla pod grmičevjem je treba popustiti in mleto.

Dekorativni kovačnik kovačnik dobro odzove na krono, ki tvorijo obrezovanje, ki se izvaja spomladi do prvih živih ledvic. Prav tako je treba rezati suhe vejice. Malo luščenje lubje stare trte generično funkcijo.

Kovačnik, ki ga je poškodoval škodljivecBolezni in škodljivci dekorativnih kovačičev kovačnik uničiti lepoto zelene ograje, tako da bi preprečili škodljivcev in bolezni na vaši zeleni ograji, morate upoštevati nekatera pravila, ki veljajo za druge rastline:

 1. Prevlada v prehrani fosforja in kalija naredi rastlinski sok neprivlačna za uši in druge žuželke, ki jedo žuželke in ličinke. Za to so razpršeni krog trupa, superfosfata, pepela in apna.
 2. Zimske škodljivce je mogoče uničiti, če se na grmovje uporablja 5-odstotna raztopina sečnine.
 3. Uporabite biotoksiklinin, lepotsid in podobno, da razpršite biološke izdelke, iz katerih bakterije vstopajo v žuželke in jih uničijo od znotraj.

Preprečevanje je vedno boljše kot boj proti škodljivim škodljivcem.

Dekorativne rastline so privlačne samo, če je krona dobro oblikovana in listi ne poškodujejo bolezni in škodljivci.

Plemenski kovačnik kovačnik

Nekateremu, ki je videl rast hoodua, bo neizogibno želel, da bi ta liana imela. Reprodukcija kovačkovih kovačkov je možna na več načinov:

 • semena;
 • strjevanje;
 • potaknjenci.

Razmnoževanje kovačičev kovačnik lahko le sveža semena drugega leta. Zbrani sadje je treba osvoboditi iz celuloze, oprati in posušiti. Pred spomladansko setvijo mora semena nujno preseči stratifikacijo. Semena za sadike se posejamo spomladi, poleti pa se rastlina sprosti na stalno mesto.

Reprodukcija kovačkovSeje se pridelujejo v avgustu. Rezine s tremi medvedi so z jeseni ukoreninjene v posebni drevesnici z mešanico peščene šote. Spomladi je rastlina zasajena na stalnem mestu.

Eden od načinov razmnoževanjaNajpreprosteje je, da s kovancem nanesete sloj, ki je vrezan in pokopan v tleh na rastoči liani. Na mestu reza se oblikujejo korenine, veja je ločena od vinske trte in zasajena na stalnem mestu.

Kovačnik kovačnik ne prenaša več presaditev. Ob pojavu prvih korenin je treba obratu zagotoviti stalno prebivališče.

Sajenje in skrb za kurling kovačnik

Sajenje kovačnika na stalno mestoVnaprej se na izkopanem kraju izkopljejo posamezne jame s globino 60 cm ali jarkom, ki je napolnjen s plodno zemljo z veliko količino komposta ali lanskega gnoja. Obvezno je uvesti mineralna gnojila. Ne pozabite na pepel, tako da mineralna gnojila ne treseta tal.

Najboljši čas za saditev in skrb za kovačnik je april-maj. Za eno leto se bo obrat dvignil za 2 metra. Toda v prvih dveh letih je treba trto odstraniti iz podpor za zimo in jih zaščititi pred zmrzovanjem. V celotnem obdobju rasti vinske trte je potrebno skrbno obrezovanje in oblikovanje krošnje.

Pomladna nega za kovačnik kovačnik aromatičen liana – video