nenavadno cvetenje akacije LencoranČar nenavadne tropske rastline se kaže v barvah prvotne oblike. Lankaranova akacija je priljubljena zaradi socvetja v obliki rožnate metlo iz dolgih stamenskih filamentov. Rastlina se imenuje krimska mimoza, albična svila, akacija iz Konstantinopla. Drevo je vredno obiskati enkrat, da se za vedno zapomnijo krono s puhastimi koronali.

Razširjanje

Acacia Lencoran v EvropiV Evropi se je zaradi italijanskega Filippa del Albizza, ki je prinesel grmičevje iz Konstantinoplova, naučil nenavadno drevo. Bagrem svila Lankoran se razširi v številnih regijah:

  • Vzhodna Azija – Kitajska, Južna Koreja, Japonska;
  • Front Azija – Turčija, Iran, Azerbajdžan;
  • države indijske podceline.

Lencoran Acacia v AzerbajdžanuMnogi menijo, da je mesto Lankaran v Azerbajdžanu rojstno mesto albicije. Vroča klima, posušene puščave, mokra tla, kamnita pobočja – povsod se razkriva nezahtevna lepota.

Glavni pogoj za rast je toplo podnebje, značilnosti tal pa niso tako pomembne.

V toplotno-lovstvu rastlina parkov, parkov, odprtih prostorov ulic. Bujna krošnja je urejena z urbanim predelom, pridelana na rekreacijskih območjih v naravi. Od akenij Lencoran v Krimu, Armenija, Gruzija, Ukrajina ustvarjajo celo ulice.

Opis

cvetenje Lercoranove akacijeListopadno drevo s cvetenjem od junija do oktobra. Obstajata dve glavni sorti rastlin:

  1. Drevo. Prostem Albitius raste z močnim sod v višino in 9-15 m in krovni krono, širine 5-7 m. Za razvoj zahteva veliko prostora, tako v rastlinjakih in zaprtih prostorih terase akacijev ne izpolnjuje.
  2. Grm. Hibridne oblike manjšega obsega ohranjajo dekorativni videz naravnega analoga. Kultivirajte v sobah, doma.

Lankaran akacijev prinaša alergeni cvetni prah v cvetenju. Ta faktor je treba upoštevati pri razredčitvi prostorov.

Nenormalni listi drevesa sestavljajo številni deli, kar daje krono odprt videz. Zgornji del cvetnih listov je temno zelen, spodnji del je bele barve. V nočni ali močni vročini so listi zloženi in obrezani.

Related  Pravilna zasaditev, oskrba in obrezovanje jasmina – bogato cvetenje

bučno cvetje akacijev lenicanaSvetlo sezonsko obdobje od maja do oktobra je cvetenje Lencoranove akacije. Puhasti panicles nežnih odtenkov, od smetane do lila, v tisočih pokrivajo bujne krone rastlin. Za čudovite cvetove, izdelane iz svilenih niti, občutljiva aroma vrtnarjev je tako priljubljena. Plodovi rastline – fižolci fižola, polnjeni s semeni 7-9 kosov.

Odpornost proti zmrzali Lencoranove akacije je nizka zaradi površinskega koreninskega sistema. Mala zmrzali lahko uničijo sajenje. V toplem podnebju svilena albanija živi do 100 let. Naravne spremembe postopoma skrajšujejo življenjsko dobo, po 30 letih se drevo staruje.

Sajenje in oskrba

gojenje akorda LercoranPrimeren kraj za sejanje je dobro osvetljen prostor na ulici. Lankaranova akacija ne prenaša sence. Sajenje spomladi poteka v rodovitnih tleh z dodatkom apna. Drevo v bližini hiše ali na vrtu bo mesto zapolnilo s toplo energijo.

Rastlinski albitsy priporočamo v segretih tleh, na razdalji 1,7-2 m od sosednjih rastlin.

Pri Lencoran akacijah je zasaditev in oskrba zaželena v razmerah srednje vlažnosti.

Reprodukcija se izvaja

  • semena,
  • koreninski poganjki,
  • potaknjenci.

Metoda semena je najbolj dostopna. Pred sajenjem semena polivajte s toplo vodo nekaj ur. Nato je zasadil brez močnega prodiranja v tla. Včasih semena, zavita v mokro mahu, hranijo pred sajenjem 2 meseca v hladilniku.

Koreninski poganjki so rezani in ukoreninjeni ločeno. Vendar se ne reproducirajo vse rastline na ta način.

Rezila so primerna tako za rastline na prostem kot za domače rastline. Na snemanju mora biti vsaj 3 ledvice. Tudi brez namakanja se potakne korenine.

Gnojenje se izvaja le v obdobju rasti že drugo leto. Voda mora biti izredno topla voda, ne dovolite sušenja tal. V zimskem času je navlaženje Lencoranove akacijeve skoraj nepotrebno. Vsebina v loncu zahteva dobro drenažo. Škropljenje je lahko redko. Obrezovanje starih in obolelih vej je opravljeno pred ali po cvetenju.

Related  Kako skrbeti za živo božično drevo v lonec

Rastlina je odporna proti boleznim in številnim škodljivcem. V prostoru se lahko zaradi suhega zraka pojavijo pajkovci, ko se pojavi osnutek, so listi opazni. Odstranitev vzrokov pomaga odpraviti bolezen.

Uporaba

uporabne lastnosti svile akacijevSvilena akacija – zdravilna rastlina, navedena v referenčnih knjigah farmacevtov. Polnjenje z minerali, eterična olja omogoča uporabo naravnih virov za zdravljenje radikulitisa, krčnih žil, vnetnih bolezni. Široko ga uporablja na področju kozmetologije v boju proti odtekanju kože.

Lencoranova akacija je koristna ne le ljudem, temveč tudi drugim rastlinam. Tla, na katerih albikacija raste, so nasičena z dušikom, ki obogati tla.

Zunanja privlačnost, nepretrganost in vitalnost cvetoče albicije odprejo srca vrtnarjev in navadnih ljudi, ki cenijo svilene ulice v mestnih stavbah.

Seznanjanje z Lakornanskaya akacija – video