Mlade igle brina kitajskega MPH NadorjaIglajoče kulture se tradicionalno uporabljajo v pokrajinski umetnosti Kitajske, Koreje in Japonske. Lokalne vrste, vključno s kitajsko kremo, postanejo dostopne evropskim vrtnarjem, so hitro postale priljubljene.

Opis brinja kitajskega

Igle iz brona kitajskegaPrva omemba kulturnih zasadov brina Kitajske (Juniperus chinensis) segajo v konec XVIII. Stoletja. Evergreen iglavcev rastlina je pritegnil pozornost krajinarjev nenavadne iglavcev in štrlečih bodeče odrasle veje, toda tesno prilegajoča, kot so zelena lestvice na mladih poganjkov.

Prvič, bolj mehke igle ne smejo biti večje od 3 mm, potem pa, ko raste sesalec, se dolžina poveča na 12 mm. Zaostajajo za gozdom, postanejo ostrejši, na vsakem od njih se pojavijo na parih lahkih, skoraj belih črt. Kot vsa brina, ki živi na Kitajskem in v drugih regijah Daljnega vzhoda, je značilna nenadna rast in redko sadje. Temno modra pokrita z gosto plastjo kamene RAID brstov z 2-3 semen te vrste imajo lahko okrogle ali podolgovate, različnih velikosti, vendar vedno zorijo v drugem letu po videzu.

Brina kitajskih ni samo spremenljiva v jagode, ampak tudi v samih rastlinah. Narava teh velikih dreves s piramidno krono na 20 metrov visok in tanke grmovnic plazeče premer 2,5 mm in višino ni več Poganjki pol metra.

Opisi priljubljenih sort brina kitajskega

Bonsai temelji na kitajski brinčiciRaznolikost kulture, njena nezahtevnost, visoka dekorativnost in prilagodljivost sta omogočila, da je kitajska ena najljubših rastlin bonsaistov. Ne manj, ta vrsta je v povpraševanju v oblikovanju krajine. V katalogih drevesnic in vzrejnih podjetij danes je približno 50 različnih sort tega brina.

Juniper kitajske modre alpe (modre alpe)

Sejalna smetana Kitajske modre AlpeSorta kitajskih modrih alp je ena najpogostejših sort teh zimzelenih iglavcev. Rastlina z modrikasto zelenimi iglami v odrasli starosti tvori grm z višino od 2 do 4 metra. Vendar pa bo za doseganje take velikosti traja veliko časa. Gusta trosenje s trajnimi sivimi ali srebrnimi iglami krasijo mladi poganjki. Samo za 10 let grm raste do 2 metre višine s premerom krone približno enim in polom.

V srednjem pasu je brinij Blue Alps relativno zimsko trden. V primeru pomanjkanja snega in močnih zmrzali na njenih vejah spomladi so opazne madežev in zgorele igle. Za sajenje grmičevja morate izbrati mesta s pričakovanjem prihodnje rasti sadik. Obrat izgleda dobro kot prevladujoči med nizko rastočimi pridelki, je lahko koristen pri skupinskih nasadih, služi kot dekorativno ozadje za cvetoče trajnice.

Juniper kitajskega Stricta (Stricta)

Seedling brina kitajske StrictaTa sorta brina ne bo nikoli izgubljena med okrasnimi grmi na vrtu. Po opisu in fotografijah brina kitajskega Stricta ima ta rastlina gosto konično krono, ki jo sestavljajo navzgor gosto veje. Poganjki so prekrita z zeleno modro in pozimi srebrno sive bodeče iglice. Odrasle rastline nosijo sadje, ki tvori veliko zaokroženih modro-vijoličnih jagod.

Kultura, kot njegovi najbližji sorodniki, je trajna. Z minimalno oskrbo in pravo mesto na vrtu, brina živi do 100 let starosti. Ampak zaradi počasne rasti takega grmičevja, je mogočna stopnja Stricta dosegla višino le 2-2,5 metrov. Ta lastnost naprave se uporablja v krajinskem načrtovanju in urejanju krajine. Rastline se vrtijo v majhnih hišah in celo v posodah.

Juniper kitajske Stricta Variegata (Stricta Variegata)

Juniperus Stricta Variegata v posodi za sajenjeV naravi številne spontane rastlinske mutacije pogosto niso neopažene. Rejci, ki skrbno spremljajo “populacijo” vrtca, lahko sčasoma zaznajo in določijo zanimive spremembe v videzu njihovih zelenih hišnih ljubljenčkov. Zaradi take opazne mutacije je bilo mogoče dobiti dekorativne sorte brina s pestrimi, neenakomerno pobarvanimi iglami.

Razred Juniperus chinensis stricta Variegates v celoti skladen z rastlinskimi vrstami na opis stricta, z izjemo ene. V tem primeru je za odrasle bodičasto igle srebrno-zeleni odtenek sobivajo z območji rumeno-zlate, smetano ali svetlo rumeno-zelenih iglic.

Tako kot njegov predhodnik srebra, tako svetla bush poravna suho, slabe prehrane ali apnenčastih tal enostavno, vendar se počuti slabo, v senci, kjer sonce senca borovih iglic zbledi in sama rastlina izgleda zatiranih.

Juniperus Chinese Mint Julep (Mint Julep)

Juniper Chinese Mint JulepMint Julep je koktajl, ki temelji na močnem alkoholu in svetlo zelenem kovrčnem sirupu. Brina kitajske Mint Julep, ki je poimenovana po izvirni pijači, je neverjetno sveža barva igel in razkošna kronska širina. Grm odraslega s širino krone do 3,5 metra lahko doseže višino 2 metra. Oblikovanje spektakularnih poganjkov grmovja, ko rastejo, se upogibajo in imajo obliko širokih lokov.

V vrtu je ta rastlina bolje najti mesto na soncu in upoštevati, da se krona širi skozi leta, zato so sosednje kulture posajene na daljavo. Grm bo postal ornament iz skalnatih gričev, iglavcev in svetlega ozadja za spomladanske primrose.

Juniper kitajskega zlata Kurivao (zlato Kuriwao)

Juniper kitajskega zlata KuriwaoGlavna prednost kitajskega brinja Curiva Gold je širjenje, podobno kot svetlo poplavljena krošnja s približno 1,5-3 m višine. S tem je rastlina obvezna gosto pokrivati ​​vejico z luskavimi iglami rumenih in zelenih odtenkov. Na koncih poganjkov so zlati toni najbolj opazni in celoten grmiček postane nenavadno svetel in okrasen.

Raznolikost v povprečju približno 15 cm letni prirastek je primerna za sajenje v vrtni okras samega kota, in v skupini olesenelih ali zelnatih trajnic. Bonsai se lahko oblikuje na podlagi rastlin te sorte. Upoštevati je treba, da se pigmentirana barva igel ohranja v svetlobi. V senci začnejo prevladovati navadne zelene barve.

Spomladi, kitajska brina Kuriwao Gold potrebuje senčenje, drugače je lahko izsušitev mladih poganjkov in zelenic.

Juniperus kitajski Spartan (Spartan)

brina kitajski SpartanTa sorta brina je bila pridobljena v največji ameriški vrtec v Monroviji leta 1960. Rastlina z gosto vertikalno vejo piramidalne krošnje zraste do višine 6 metrov in premera približno 2 metra. Zelene iglice imajo pretežno luskav videz, čeprav na večletnih poganjkih vidimo večkratno, daljšo zelenjavo.

Zaradi visoke gostote krošnje in rasti, ki ne presega 15 cm na leto, so rastlinam kitajskega brinilca Spartana odlično vroči tvorbi.

Spiralna oblika brina SpartanMed sortami kitajskega brinja se ta sorta lahko prepozna kot ena izmed najbolj trdih. Zato grmičevje značilno obliko piramidno so posajene ne le v zasebnih vrtovih, ampak tudi v vrtovih se uporabljajo za krajine parkih in na javnih mestih.

Juniper kitajskega starega zlata (stara zlata)

Grmičevja brina Starega zlataElegantna in nezahtevna brina kitajskega starega zlata je pravo zlato na mestu. Nizozemski kultivar z gosto listje čepenje lepe bledo zelene ali rumeno-zelenim odtenkom 10 let ima višino 50 cm in s premerom približno en meter. Najvišja višina grmišča je 150 cm, širina krošnje je dvakrat večja. Igle, ki gosto pokrivajo poganjke, imajo pretežno videz lusk.

Da bi ohranili svetlost barve in oblike, potrebuje rastlina redno nastajanje in obilico sončne svetlobe. Juniper s kompaktno velikostjo in nesporno razporeditvijo postane na skupinskih zasaditvah, samostojen izgled, lahko raste v posodi.

Juniper kitajskega razširitvenega variegata (Expansa Variegata)

Mladi poganjki brina sorte Expansa VariegataEvergrin grm z puščavnimi poganjki, pokritimi s modrikasto zelenimi iglicami in mlečno belimi iglami. V kontrastnih območjih različnih sij so majhni rastlini neverjetno dekorativni nenavaden videz. Juniper kitajskega Expensa Variegata je ena najmanjših sort te vrste. Višina odraslega grmovja ne presega 30-50 cm. Ker je glavna rast v vodoravni smeri, je premer skotne krošnje en in pol ali več metrov.

Nastop busha Expansa VariegataZimska zimzelena nepremišljena zimska zimska zima je pod snežnim pokrovom, a spomladi potrebuje zaščito pred svetlim soncem in ledenim dremanjem. Zaradi spomladanskega sušenja luba trpi, na kroni se lahko pojavijo neurejeno rjave pike in mrtva območja.