Pelargonijev dišeč na mestuMed številnimi skupinami geranij je poseben kraj Pelargonium dišava. Ta vrsta rastlin ne razlikuje lepo cvetenje. Toda dekorativni listi in aroma, ki prihajajo iz rastlin z minljivim dotikom, so zapomnjeni. Dišeče dišave, prikazane na fotografiji, ne morejo prenašati dišave, vendar vam bodo pomagale prepoznati, ko se boste srečali.

Pelargonij se razlikuje od drugih vrst

Angleški Pelargonium z vonjem začimbRastlina Pelargonium triste, odkrita na Roku dobrega upanja, prinesla v Evropo, je služila kot osnova za pridobitev velike skupine dišečih pelargonija. V treh stoletjih je bilo dodanih veliko različnih vrst geranije, ki se razlikujejo po obliki in barvi lista listov. Nespremenjena je prisotnost žlez na listih in stebelih, ki z najmanjšim dotikom, z vetričem vetra, oddajajo vonj. Dišijo jabolko, roza, cimet, limona, muškatni orešček. Obstaja več kot 150 dišav, ki lahko proizvajajo pelargonium.

Zhelezyki so najboljše dlake, kot navzdol, rastejo na listih listov in na steblu. Sproščeni phitoncidi škodujejo mikrobom v prostoru. Včasih se dišeča rastlina imenuje krto drevo, ker se tam, kjer se je poravnalo geranij, moljčica ne začne. Listi te rože so premaknjeni, jih odstranjujemo za poletno skladiščenje.

Pelargonijev dentatListi kakršne koli dišečega pelargonija so dekorativni, ne vedno v notranjih pogojih, cveti te vrste geranij. Rože majhne, ​​samske. Vendar pa obstajajo sorte razsipane s temi otroci, kar daje vtis, da je rastlina metulji. V naravi pelargonijev dišeči grm, ki doseže več kot meter v višino. Zato je v kulturnem okolju rastlina si prizadeva za čim več prostora.

V naravi in ​​v državah s toplo podnebje, to rastlinstvo rastlin. S pomočjo pelargonijevega dišečega urejajte viseče vrtove, okrasite stopnice in fasade. Primerno je, da vase z geranijem postavite v prostorne svetle sobe.

Essential eterično olje geranije, se uporablja v parfumeriji. Kadar to dopušča podnebje, se dišeči pelargonij goji na nasadih za proizvodnjo eteričnega olja.

Kako skrbeti za dišeči pelargonij?

Pelargonium dišeča limonaTe okrasne rastline se preprosto pomnožijo. Dovolj je, da ščepec stisnemo in ga držimo v vodi ali korenu v tleh. Če se korenine izvajajo v tleh, je treba steblo nekaj časa držati v zraku, tako da se lahko rana posuši. Nato postavite v vlažno tla in pokrijte s pokrovčkom za en teden. Vodo v tleh, če se kopel zemlje posuši, lahko previdno okrog skodelice, ki zapre Novosadko.

Tovrstni pelargonij ne prenaša substratov šote, zato je mešanica tla sestavljena iz vrtov, peska in humusa v enakih razmerjih. Preden uredite rastlino v loncu, morate narediti drenažni sloj in razkužiti tla. V loncu je možno posaditi steblo, ki je zasadila korenine, ali grm, ki je bila iz semena. Glavna stvar je, da imajo korenine dovolj prostora in brez presežka. V velikem loncu, rastlina ne uporablja hrane, zemljišča nabira patogene, kislo, korenine začnejo boleči.

Pelargonijev dišeč z aromo jabolk in muskataLonec z rožico je urejen v najsvetlejšem prostoru. Pelargoni se ne bojijo neposredne sončne svetlobe. Lahko se gojijo v visečih cvetličnih poteh, vendar z zadostno svetlobo. Zalivanje rastlin je zmerno zgornje obleko z majhnim deležem dušikovih gnojil. Prekomerni dušik bo povečal okrašenost, vendar se bo aroma zmanjšala, lahko izgine.

Močan pelargonij je treba zrezatiKot ena od značilnosti te vrste in ustrezno nego je ščepanje in obrezovanje houseplant. Brez te operacije se lahko spremeni v ne-razvejano vinsko trto, ki se upogne navzgor in navzdol, zavzema ves prostor na oknu. Zato je treba ustanovitev gošče začeti že od prvih dni gojenja, ki iščejo razvejanje.

Kot katerikoli geranij, dišeč, ne prenaša stagnacije vode v tleh. Zato mora biti zalivanje zmerno brez prekomerne uporabe. Koren gniloba bo ubil rastlino. Zato je bolje, če se posuši zemeljski del. Presaditev bo potrebna takoj, ko korenine zapolnijo lonec in se pojavijo iz drenažne luknje. Najboljši čas za presaditev in močno obrezovanje bo zgodaj spomladi.

Pelargonij diha vzdolžnoNa koncu bomo predstavili več fotografij dišečega pelargonija, da bi preverili raznolikost rastlinskih oblik.

Odličen Pelargonium CurlyPelargonium kodrasti v naravi je grmičevje z lesenimi stebli. Listi imajo ukrivljene robove, so upognjeni navzdol, vonj kot limono. Rože so majhne, ​​2 cvetni listi so upognjeni navzgor, trije so podolgovate. Je osnova za mnoge hibride.

Pelargonium dišeči Lady PlymouthSivkasta dama z odprtimi listi, iz katerih je nemogoče pogledati stran, je redek rastlina z okusom jasmina. Dobro je tudi brez cvetja, vendar majhne belo-roza neopazne cvetove omogočajo prefinjenost grmovja.

Pelargonijev dišeči panikulatPelargonijev dišeči panikulat predstavlja majhen grm. Listi z najmanjšim dotikom oddajajo vonj muškat, mint vrtnice. Cveti poleti do oktobra. Ni mu všeč zimsko zalivanje, samo poskrbite, da zemeljski trn ni suh. Suha zračnost prinaša enostavno, vendar osvetlitev zahteva največ.

Video o pelargonijevem dišečem delu 1

Video o pelargonijevem dišečem delu 2