Veliki, velik cvetovi cvetovPelargonij z dvojnimi cvetovi, v obliki in strukturi, ki spominja na vrtne vrtnice, uživajo v dolgoletnem in neizmernem interesu pridelovalcev cvetja. Kromaste sorte najdemo tudi med zonalnimi pelargonii in med njimi. Zelo hibridi teh dveh sort so zelo dekorativni in zanimivi, tvorijo bujne, spektakularne socvetje iz miniaturnih vrtnic.

Pelargonium Monseruds Rosen

Pelargonium Monseruds RosenMiniaturni območna Pelargonium Monseruds Rosen je pritegnil pozornost ne le v obliki rož, v pol-odprtem stanju je zelo podobna praznične bordo vrtnice, ampak tudi nenavadno obarvanost. Gusti rožnati ali barvni cvetni listi so okrašeni z belimi kapami, ki postanejo opazni, ko so cvetovi povsem odprti.

Inflorescenca Pelargonium Monseruds RosenGlede na sliko sorte Pelargonium ni vidno, vendar mnogi pridelovalci opozarjajo, da rastline ne dajejo oblike, je težko dati stranske poganjke. Poleg tega ima sorta drugo ime: Monsrudblommen, najdeno v skandinavskih virih.

Pelargonium Rosebud Supreme

Pelargonium Rosebud SupremeRosaceous Pelargonium Rosebud Supreme je v času cvetenja značilen kasneje, v primerjavi s tesno povezanimi sortami. Nato se rastline obnovijo in cvetličarju dajo množico luksuznih socvetij, ki se ne razlikujejo od grozdov majhnih vrtnic čudovitega rdečega senca.

Izredno cvetni pelargonij Rosebud SupremeNapačna stran cvetnih listov v dvojnih cvetov svetlih, grmovje so velike, močne, nezahtevne pri negi in lahko prosim vse ljubitelja sobne rastline.

Pelargonium Vectis Rosebud

Pelargonium Vectis RosebudZelo majhen grm Pelargonium Vectis Rosebud lahko prinese neizmerno zadovoljstvo tako začetnikom kot poznavalcem te kulture.

Pelargonium Vectis Rosebud v pokrajiniKompaktna grmičevja sorte so enostavna za oblikovanje in cvetenje je razkošno in dolgotrajno. Od pomladi rastline tvorijo velike socvetje, ki jih sestavljajo nasičene rdeče vrtnice. Zunaj so cvetni listi precej lažji od spredaj, ne izginejo dlje časa in ne izgubljajo svoje edinstvene oblike.

Pelargonium PAC Viva Rosita

Inflorescenca Pelargonium PAC Viva RositaRosaceous, zelo spektakularen pelargonium PAC Viva Rosita upravičeno pripada najbolj priljubljenim vrstam zadnjih let. Edinstvenost stebla, ki se prostovoljno daje stranskim steblom rastlin v sposobnosti, da cvetijo dolgo in obilno, oblikujejo socvetje 15-20 dvojnih barv. Peduncles so močni in dobro vzdrževani toliko večplastnih, ki spominjajo na starodavne cvetlične vrtnice. Premer enega samega rože lahko doseže 6 cm, medtem ko so socvetje ohlapne, in si lahko enostavno ogledate vsako miniaturno vrtnico rdečkasto-rdečega.

Related  Ugodno eksotično za vaše vrtove – goji jagodičja

Pelargonium PAC Viva Rosita na okenski policiKo grm začne graditi cvet stebla, je zelo potrebno redno zalivanje in gnojenje, sicer ne bi izgubili na cvetnih popkov. Kljub navidezni muhavosti predstavljena na fotografijah, bo vrsta Pelargonium velike zime postala dobrodošla darilo za vsako človeka, vseeno, notranji vrtnarstvu.

Pelargonij Appleblossom Rosebud

Pelargonij Appleblossom RosebudČe bi se v naši državi vse lepote in raznolikost pelargonijevih cvetnih pridelovalcev lahko relativno nedavno ocenili, potem na Zahodu že več let poteka delo pri izbiri nenavadno cvetočih rastlin. Vrsta Pelargonium Appleblossom Rosebud je bila pridobljena leta 1948 in do danes ni izgubila pomembnosti.

Mladi Pelargonij Appleblossom RosebudTo je resnično kultivar za ljubitelje rožnatega pelargonija. In veliko navdušencev, navdihnjenih z belimi vrtnicami z rožnato obrobitvijo listov in zelenkastim srcem, poskusite dobiti rastline podobne vrste.

Zonalni Pelargonium daje gosto velike socvetje, dolg in nestrpen cveti, vendar je zelo zahteven pri tvorbi, grmovje pa so precej visoke.

Pelargonium April Snow

Pelargonium April SnowEna Appleblossom Rosebud sorte privrženci se lahko šteje škrat Pelargonium april snegu zračen z dvojnimi cvetovi v obliki vrtnice. Barva cveta je bele barve, vendar je tako kot v prejšnjem razredu, so fini robovi venčnih listov okrašena z bledo roza trakom in osrednji del corolla ima rahlo zelenkast sijaj.

Veliko cvetenja pelargonija April SnowListi v coni pelargonium so svetli, zeleni, z implicitno rjavkasto cono. Ustvarjalci te sorte so poskušali, da zadovolji cvetličar, ki niso mogli privoščiti raste velikem grmičevju Appleblossom Rosebud, ampak april sneg udobno leži na ozkem okensko polico v mestnem stanovanju.

Pelargonijev Millfield Rose

Pelargonijev Millfield RoseVeliki močni grmovi Pelargonium Millfield Rose sodijo v razred Ivy-hibridov. To pomeni, da ima rastlina značilnosti smrekovega in zonskega pelargonija, ki je vplivala na obliko listov in rast poganjkov.

Mulberry Rose cveti pelargonijInflorescence, ki so sestavljene iz dvojno bledo roza vrtnice, so precej obsežne in težke. Na stebelih je veliko lepih svetlih listov. Z dobro osvetlitvijo listnih plošč je vidno rjavo območje. Če cvetni brsti niso vezani v času in se rastlina ne oblikuje, hitro postane ampel. V ostalem skrb za sorto ni težko in lahko tudi novinec. Ampak razmnoževanje grmovja lahko zahteva posebno pozornost, vendar željo, da bi na oknu videli razkošen cvet pelargonija, bo gotovo pomagal premagati vse težave!

Related  Sajenje in skrb za rdečerni barjenica na vrtni parceli

Pelargonium Denise

Pelargonium DeniseZonalni, friški pelargonij Denise oblikuje velike močne grmičevje, ki so letno okrašene s svetlemi kapami breskev ali rožnatih cvetov. Gustomahrovye rože v obliki pol odprtih vrtnic so zelo velike in koronali se ne odpirajo do konca cvetenja. Mediani cvetovi imajo lahkotno, občutljivo barvo, spodnje plasti pa so svetlejše. Na kraju, kjer je cvetni list pritrjen na pecelj, je lahko barva zelenkasta.

Terry Pelargonium DeniseTa sorta je znana po svoji lepoti, bogatem cvetenju in hvaležnem odnosu do oskrbe. Pelargonium je nezahteven in enostavno oblikovan.

Pelargonijev dosežek

Pelargonijev dosežekPelargonium Achievement – to je eden izmed Rosaceae Ivy-hibridov, ki predstavljajo lastnike z drobnimi nežnimi cvetovi z roza svilenih cvetnih listov, ki imajo plemeniti sijaj.

Delikatni cvetovi Pelargonijevega cvetjaKot bi moral biti hibridni pelargonij, ima sorta dekorativno teksturirano listje. Na listnih ploščah, z ustrezno osvetlitvijo, postane viden kontrastni zonalni obroč.

Močan grmiček standardnih velikosti zlahka raste, daje stranske stebla in ni muhast. Posebnost sorte je začetek cvetenja.

Pelargonij Anita

Pelargonij AnitaVsi, ki skrbi sort pelargonium, kot je na fotografiji, ki daje velike gustomahrovye cvetje v obliki vrtnice, morate paziti, da conskih pelargonium Anita. Posebnost te sorte – gladke lepe liste, kot tulipana rastlin, kot tudi nenavadno hladno senco cvetnih listov v gostih, večplastnih barvah.

Pelargonij Pink Rambler

Pelargonij Pink RamblerMed pelargoniji, pa tudi med ljudmi, obstajajo zvezde in znane osebnosti. Zonal Pelargonium Pink Rambler je ena izmed najbolj znanih sort rožnih rastlin. Nezahtevne, luxuriantly cvetenja grmovje zmogljive zasluženo ljubil za lepe naguban listje in svetlo roza-Carmine cvetja. Torej, podobno drobnim vrtnim vrtnicam, se cvetovi pelargonija zbirajo s spektakularnimi socvetji, volumnom, ki je pritrjen na svetlobno stran cvetnih listov in neverjetno obliko brstov.

Related  Spoznajte Kalanchoe Kalandhivo

Nenavadna barva Pelargonijevega cvetjaKo rastejo sorte, je pomembno vedeti, da rozljane sorte tvorijo socvetje nekoliko kasneje kot druge conanske rastline.

Pelargonium PAC Viva Carolina

Pelargonium PAC Viva CarolinaNihče cvetlični ljubimec ne bo ravnodušen zaradi velikih socvetij, ki jih dajejo rastline PAC Viva Carolina. Spektakularni beli brsti postanejo razkošni, z zelenkastimi srednjimi rozetami, ki sčasoma pridobijo rožnato-lila barvo. V obliki so cvetovi klasične vrtnice, debele vonjave, polne in zelo lepe.

Original cvetenje Pelargonium PAC Viva CarolinaZa sorto je značilna dolga cvetenja, hitra rast in voljno oblikovanje novih poganjkov, zato lastniku pelargonija ni treba skrbeti zaradi majhnega števila socvetij.

Video o roza barvi avstralske blagovne znamke rosebud