Najbolj neprijeten in lep dekorativni grmičevje za poletno rezidenco in vrt

okrasni grmičevje na vrtuNa podeželju ne morete storiti brez velikih trajnic. Lepa dekorativna grmovja za dajanje in vrt iz dneva v dan ustvarjajo edinstveno vzdušje, pomagajo razdeliti prostor v cone, določiti naravo mesta. Grmovje imajo mesto v ograju in z razporeditvijo robnikov. Rastline različnih velikosti in oblik – to je odlično ozadje trajnih cvetov in zastav, kot tudi svetlo okrasje za celoten vrt.

Kaj so grmovje? Danes so lastniki lotov na voljo veliko:

 • dekorativni in listopadi;
 • rastline, v različnih obdobjih, ki okrasijo vrt s svojo cvetenje;
 • visoke skale;
 • talni pokrov ali nizko vrtno grmovje.

Lush cvetenje ali neverjetno raznolikost barve rastline je zelo veliko, toda izbira dekorativnih rastlin za počitniške hiše, pozornost plačuje ne samo njihovi lepoti, temveč tudi kompleksnosti nege. Manj dela je potrebna za gojenje, dlje ko grm ohranja svoj živahen videz, bolj dragocena je za poletne prebivalce.

zasaditev okrasnega grmljaTakšne nepretrgane in še neverjetno učinkovite rastline so številne. Med njimi so tudi tisti, ki jih najdemo v vsakem vrtu in nezasluženo pozabljeni grmovnici. Opisi in fotografije z imeni okrasnih grmovnic za hišice bodo dobra pomoč pri izbiri najbolj vrednih rastlin.

Lepo grmovje za hišice: fotografije z imeni

Neizbrisen vtis pustimo v grmovju, pokritem spomladi ali poletju s kapucami cvetov. Če ustvarite katalog fotografij najcenejših grmovnic za hišice, bodo prve strani vsebovale sorte vrtne jarke, chubushnik, zaradi podobnosti arom, ki jih pogosto imenujemo jasmin.

Lila

Lilacne navadne sorte KomsomolkaV maju so vrtovi in ​​zemeljske ploskve po vsej Rusiji prekriti z lila, roza, vijolični in beli oblaki.

Cveti jarko, spektakularen grmičevje:

 • višina do treh metrov;
 • s poudarjenim kordatom ali širokim lepljivim listjem;
 • s poganjki, prekritimi s sivo rjavim lubjem;
 • z racemno socvetje iz preprostih ali dvojno aromatiziranih dišečih cvetov različnih barv.

lila madžarščinaV naravi je več ducat vrst lila. Kulturne sorte in hibridi so veliko več. Vse rastline dobro zimo v srednjem pasu. Visoki, lepi grmi, prikazani na fotografiji, so boljši od sončnih krajev in lahko rastejo na vseh tleh.

Za ohranjanje okraševanja sčasoma odstranite bleščečo krtačo, izrežite rast korenin in postopoma pomladite odrasle lila grmovje.

Chubushnik

cvetje cvetja ChubushnikaVrt jasmina ali, pravilneje, chubushnik cveti malo kasneje kot lila. Na vrtu in v državi, lepo okrasno grmičevje nosi prefinjeno aromo, v se nahaja na koncih mnogih zadel so bele, preproste ali semi-double cvetovi privabljajo poglede in na stotine opraševalce insektov.

pestro listjeObstoječe sorte Chubushnik se med seboj razlikujejo glede cvetenja, oblike in velikosti kroglice. Izpeljali so celo pestro grmičevje te vrste. V tem primeru so vse rastline zelo trdne, niso dovzetne za napade škodljivcev in jih redko prizadenejo bolezni.

Kot lila, chubushnik zahteva obrezovanje po cvetenju, in poganjki, ki so dosegli starost 5, so tudi izrezani za pomlajevanje. Podpora obrazcu pomaga odstraniti korenine in redčenje grmovja.

Spirea

Japonska spirajaFotografije teh najbolj nepretrganih grmovnic za dajanje vedno povzročajo val občudovanja. Zelo drugačna po videzu, so spiraeani prekriti z belimi ali rožnatimi cvetovi, ki osupljajo z dekorativnim listjem in so razdeljeni v dve veliki skupini. Rastline, ki cvetijo spomladi, so množično pokrite s cvetnimi pokrovčki, ki se hitro razpadajo. Poleti se začenja cvetenje drugih vrst, kar dolgo časa spreminja vrt.

Zaradi kompaktne in oblik, in veliko sort medvejka pomoč pri ustvarjanju žive meje, so nepogrešljivi v skupinskih zasaditvah, ampak sam se ne bo izgubil v prostoru, ki je postala njen najsvetlejši ornament.

Vangheta's spireaOb tradicionalni negi se okrasni grmi na podeželju počutijo odlično na soncu in v penumbri, se na območjih obdajajo s svetlobo in rahlo prstjo.

Rowanberry rowanberry

socvetje gorske biskvitniceTudi najbližji sorodnik spiree je tudi gorovje, ki ne bo pustilo indiferentnega vrtnarja, ki si želi cvetoče kruhne kulture. Odvisno od sorte, višina grmičevja z izklesanimi listi, ki spominjajo na rowan, se razlikuje od metra do dveh. V prvi polovici poletja se začne cvetenje, ki traja do 3 tedne. V tem času je puhasto krono grmlja pokrita z belimi čevlji s socvetjem. Jeseni se videz grmičevja spreminja z barvanjem listja, ki postane svetlo-zlato od svetlo zelene barve.

V srednjem pasu so dekorativni grmičevji za hiše, fotografije in imena v materialu, popolnoma prezimeni brez zavetišča in niso minimalni. Ryabinnik ni izjema. Vendar pa je boljša rastlina na mestu, večja je nevarnost njegove rasti.

Da bi omejili nastanek koreninjenja med sajenjem, se kopajo v skrilavec, plastični rob ali gostega geotekstila.

Bladderwort

bubble-rose cvetenjaVesicleberry ima veliko vrlin. Na sliki je na sliki najprestižnejši grmiček za poletno počitniško hišo od pomladi do jeseni in bo njegova dekoracija zahvaljujoč:

 • gosto dekorativno listje zelene, zlate ali vijolične barve;
 • spektakularno cvetenje, ki se pojavi v prvi polovici poletja;
 • Pojavi se na mestu belokranjskega rdečkasto-vijoličnega sadja.

Mehur, povezan z žganimi pijačami, planinskim bršljanom, vrtnarjem in drugimi okrasnimi grmičevji, je popolnoma nepretrgan, ga zaznamuje hitra rast in enostavno vzdrževanje. Rastlina najbolj spektakularnih oblik ščiti lepoto na soncu in v senci, ampak grmičevje z vijoličastim listjem je najbolje posajeno na odprtih parcelah.

Japonski kutin

kutina japanskiMaja se začne cvetenje japonskega kutinca. Plodovi te rastline spominjajo na prave kutine, a veliko manjši in težji. Užitne so. Vendar pa se grm, katerega višina se razlikuje od 0,5 do 2 metra, ne vrednoti kot sadno drevo, temveč kot dekorativno kulturo.

Japonski kutin grmČudovit sadni grmiček za vrt in vrt ima široko iztegnjeno krošnjo, prekrito s trdo, podolgovato listje temno zelene barve. Vrhunost okraševanja je zaradi videza veliko rumene, oranžne ali, odvisno od sorte, velikih rdečih cvetov.

Japonski kutin je zmrzal, odporen na svetlobo, ni strah pred sušo in odbitkom, prenaša saditev na katerokoli, celo kislo prst. Nekatere rastline v drugi polovici poletja cvetoče večkrat.

Kovačnik

kovačnikModri ​​kovačnik z užitnimi zgodnjimi plodovi je priljubljena vrtna rastlina. Vendar pri dekoriranju mesta še pogosto pozabijo druge vrste grmičevja, od katerih so mnoge izjemno dekorativne in nezahtevne.

slaščičarski plodoviV ruskih razmerah se odlično počutijo grmičevja kovačnice sedanjosti, tatarskih, kovač in drugih vrst. Rastline v višini od enega do pol do tri metre so močno lizale. Mladi zeleni in poganjki imajo modrikasto prst. V juniju so grmovnice prekrite s cevastimi belimi, rumenkastimi, rožnatimi in oranžnimi cvetovi, ki oddajajo občutljivo aromo. Po njihovi smrti se pojavijo rdeče, oranžno ali temno sadje.

V državi, okrasni grmiček korenine na soncu in v senci. Dobro se počuti na vseh tleh, kar pomeni povečanje do 50 cm na leto.

Almond trilobat (Louisiana)

mandljev trilobatSvetel okras spletišča bo rastlina s tremi lobanimi mandlji. Dekorativni grm ali drobno drevo z višino do 3 metra cveti pred pojavom listja, prekrita s svetlim oblakom preprostih ali pol-dvojnih cvetov. Corollas lahko naslikamo v rožnate, temno rdeče, korale. Odprtje v maju številne cvetice tesno sedijo na poganjkih, tako da je krona popolnoma roza.

V sredini pasu lahko rastline zamrznejo, tako da so mladi mandlji zaščiteni za zimo, saj so mesta, zaščitena pred vetrom, izbrana za sajenje.

Hortensia

Hortenzije panikaČe na mestu najdete veliko senc, se številni okrasni grmi na podeželju počutijo zatirani, slabo razvijajo in cvetijo. Rešitev za poletnega prebivalca bo senca hortenzije. Prav tako je dobra pri enojni zasaditvi in ​​v skupini. Sferične ali Izvaljen grmi hortenzij, zahvaljujoč prizadevanjem rejcev spodbujajo tovornjakarjev beli, roza, modra in zelenkaste socvetja, ki jih je mogoče uživati ​​na vrtu in v življenju vazo kot suho cvetje.

Kulturo odlikujejo dolga cvetenja, vsestranskost uporabe in prilagodljivost za senco. Hortenzije raje kisle zemlje in bogate zalivanje.

Neprijetna grmovja za hiše: fotografije in imena čudovitih rastlin

Razkošno cvetenje grmovja v dachi vedno privlači pozornost in naredi spletno stran “posebna”. Toda cvetni listi neizogibno zbledijo, zelenice pa se spajajo s splošnim ozadjem in niso več privlačne.

Tisti, ki se uporabljajo pri oblikovanju grmičevja, so bili zanimivi poleti in jeseni, poleg cvetočih rastlin pa je treba posaditi okrasno listje in izvirne sadne rastline. Če pogledate okoli, se izkaže, da so imena lepih grmovnic za državo, kot je na sliki, zelo veliko.

Berezkin

plodovi vretenaste trave evropskiV gozdovih osrednje Rusije more izpolniti neverjetno grm z rebrasto izhaja, svetlo sadje, okrašena s presenetljivim oranžno-roza perikarpa in pusti, da se jeseni pobarvane v svetlo roza in vijolične-vijolični odtenki. To evropsko vreteno je nezahtevna rastlina, ki lahko okrasi hribo ali postane vrhunec v skupini drugih grmov.

plazljiv raznoliko letakDanes so zelo priljubljene plazeče sorte listov vretena z zeleno ali lisasto listje. Višina Euonymus Fortune, na primer, ne presega 20 cm. Ta kultura bo enako uporaben pod krošnjami vrtnih dreves, grmovnic pod visoko lepa v državi ali, kot je na fotografiji, kamne in večletnih trav.

Snežana

sadje snežne kaveKo govorimo o najboljših grmovjah za načrtovanje primestnega območja, ne smemo zanemariti snežnega leoparda. Ta listopadna rastlina do višine metra ne ustvarja svetlih barv ali pestro listje. Vrhunec snežnega leoparda je zelo dolg cvetoč in dekorativen belo ali rožnato sadje, ki ostane na golih vejah tudi pozimi. Poleti so poganjki gosto pokriti z rožnatimi majhnimi cvetovi in ​​jajčniki različnih stopenj zrelosti.

Na sredini pasu, ki je na fotografiji nepremišljena, grmičevje za hišice, glede na ime, ni zastrašujoče niti smrtno od suše strašno.

Najboljše mesto za sajenje je sončna območja ali prozorna senca poleg drugih okrasnih trajnic ali kot del živega robnika.

Ribez je zlato

zlati listi cvetov

Ribez za mnoge vrtnarje je najljubši in dragocen sadni pridelek. Vendar pa vsi ne vedo, da poleg belega, črnega in črnega ribeza obstajajo tudi druge zanimive sorte.

Presenetljiv primer – zlati ribez, ki brez truda ne bo samo lastniku mesta dal bogato žetev okusnih jagod, temveč tudi okrasiti vrt. Izvir velik grm s širjenjem višino krošenj 2,5 m je najprej prekrit z gladko tri- ali pet prste listje in nato posuta niti zbrane v krtača številne rumenkasto oranžne cevaste cvetove. Odličen med, zlati ribez privlači veliko insektov na mestu in cvetenje traja do 3 tedne.

sadje zlate ribezniceV juliju pojejo svetlo rjavo-zlato ali skoraj črno sladko sadje, ki ga imajo tako otroci kot odrasli. Bliže jeseni listje na grmovju dobi prvo oranžno ali rožnato rdečo barvo, nato pa temno, karminsko in vijolično barvo, ki traja do snega.

Kalina

viburnum sargantaKalina ne moremo imenovati za resnično nepretrgan grm, vendar njena lepota in prednosti jagod plačajo trud, ki je potreben za nego rastline. V ruskih vrtovih si lahko ogledate tako dekorativne vrste viburnuma kot navadne, enako pomembne vzorce. Spomladi in v zgodnjih poletnih mesecih je grmičevje viburnuma dobesedno pokrito z elegantnimi belimi vencami in bujnimi kepcami socvetja. Cvetenje traja do dva tedna.

guelder-roseSvetlo rdeči plodovi skupnega viburnuma se pojavijo bližje jeseni, nato se začne barva listja spreminjati, ki se spremeni iz zelene v rdečo barvo.

Prednosti kulture vključujejo odpornost proti zmrzali, stabilno cvetenje, prilagodljivost soncu in senci ter dekorativno skozi rastno dobo.

plodovi viburnum vulgarisVendar pa s splošno nepretrganostjo viburnum zahteva pozornost zaradi potrebe po stalnem zalivanje in zaščite pred škodljivci. Ta čudovit okrasni grmiček za dajanje in vrt je zelo “ljubek” za uši, ki se iz Kaline zlahka naselijo na druge tesno povezane rastline.

Rosehip

plodovi in ​​cvetovi so se nagubaliŠtevilne fotografije nezahtevnih grmovnic za hišice s tem imenom razstavljajo rastline, zelo podobne zunanjim. To je posledica dejstva, da je “dogroza” kolektivno ime, ki združuje desetine vrst gojenih in divjih vrtnic.

Vsi, za razliko od vrtnih sortnih in hibridnih lepot, so nežni in velikodušno delijo svojo lepoto in koristne sadove z poletnim lastnikom. Vezavno mesto na mestu povečala nagubana s premerom enostavnih ali dvojni cvetovi 8 cm, sladko-pikanten vonj in barva v vseh odtenkih od bele do temno roza. Ta grm je naguban, imenovan grm, veliki listi in sploščeno sadje z sočno oranžno meso in masa semen pepel v notranjosti.

Garden vrtnice, ki se nanašajo na park vrtnice, je univerzalni namen, cveti od maja do konca poletja. Zahvaljujoč tej in jeseni barvi rumene listje, grm je okrasen od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Ruža, nagubana, dobro raste na vseh vrstah tal, ne pozimi zmrzne in z rednim obrezovanjem se lahko zadržuje v določenih mejah.

rože rožeNič manj dekorativne rose sizaya, z vijolično-srebrnimi listi, roza cvetovi in ​​užitnimi svetlo rdečimi sadeži. Grm do 2 metra višine cveti sredi poletja, brez izgub, čaka na hude zime in se ne boji suše.

Fotofilna rastlina ni zahtevna za plodnost tal, vendar se boji stagnacije vode in slabo odzove na povečano kislost zemlje.

Irga

cvetni irgi kanadskiIrga je znana dacha lastnikom Urals in Sibirija, vendar ne bo manj zanimiva za tiste, ki skrbijo za lepoto mesta v drugih regijah v državi. Obrat z višino od 2 do 5 metrov ne razlikuje samo po zimski trdnosti. Lugly cvetenje spomladi, Irga je odlična rastlina medu.

V socvetja ali mlečno beli cvetovi posuta vse grm, in drugo polovico poletja pa v ravninsko namestilno zaokroženo, postopoma zorenja sadja. V tem času je grmiček naslikan v vseh odtenkih rožnate, vijolične in vijolične.

jeseni listi irgiEnostavno, ovalne ali skoraj okrogle zapusti irgi pomlad in poletje imajo temno zelene barve z vijolično barvo, sijaj, ki daje pot do jeseni počitnice karmin, oranžna, škrlat in vijolične barve.

zrel sadje irgiIrgi plodovi so okusni in zdravi, zato se grmičevje, odporen proti suši, ki se ne boji zmrzali, pogosto goji kot sadni pridelek. Toda bogati cvetni in svetli jesenski listi so dragocen okrasni rastlin.

Gobor

cvetni okrasni glogDruga grmovnica s koristnimi sadji, glog je že dolgo cenjena kot dragocena rastlina za krajinsko oblikovanje. Poleg sort z navadnimi, belimi cvetovi, danes obstajajo priljubljeni primerki z roza, preprostimi in frotirnimi venci.

Cvetni glog pretvori vrt v juniju, bližje jeseni pa je grmovje pokrito z rdečkasto-vijoličastimi sadeži. Visok lep grm pričati, kot je na fotografiji, je dobro, in v enem sajenje, in v skupini, poleg drugih grmov in zelnatih rastlin manjše.

glogČe želite saditi gloga, izberite dobro osvetljena območja z rahlo prstjo. Brez težje oskrbe bo rastlina že več let zadovoljna z odličnim videzom in velikodnevno žetvijo.

Seznam vredne pozornosti okrasnih rastlin ne konča z zgoraj omenjenimi imeni in fotografijami čudovitih grmovnic za počitniške hiše. Še vedno lahko številne kulture okrasijo spletno stran, ne zahtevajo od poletja, ki ne živi niti vsakodnevno varstvo, niti skrb za delo. Odličen primer je migrirni barjenica iz gozda. Svetla forsythia bo osvetlila cvetlično korito. Nepozaben vtis na gledalcu proizvaja spektakularno delovanje, cotoneaster in aronija. Izbira je velika in s previdnim pristopom lahko celo začetnik izbere rastline po svojih željah.

Video zimskih trda okrasnih grmovja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector