grmičevje na mestu kočeŽe dolgo časa je nespremenljiv najljubši vrtnarji in krajinski oblikovalci, grmičevja pa ostajajo. Izstopa proti ozadju drugih rastlin s svojimi veličastnimi številnimi popki, ki bogato pokrivajo celotno grmičevje. Najpogosteje na zasebnih parcelah najdete sorte s svetlo rumenimi socvetji, ki spominjajo na zlate kurlice pravljice princese. Kljub temu niso nič manj popularne vrste cimetov z belo, oranžno, rožnato in rdečo rožico. Nekateri imajo dvojni znak. kobler na alpskem gričuDa bi se končno zaljubili v to veličastno rastlino, ga je bolje spoznati.

Ker je grmovec vzrejen iz divjih vrst, to ne zahteva posebne oskrbe. Uspešno se vrti v severnih regijah in celo na arktičnih zemljepisnih širinah.

Splošni opis rastline

dolgo cvetenjeMed različnimi vrtnimi rastlinami grmičevje grmičevja je značilno precej dolg cvetenja. Pod ugodnimi pogoji in kompetentno oskrbo, je pokrita z razprševanjem brstov od začetka poletja do prve zmrzali. S strani je grmica podobna razkošni tkanini, ki se lepo zatira od poletnega vetra. Tisti, ki so ga rasli na ozemlju dršavne hiše, so ustvarili za njih resnično rajski kotiček. Ko pogledamo fotografijo grmovja, je mogoče opaziti njeno neverjetno izvirnost, izvirno občutljivost in prefinjene podrobnosti.izvirnost cvetenja

Ta ljubek lepota se lahko pohvali z več imeni – pet listov in piščančjega čaja. Poleg tega je v prevodu iz latinskega beseda beseda “potenci” označena kot “močna”, kar označuje uporabne lastnosti te rastline.

grmičasti grmičevje v naravnem okoljuV naravnem okolju, na velikih travnikih in rečnih dolinah, obstaja kozja koza. Njeni dolgi 80 cm venci so obilno okrašeni s svetlo rumenimi cvetovi. Hibridne sorte trava sorte uporabljajo za alpske hribe, in grmičevje oblika je kot cvetoče živo mejo. Zaradi dejstva, da rastlina v naravi raste na kamenčkih, kamnitih pobočjih, uspešno podlegla plodni tlemi predmestnega območja.

grmCattail je bujna, močno razvejana grm, visoka 1,5 metra. Njene prefinjene poganjke rastejo od bazalnega območja, ki tvori gosto krošnjo čipke v obliki kroglice ali hemisfere. Najpogosteje je širina krošnje veliko večja od višine šotora, kar daje rastlini edinstven videz skozi celo sezono.

preprosto cvetenjeNa odprtem in skrivnem videzu so grmiči izvirni izrezljani listi, ki so ločeni od 3 do 7 kosov. Malo so kot geranij, manšeta in peteršilj. Vsak del listne plošče ima lanceolatni značaj z enim robom in koničasto točko. Barvno utišano zelenkasto s srebrno barvo.

Related  Vrste in sorte tuje, gojene na primestnih območjih

roza cvetjePlošče cinibefoil grmičevja so preproste oblike in premera 3,5 cm. Sestavljen je iz 5 zaobljenih cvetnih listov, ki obkrožajo puhasto središče, sestavljeno iz 30 nežnih stebrov. rosa na rožahMed cvetenjem cvetijo vzdolž celotne ustrelitve, ki tvori čipke vijolice na ozadju zelene listje. Zanimivo je, da je vse to obdobje medsebojno zamenjava popkov. Nekateri prinašajo bolne plodove, drugi samo cvetijo. Tako lahko cattail izpolnjuje tudi prvi sneg z mladimi socvetji.

cvetje pod snegomPoleg tega se rastlina pogosto uporablja v ljudski medicini. Mnogi poznajo uporabne lastnosti cinquefoil in kontraindikacije. Njegova surova listja vsebuje veliko število uporabnih elementov, med katerimi:

 • vitamin C;
 • karoten;
 • askorbinska kislina;
 • tanini;
 • eterična olja.

Žlode iz nje prispevajo k krepitvi imunskega sistema, spodbujajo prebavo in ugodno vplivajo na sestavo krvi. Edina kontraindikacija je nestrpnost njegovih komponent. Preudarni pristop k zdravljenju bo pomagal sprejeti modre odločitve.

Sodobni rejci še naprej delujejo na ustvarjanju novih vrst cobblesov. Čeprav so danes že znane številne dekorativne sorte. Razlikujejo se po velikosti, barvi popkov in stopnji odpornosti proti zmrzovanju. Zato morajo vrtci upoštevati te parametre pri izbiri rastlin za poletno rezidenco. Razmislite o najbolj priljubljenih sort cinquefoil grmičevja, fotografije in opis rastlin, da cenijo njihovo veličastno lepoto.

Abbotswood

AbbottwoodLepo cvetoč listopad grm te vrste ima višino meter s širino krone približno 130 cm. Med bujno cvetenjem se na njem pojavijo številne snežno bele brsti. Zadnji cvetovi so lahko cvetovi tudi v začetku oktobra. Listne plošče so rumenkasto zelene barve in so sestavljene iz 3 ali 7 ovidnih delov. Dolžina je približno 3 cm.

Grmični grm “Abbotswood” je odporen na suho vreme. Ljubi veliko svetlobe, čeprav uspešno raste na senčnih mestih. Rastlina raje vlažno zemljo z dobro drenažo. Nanaša se na hitro rastoče grmičevje. Med letom se njegova višina povečuje za 20 cm, širina pa približno 25 cm.

Sajenje pajčev v jami z največjo globino 60 cm, do dna ležala drenažo iz kamenčkov ali zlomljenih opek. Tla se gnojijo s humusom in razredčijo s peskom. Za spodbujanje rasti lahko v tla dodajamo mineralna gnojila s hitrostjo 100 g na jamo.

Da bi rastlina uspešno preživela, mora biti korenski vrat šotora na ravni s tlemi.

Goldfinger

GoldfingerPrvotna japonska krona grmovja grmičevja “Goldfinger” se čudežno prilega vrtni pokrajini hiše. Njegova svetlo rumena socvetja velikih velikosti bo krasila spletno stran za celo sezono, vse do prvih zmrzali. Obrat ima rad prostore, kjer je veliko sončne svetlobe in dobro odcejena zemljišča. Potrebuje zmerno vlago, zato trpi zaradi suhih obdobij.

Related  Fotografija z opisom vrst in sort brina za hiše

Čas cvetenja se prične konec pomladi, ko je celoten grm oblečen v rumeno tančico brstov. Temno zeleni listi pred padcem ne spremenijo svoje sence. Rastlina se uporablja za privabljanje različnih vrst metuljev na vrt.

Red Ice

Reds Ice FlowerZelo odporen proti vremenskim razmeram, grmični grm “Red Ice” raste povprečno do višine 1,5 m. V svoji prvotni barvi pilinga lubja poganjkov se razlikuje, kar se zgodi:

 • rdečkasto;
 • rdeče-rjave;
 • siva.

List plošče sestavlja več kot 5 delov. Spomladi je naslikana v svetlo zeleni barvi, poleti pa ima srebrni odtenek. Prvi popki so oranžno rdeči, poletne variante so oranžno-rumene.

Pogled grmičevja “Red Ace” se popolnoma počuti na navlaženih mestih in v delni senci. Odporen proti zmrzali. Popolnoma prenaša obrezovanje, po katerem ohranja svoj okrasni videz. Nekateri primerki rastejo do največ 60 cm. Premer krone je približno 100 cm.

“Pink Queen”

Pinkstone Kutina Pink PinkEdinstvena roza kraljica vrtnih gredic je nizka grm s plazovitimi vejami. Nenavadno je trda, čudežno prenaša obrezovanje, ohranja kompaktnost in prvoten videz za dolgo časa. Za nogo grmičevja “Pink Quinn” je značilna gobasta krona v obliki blazine. Nastanejo iz pinjatih listov, ki sestavljajo 5 ali 7 ovalnih delov. Poleti so svetlo zelene barve, jeseni so zlate. Trnki rožnate barve se pojavijo v začetku junija in burno cvetijo do konca septembra. Drugo ime za to vrsto je grmičev grm “Princesa”.

Merion Red Robin

Marion Red RobinLjubitelji oteženih rastlin lahko na svojem mestu rastejo neverjetno lepo cvetoče grmovje. Raste le do 50 cm. Gusta krono kvačkanih grmovja “Merion Red Robin” spominja na miniaturno poloblo širine 80 cm, ki jo sestavljajo številne tanke poganjke. V ozadju lanceolatnih listov svetlo zelene barve se vsako pomlad pojavlja veliko oranžnih socvetij. Krasijo tovarno do sredine septembra.

Motiv “Merion Red Robin” se uporablja za dekoracijo pobočij, robnikov ali kot rastlinja.

“Lawlie Pink”

Lapwick PinkRjavi grm “Lavli Pink” – nizka rastlina, ki ima gosto krono vročega značaja. Odrašča do 0,5 m v višino. Premer grmičevja je 100 cm. Za leto lahko raste le za 10 cm. Listne plošče imajo temno zeleno barvo, dolžine 3 cm. Od začetka junija se je v pavzi pojavilo veliko število rožnatih brstov. Cvetenje se nadaljuje do sredine jeseni, do prve zmrzali. Grm je raje odprta območja, kjer je veliko sončne svetlobe.

Da bi spodbudili bogato cvetenje in oblikovali obliko krone, je treba paziti obrezati. To je bolje narediti zgodaj spomladi.

Praktični nasveti za skrb in rast rastline

raste grmičevje grmičevja na kočiCinquefoil se šteje za nepretrgano rastlino in preživi v naravi tudi pod ekstremnimi pogoji. Torej, tiste, ki želijo začeti obrat na svoji spletni strani, je dovolj, da sledijo preprostim pravilom:

 • izbira lokacije;
 • primerna tla;
 • zalivanje;
 • obrezovanje;
 • top dressing.

Related  Opis sort brina, da bi pomagali dacha

nezahteven grmPreprost oskrbo in gojenje cimeta grmov omogoča mnogim vrtnarjem, da okrasijo svoje parcele s to lepo rastlino. Posadijo jo spomladi ali jeseni, ko grozi mrzlica. Cinquefoil je dobro uveljavljen na odprtih mestih, kjer je veliko svetlobe. V skrajnih primerih – penumbra.

naredi drenažo zasajene luknjeTla morajo biti lahka in dobro izpraznjena. Za sajenje se izvleče globoka jama, ki presega dolžino korena za faktor 2. Na dnu drenaže od peska ali kamenčkov, nato pa spite zemljo, ki jo sestavljajo humus, pesek in travnata tla. Za vrhunsko obleko dodamo kozarec pepela in mineralnega gnojila (približno 150 g).saditev boš

Ustrezna skrb za grmičevje pomeni pravilno zalivanje. Mlade sadike se vlažijo trikrat tedensko za 10 litrov na grmičevje. Drugi, zmerno navlažijo, ko se zemlja suši okoli korenine.

Da bi spodbudili uspešen razvoj obrata na začetku in na koncu rastne sezone, gnojimo s posebnimi gnojili.

Prav tako je pomembno, da vsako sezono opravite obrezovanje. Zahvaljujoč temu se izboljša njegov videz, spodbuja rast in se lepa krona oblikuje. kobler v rekreacijskem prostoruNa fotografiji je prikazan grmičasti grm v krajinskem načrtu – živa potrditev vrednosti te operacije. cattail kobler v pokrajini zasaditev skupineIzvaja se zgodaj spomladi, ko ledvice še niso začele rasti. Odstranite lanskoletne vrhove poganjkov, suhih vej, kot tudi tiste, ki rastejo v grmovju. Kot rezultat, za več postopkov lahko popolnoma posodobite obrat. In potem, primestno območje bo vedno krasijo zlate križke cinquefoil grmičevja.

Za predmestno območje izberemo grmičevje grmičevja