Razstava pelargonijev različnih vrst in sortV zadnjem času je bil kruh cvetočega geranija na okencu nepogrešljiv atribut uspešne družine. Domnevalo se je, da je Pelargonium varuh ognjišča. Neprijetna rastlina je potisnila in oddaljena novim vrstam cvetja. Geranium ni pozabil, pogosto doma, skrb za pelargonium daje prve izkušnje in postane hobi.

Zgodovina videza geranije in raznolikosti sort

Lep svetel pelargonijOb koncu stoletja XVI, ali so indijski, ali afriški raziskovalci prinesel Plezalke doslej dišeče rastline z lepe rože kape. Na dvorišču angleške kraljice je že obstajal lep zimski vrt s čudnimi rastlinami. Pojavile so se prve tri sorte geranije. Sprožili so številne skupine, pridobljene med izbirnim postopkom.

Pelargonijeve vrste so tako številne, da celo razvrstitev poteka na različnih podlagah. Govorimo o notranjih barvah, uporabljamo klasifikacijo dekorativnosti:

  • conan;
  • ampelnye;
  • dišeče;
  • Sočan.

Pelargonij okrasi vsako notranjostŠe vedno obstajajo vrste “Angeli” in “Unicums”. Vsi od njih dobro prenašajo življenjske razmere v stanovanju in z dobro skrbjo skoraj neprekinjeno cvetijo. Pelargonium drugačna oblika in barva listov in popkov, vendar vedno dišečih estrov in njihovo zdravljenje.

Poleti je geranij izpostavljen pod odprtim oknom. Menijo, da rastlina na okencu izpušča muhe iz stanovanja. Listi se uporabljajo za odrgnine in kosi za hitro celjenje ran.

Kako pravilno skrbeti za geranije?

Reprodukcija pelargonija s potaknjenciReprodukcija pelargonija ne bo povzročala težav. Dovolj je, da odtrgate pecelj iz rastline ali kupite vrečko semen. Semenska metoda razmnoževanja pelargonija daje učinkovitejšo rastlino z velikimi kapicami cvetov.

Cevi lahko hitro dobijo cvetočo rastlino. Korenjenje se lahko pojavi tako, ko se korenine v vodo dodelijo in ko se korenijo v tleh. Ker je rastlina enostavno koren, lahko ustvarite mini-salon in rastline nekaj pecelj. Kasneje po namakanju podlage razstavite in jih razporedite v ločene posode.

Related  Simbol ljubezni in prijaznosti je bela breza

Rooted potaknjenci pelargoniumTla za pelargonij imajo drugačno sestavo:

  • zemeljski list, humus, trate v enakih deležih plus polovica peska;
  • če je list zemlja zamenjan s šoto, so deleži vseh sestavin, vključno s peskom, enaki;
  • vrtna zemljišča, šota in pesek v enakih deležih.

Za te rastline lahko kupite poseben primer v cvetlični trgovini. V tem primeru je treba vsako tla predhodno razkužiti na katerikoli dostopen način. Posoda z odtočno odprtino ne sme biti prostorna, cvetova pelargonija, če so korenine preozke.

Pelargonium se dobro razvija v sončnem položajuKraj, kjer je bil geranij postavljen, mora biti sončno. Pozimi se cvet lepi, da se sprostite. V času počitka se temperatura pade na 13 = 15 stopinj in nastane senco. Če pa je takšnih pogojev nemogoče zagotoviti, to je pravilo, topleje, večja je osvetlitev do osvetlitve. In potem obrat ne bo občutil neudobnosti.

Pozimi ne smemo hraniti pelargonija.

Pelargonija ni mogoče vodopljatiVoda geranium vsak drugi dan poleti, ko je vroče, vendar prekomerno lahko vodi do gnilih korenin, črne noge. Zato, poleti poleti bolj pogosto, pozimi je redka. Geranium bo preživel suho in se ozdravi, presežek vode pa jo lahko uniči. Treba je opozoriti, da mora voda za namakanje toplo in stabilno. Gnojenje gnojil s tekočimi cvetnimi sestavami poteka v enem tednu, razen v času počitka. Za geranije, ki se imenuje “Pelargovit”, se proizvaja posebna mešanica.

Ko korenine začnejo prodreti v odtočno luknjo v loncu, pelargonij potrebuje presaditev. Transplantirati rastlino v začetku pomladi po 1-2 letih. Med vegetacijsko sezono je treba oljko opustiti, pri tem pa preveriti, ali rastlina ni rešila škodljivcev ali bolezni.

Prekomerno namakanje vodi v razpadanje rastlinRazlogi, zakaj pelargonij ne cveti, je majhen. Videz naprave bo pomagal ugotoviti težavo.

  1. Rastlina ima dobre liste, hitro razvija, vendar ne cveti. Obstaja maščoba. Nehajte gnojiti in posušiti cvet. Če je posoda velika, dokler korenine ne napolnijo prostora, ne bo cvetenja.
  2. Ni dovolj osvetlitve. Postavite rastlino pod neposredno sončno svetlobo, v odsotnosti svetlih južnih oken v stanovanju, da uredite osvetlitev.
  3. Če na listih nastopi rumena meja, ima rastlina zatirjen videz, preveri, ali je koren in gniloba stebla. Listi, ki jih je treba pregledati zaradi prisotnosti belega ali drugih žuželk.

Related  Fotografije priljubljenih vrst in sort spiraea za krajinsko oblikovanje

Whitefly na listih rastlinPodrobne informacije o boleznih pelargonija in o tem, kako ravnati z njimi, so na voljo na spletni strani. Lahko rečemo, da problemi nastanejo zaradi nepravilne skrbi. Pogosto je povzročen škodljivec ali bolezen s tlemi ali novo rastlino, ki ni bila v karanteni. Zato so pomembne higienske zahteve, saj je težko odpraviti bolezen doma.

Okrasne rastline odvzeta s suhim zrakom, dušikovih gnojil ali prenajedanje videz peronosporo. Pravočasno odkrivanje bolezni bo prihranilo rastlino ali odrezalo iz nje.

Video o pelargoniju