na ploskvi je vodoravni brinasto modri čipMed sortami na tleh je smetan modrega čipa najboljši. Njegove kosmat poganjki, z nekoliko dvignjenem jedrom in konci enakomerno in gosto zavalil na tla, ki tvorijo zeleno preprogo. Igle so kratke in gosto, igle in lepe. Igle spreminjajo barvo glede na letni čas: poletje igel nasičene srebrno-moder odtenek, spomladi pa so mladi svetle modre veje, padla, ona je napolnjena z rjave in vijolične barve, pozimi pa njen ton postane skoraj vijolična.

Vodoravni brina Blue Chip je velika možnost za kamnite poti, rockeries in rocka, pa izgleda harmoniji z drugimi iglavcev in listavcev in grmov. Juniper je naravni zdravilec, ki učinkovito očisti in razkuži okoliški zrak v polmeru 10 metrov.

Opis brina vodoravnega modrega čipa

modro čip blizu morjaRojstni kraj brinijega modrega čipa je Kanada in Amerika, v prevodu njegovo ime pomeni modri čip. Rastlina raste v vodoravni smeri, je popolnoma prilagojena na celotnem ozemlju Rusije, od južnih meja in do severnih zemljepisnih širin. Njegova rast je majhna – višina odraslega grma je med 20 in 30 cm, premer krono pa lahko doseže 1,5 m. Ta čudoviti predstavnik s pritlikavim igelom in počasno rastjo lahko okrasijo vse oblike krajine.

Opis brina Modri ​​čip:

  1. Videz. Nanaša se na pritlikavih sort plazeče zimzeleni brin, je majhna in kompaktna oblika, postavljeno srednjih in visokih dekorativne lastnosti, ima lepe igličastog igle. Semena so sferične in sferične oblike ter črne barve, s premerom 5-6 mm.
  2. Zahteve. Rad svetlobe in dobro vlažnosti tal, odporen na mraz in sušo, ter nosi hlapi onesnaženosti zraka v mestih, ne trpijo odvečno vlago in prekomerno salinizacija tal.
  3. Kje uporabiti. Pogosto je zasajena kot podpora za kamnita pobočja in stene, za krepitev pobočij in robnikov. Idealna rešitev za krajinsko zasnovo kamnitih vrtov in vrtov, dobro izgleda v posodi s potrebo po dekorativnem oblikovanju krošnje.

Lepa, debela in dišeče horizontalni brina Blue Chip, z dolgimi drsenja zadel in svetlo nenavadne barve, se jih vrtnarji uporablja za ustvarjanje živi preprogo iglavcev.

Junipers Blue Chip – pristajanje

brinaMladi sadik je posajen v posadah z globino 50-70 cm z zadostno drenažno plastjo na sončnih ali rahlo zasenčenih površinah. grm, raje hranljivo, zmerno suho prstjo, predvsem z alkalnim ali kiselim medijem. Kultura ne zadrži stagnacije vlage in slanosti zemlje, zato je za doseganje najboljših okrasnih rezultatov potrebno redno plitvo rahljanje. naraščajoči modri čipOptimalna razdalja med sosednjimi rastlinami je 1-2 metra. Za zimo se iglavci pokrivajo s šoto do 10 cm, med začasnimi snežnimi padavinami pa je okoli nje zgrajena začasna zaščita.

Agrotehnične značilnosti brina sorte Blue Chip so bogate zalivanje po sajenju, obvezno mulčenje za ohranitev vlage, redne sanitarne frizure.

Juniper Blue Chip – razmnoževanje in negovanje

skrb za brinico modri čipModra čipka se ponavlja s plastmi. Gardener izbere zdrave in kakovostne poganjke, pripravlja podlago za koreninjenje – izkoplje, se širi s šoto in peskom, opliva in vlaži. S pomočjo rezana je izbrana veja pritrjena na tla, bala je posajena pol leta ali eno leto.

Sajenje in oskrba brinij modrega čipa vključujejo naslednje dejavnosti:

  1. Vrh preleti po zasaditvi se izvaja trikrat na sezono: spomladi z dušikovimi gnojili, poleti s spojinami, ki vsebujejo fosfor, in jeseni – z mešanicami za iglavce s kalijem. Obrat se zahvaljujem za uporabo organskih gnojil okoli prtljažnika.
  2. Zalivanje je redno, vendar ne prekomerno. Za najboljšo zadrževanje vlage v bližini debla, velikodušnost iz lesnih sekancev ali žagovine velikodušno pada.
  3. Obrezovanje poteka v pomladnem obdobju – odstranijo se suhe in zdrobljene poganjke, rezane so stare in zamrznjene veje.
  4. Če je potrebno, se opravi plevela in sproščanje, presežek plevela škoduje dekorativnim značilnostim rastline.
  5. Bolezni in škodljivci. Igličasta kultura lahko trpi zaradi radikalnih gliv in gnilobe, pogosto okuženih s pršicami in piščali. Za preventivne namene, brinasti brusi, spomladi in enkrat na mesec v topli sezoni, se zdravijo s fungicidi in insekticidi.

Juniperus Blue Chip je slikovit kadarkoli letno, z njeno pomočjo pa se v bližini kamnov nahajajo barvni koti, v bližini pa so rezervoarji, gredice in gredice, ki jih ustvarjajo. Dodatna prednost je, da rastlina ustvarja okrog sebe koristno za ljudi mikroklime.

Slika modrega čipa v pokrajini

sestava brina Blue Chip

brina modra čip na alpskem griču

smrkan horizontalni modri čip v pokrajini

ustvarjanje kompozicije z modro čipom brina

Seznanitev z brinjem Blue Chip – video