brina kitajski trak v državiJunij kitajskega Stricta so leta 1945 vzrejo rejci iz Nizozemske. To drevo pripada genski brinici cipresne družine. Uporablja se za urejevanje vrtov, parkov, primestnih območij. S privlačnim videzom je bila sorta zelo priljubljena ne samo v njenih krajih, temveč tudi v drugih državah, vključno z Rusijo.

Značilnosti

brina kitajskega strogaOpis Striktovega brinja omogoča študiranje sorte pred odhodom v vrtec za sadike.

Rastlina se šteje za drevesa pritlikave, njegova rast doseže 2,5 metra. Premer brina je 1,5 metra. Pričakovana življenjska doba drevesa je približno 100 let. Vrednotijo ​​ruski vrtnarji za njihovo vzdržljivost in odpornost proti zmrzali.

Ravni in tanke veje so gosto in enakomerno razporejene na straneh. Odraščajte z ostrim kotom. Krona drevesa je ravna in gosta, stožčasta oblika. Igle so ostre in ne trdne, nežne modrega tanga. Sadje, kot je brina z borovimi stožci s temno modri vosek premaz, ki dajejo drevesu lep razgled.

Iztovarjanje

sadnice brina so pripravljene za presaditevKo zasaditev brinja kitajski ožji mora slediti naslednjim priporočilom in pravilom:

 1. Pri nakupu rastline morate pozorni na dejstvo, da je mlado drevo gojilo v škatli z zaprtim koreninskim sistemom. Na prostem se korenine izsušijo in umrejo.
 2. Sajenje je treba izvajati na sončni strani. Dovoljeno je, da raste v senci.
 3. Sajanje mlade rastline je najbolje narediti v aprilu, maju ali prvem jesenskem mesecu.
 4. Za gojenje takega pridelka je treba uporabiti hranljivo, vlažno zemljo z nevtralno ali nekoliko kislo reakcijo. Pripravlja zemljo iz tla, šote in peska v razmerju 1: 2: 1.
 5. Velikost jame za sajenje bi morala biti dva ali trikrat večja kot zemeljska sadika. Jama za odrasle brinčice kitajskega stroga je izkopana do globine 60-70 cm. Na dnu je potrebno pripraviti drenažo, sestavljeno iz peska ali zlomljenih opek, debeline 20 cm.
 6. Pri sajenju rastline je potrebno, da se koreninski vrat brina ne prsti v tla. Od roba izkopane jame naj bi se iztegnil 6-10 cm. Po tem bo zemljišče poravnalo, se bo dvignilo na želeno mesto.
 7. Razdalja med mladimi mornarji mora biti približno en meter, da se zagotovi prosti razvoj koreninskega sistema iglavcev.
 8. Kmalu po sajenju da mulčenje, to je razlog skrij “diha” material (lubja bora, uvela listi, lesni sekanci, lesni sekanci, storži, papir, šote ali navaden krpo). Višina sloja mora biti enak 10-12 cm.

Mladi poganjki Juniperja so lahko izpostavljeni opeklinam. Zato je treba prvič poleti zaščititi pred agresivnimi žarki sonca.

Zalivanje in oskrba

skrb za brinDa je rastlina zrasla zdrava in lepa, je treba skrbno skrbeti za to. Če želite to narediti, upoštevajte nasvete:

 1. Zagotovite bogato zalivanje iglavcev. Enkrat na mesec bo dovolj vode. V vročem, sušnem vremenu enkrat enkrat tedensko posipajte vodo brinove krme. Zaželeno je, da takšne postopke opravite zjutraj ali zvečer.
 2. Po zalivanju se moraš sprazniti in raztrgati tla blizu drevesa iglavcev.
 3. Pri pogosto oploditvi Stojta ne potrebuje nobene potrebe. Dovolj je, da enkrat spomladi gnojimo odraslo rastlino in dodamo 200-300 gramov v tla. nitroamophoski.

Pozimi drevo iglavcev odraslih ne potrebuje posebne skrbi. Skrbite za mlada drevesa, ki rastejo na prostem. Da brina ni umrla v hudih zmrzalih, da bi izvedla več postopkov:

 • vezati veje in jih pritiskati na prtljažnik, tako da se ne zlomi pod težo snega;
 • pokrivajte burlap z drevesom, agrospanom ali kraft papirjem, varnim s spenjalnikom;
 • da izolira krogov v bližini debla z borovim ali smrekovim lapnikom.

Če drevo raste v posodi, potem je treba zaščititi ali premakniti v toplo sobo.

Če se na rastlini ali bolezni pojavijo škodljivci, je treba sprejeti ukrepe. Od ušes, pajek pršice in brina drevesa bo pomagal zdravljenje z insekticidom.

Pršenje ne samo prizadetega brina, ampak tudi tesno nahaja grmičevje in drevesa.

Takšno sorto lahko izpostavimo naslednjim glivičnim boleznim:

 1. Sušenje vej. S takšno boleznijo se lubje suše, veje, rumene barve in igle se priležejo. Treba je odrezati prizadete veje, kraje, ki nastanejo po kosih, je treba obdelati z raztopino bakrovega sulfata (1%) in prekriti z pasto “Runnet”.
 2. Rust. Med takšno boleznijo na trupu in vejah se rjavi poraščini oblikujejo z zlatim in oranžnim cvetenjem. Kasneje se prizadeta območja vihra, iglavcev postanejo rjave in začnejo razpadati. V boju proti taki nesreči bo pomagalo zdravilo “Arzerida”.

Ob prvem odkritju bolezni ali škodljivcev jih morate nemudoma odpraviti.

Sajenje in vzdrževanje črevesnega brina je treba opraviti pravočasno. Zdravi videz rastline je odvisen od tega.

Fotografija brina v krajinskem oblikovanju

smreka na zemeljski ploskviTa vrsta brina se pogosto uporablja pri oblikovanju krajine. brina naravnost v parkuOkrašeni so s parki, vrtovi, predmestnimi območji in še veliko več. juniperstreet v krajinskem oblikovanjuPopolnoma se uskladi z derehnskim, gorskim borovim, barvilom. Spodaj je predstavljena fotografija Strict brun za oblikovanje krajine.nasad skupinskega brina

Obrat izgleda odlično tako v skupinski verziji kot v samici.ena zasaditev brina stricta Iglavcev je prvotno povezano s kamnitimi in lesenimi zgradbami, rezervoarji.bršljana na travniku V mestnih pogojih lahko v posodah vidite okrašene iglaste drevesne vrste. smreka v bližini hiše

Zanimivo za Striktovega smetnjaka – video