Okraševanje okenske police je lahko kraljevski pelargonijNa dvorišču vrtu, na okenskih policah, balkonih in celo na mestnih gredic z nastopom poletja, si lahko ogledate na svetlo cvetočih grmov pelargonium, popularno pogosto imenovane geranije. Zaradi nezahtevnosti in preprostosti nege pridelovalcem cvetja so Pelargoniumi zaslužno zaželeni. Toda malo ljudi na žalost sumi, da med družino teh “Pepelk” obstajajo tudi njihove “kraljice”.

Royal Pelargonium, Pelargonium grandiflorum ali regale se razlikuje od najbližjih sorodnikov v najbolj bujnih cvetočih in nekoliko bolj kapricialnih v naravi.

Posebnosti velikocvetnega pelargonija

Raznolikost barv v barvah - Pelargonium se razlikuje od drugih barvKot se spodobi rastlina s tako velikim imenom v domači kraljeve pelargonium, sliki, skrbeti bolj zahtevne od skupnih sort geranije območja, in rože niso tako dolgo časa. Ko pa je videl veliko časa, zbrane v socvetje-dežniki cvetja v vseh oblik in barv, da je nemogoče, da ne vname željo, da rastejo kot lepe rastline na vaši okenski polici.

Royal Pelargonium, v višini do 30-60 cm, se razlikuje od drugih sort:

 • zloženi listi z gosto, grobo s ploščico na dotik in z zrezanimi robovi;
 • velika, do 7 cm v premeru z enostavnimi in dvojnimi barvami.

Dekorativni socvetja dodajanje več barve cvetnih listov, če pa conski obdobje geranije cvetenja konča v jeseni, zadnji socvetje na kraljevem Pelargonium zbledi v drugi polovici poletja.

Zato lahko 3 do 5 mesecev občudujete klobuke z zračnimi svetlimi barvami in dvomljivo žalite, če se brsti ne spominjajo na grmičevju spomladi.

Zakaj kraljevski pelargonij ne cvetijo?

Z nepravilno skrbjo pelargonium preneha cveteti ali ne cveti pravočasnoPosaditev mladega rastlinja v tleh ljubiteljski pridelovalci cvetja nestrpno čakajo na nastanek spektakularnih socvetij nad zelenjem, včasih pa se morajo soočiti z razočaranjem. Namesto cvetov, geranije z velikim cvetjem dajejo samo zelenje in hitro rastoče poganjke kmalu izgubijo pogled in se raztezajo. Kakšne napake so bile storjene pri skrbi za kraljevski pelargonij doma, in zakaj, kot je na sliki, rastlina ostala skoraj brez cvetov?

Če Pelargonium ne cveti v potrebnem času, lahko rečemo:

 • o nepravilno izbranem temperaturnem režimu ali pomanjkanju razsvetljave;
 • da je rastlina zasajena v pretirano velikem loncu ali prejme gnojila nesharamonične sestave;
 • o nepravočasni presaditvi;
 • o nepismenih obrezovanju ali popolni odsotnosti.

Kako skrbeti za kraljevski pelargonij, tako da je rastlina redno cvetela, je bila zdrava in ni izgubila okraševanja skozi vse leto?

Poletna skrb za kraljevski pelargonij doma

Pelargonium je nezahteven cvetKo govorimo o nezahtevnosti pelargonija, poznavalci te vrste sploh ne zavedajo.

Za kraljevski pelargonij, ki se je udobno počutil in zadovoljeval lastnikom z bogatim cvetenjem, mora cvetličar upoštevati le nekaj pravil, ki bodo postavili uspeh celotne pridelave.

Veliko cvetoče sorte Pelargonium zahtevajo razsvetljavo in radi bi bili izpostavljeni najsvetlejšim sončnim oknom. Le v najbolj vročih dneh rastline potrebujejo temen opekline, v drugih primerih pa je omejitev svetlobe tveganje:

 • raztezne in gole poganjke;
 • zmanjšanje intenzivnosti cvetenja;
 • padec že pojavil popkov.

Lep cvet z bujnimi cvetovi domaZa razliko od sorodnih vrst, kraljevski pelargonij ne prenaša prepihov in hladnih vetrov, če je takšna rastlina zasajena na vrtu, verjetno tudi ne bo prosil za socvetje. Zato vzgajajo kraljevske pelargonije doma, poletna oskrba pa vključuje zaščito pred osnutki. Rastline se lepo in obilno cvetijo na zastekljenih sončnih terasah in ložah.

S pretirano suhim zrakom poleti lahko pelargonij pršimo z vodo pri sobni temperaturi, pri čemer zagotovimo, da sončni žarki ne dosežejo vlažnih listov in socvetja.

Pridelovalci, želi to spektakularno kultura, da vedo, da v vročem vremenu rastline bolj dovzetne za napade listnih uši in drugih škodljivcev, ki so parazitski na stebla in listi, resno oslabi Pelargonium. In tu je odgovor na vprašanje: “Zakaj kraljevski Pelargonij ne cveti?” Bo očitno.

Pravočasna zalivanje bo pripomoček dobro izgledalaV tem primeru ne pozabite na zalivanje in prelivanje cvetličnih rastlin. Čeprav Pelargonium zlahka prenaša suha obdobja in ni zelo zahteven za sestavo zemlje, brez vode in prehrane, zagotovo ne bo dal ustrezne količine cvetov. V toplem obdobju so velike cvetoče sorte zelo bogate zalivke, ki se izvajajo, ko se zgornji sloj tal nekoliko suši.

Če želite podaljšati cvetenje in ohraniti moč rastline, je mogoče, če v času, da odstranite posušeno cvetje, ki so izgubili dekorativnost.

Značilnosti zimske oskrbe za velike cvetove geranije

V jesenskem in zimskem času se skrb za pelargonij spreminjaPo izsušitvi razkošnih cvetov je treba obnoviti pelargonij, vendar če je na naslednjem pomladu na toplem oknu, naslednje cvetenje ne more počakati. Kako lahko skrbim za pelargon v jeseni in pozimi? Z začetkom jeseni, ko se temperatura pade, se skrbi za kraljevski pelargonij doma. Obrat je predviden tri mesece:

 • temperatura reda 12-15 ° C;
 • redko zalivanje, ki podpira samo zmanjšano aktivnost pelargonija;
 • dovolj osvetlitve.

Vrhunsko prelivanje se ustavi za celotno zimsko obdobje. Če so izpolnjeni vsi pogoji oskrbe, je rastlina zadostno število cvetnih brstov in s sproščanjem zimskega stupora nujno cvetijo razkošje.

Izvajanje transplantacije in zgornje obleke kraljevega Pelargonija

Pravilno izbrani lonec in tla - jamstvo za uspešen razvojVse vrste pelargonija se odlikujejo po hitri rasti nadzemnega dela rastline. Če je grm v primerjavi s poletjem precej odrasel, skupaj z zemljo iz lonca, so korenine popolnoma pokrite z zemljo, konec zime pa presadimo kraljevski geranij. Podlaga za to kulturo mora biti ohlapna, prepustna za zrak in zadrževati vlago. Če upoštevamo, zakaj kraljevski pelargonij ne cveti, mora cvetličar upoštevati pravilen izbor mešanice tal. Dobra možnost je mešanica enakih delov razkuženih vrtnih zemljišč, peska in šote.

Ker koreninski sistem rastline ne prenaša stagnacije vlage, pelargonium zahteva močno drenažno plast, pri saditvi se ne plačuje nič manj pozornosti pri izbiri lonca. Zaradi presaditve v preveliki posodi, ki jo mnogi pridelovalci razočarajo v kulturi, kraljevski pelargonij ne cveti.

Ko vstopimo v obsežen lonec, rastlina hitro poveča zeleno maso, vendar v celoti “pozabi” na množico brstov.

Podoben proces se zgodi z napačno mešanico gnojil. Če v zgornji obleki med nastankom brstov in cvetenja prevladuje dušik, se stebla in listi rastejo, vendar pa so brsti manjša. Najboljše mešanice za pekač Pelargonium imajo povečano vsebnost kalija in fosforja, kar zagotavlja bogato in dolgotrajno cvetenje.

Pelargonijev obrezovanje

Pelargonium zahteva sistematično obrezovanje in oblikovanje krošnjeRazlog, zakaj kraljevski pelargonij ne cveti, je lahko napačen ali nezadosten obrezovanje. Ker je rastlina hitro raste, in popki se oblikujejo na konicah zadel, povečane neto popki enostavno, v juliju in avgustu prischipyvaya ali odrezali vrhovi stebla preveč regrown. Ta ukrep bo omogočil:

 • potaknjenci, ki se uporabljajo za razmnoževanje;
 • doseči veličastno cvetenje v prihajajoči sezoni;
 • spodbujajo rast mladih poganjkov;
 • dati bush kompaktno, privlačno obliko.

Rastlino postopno obrežite postopoma, ne da bi resno poškodovali pelargonij, in po operaciji je treba krmo hraniti. Ob koncu zime, z začetkom nastanka novega pašnika, je obrezovanje končano.

Sesanja pelargonija

Pelargonij se s potaknjenci reproducira skozi celo letoS potaknjenci se lahko ukorenini vse leto, toda v toplem obdobju je veliko lažje.

Ker sadilni material vzame močne poganjke, imajo vsaj dva para listov in sekajo 5 mm pod vozelom. Spodnji listi so takoj odrezani takoj in pustite največ 3 zgornje liste. Po tem mestu se kosi na potaknjenjih obdelajo z zdrobljenim ogljem in pustijo v zraku 18-24 ur.

Res je, da obstaja drug način. Po 10 minutah po ločitvi od matične rastline izrežemo:

 • obdelano s podlago;
 • zasajena v mešanici peska, humusa in šote;
 • 2-3 dni prekrita z netkani materiali.

Dobre rezultate dobimo s sajenjem potaknjencev v navlaženih tabletah šote.

V vsakem primeru se sajenje napolni z raztopino fitosporina, ki bo zaščitil dele od razvoja gnilobe. In kako skrbeti za pelargonij po potaknjenci dali korenine?

Kose se korenine in dobro razvijajoDo trenutka, ko se potaknjenci, ki so pri temperaturi 19-23 ° C, dobro utrdijo, bodo trajali od 8 do 12 tednov. Ob koncu tega časa:

 • Mlade rastline so zasajene na stalnem mestu;
 • glavno ustrelil čez tretji par listov, zaradi česar bo grmičevja dala nove stranske stebla.

Če doma, skrb za kraljevski pelargonij, kot je na sliki, je dobro, mlade rastline dobro razvijejo, in naslednjo pomlad, majhne čiste majhne grmovje dajejo prve socvetje.

Kako narediti potaknjence kraljevskih geranij – video