Žametne vrtniceSvetle, nežne, očarljive in veličastne vrtnice ne morejo pustiti ravnodušnega vrtnarja. Toda ko je namenjen, da se usede na mestu je naravno čudo, mnogi se soočajo s problemom, kako organizirati rožni venec, tako da se je obrnil in spektakularno, in vklopil v celotni slog na vrtu, in ne preveč zahtevne, da zapustijo.

Da bi se soočila s težko nalogo še zato, ker je svet vrtnic je tako široka, da se le imena nekaterih vrstah lahko izgubi: stam in polyanthus, miniaturni in plezanje, floribunda in grandiflora … in potem je razred in desetine barv in oblik. In vse to je treba upoštevati, zasnovati zasnovo cvetlične postelje vrtnic.

Lokacija cvetlične postelje z vrtnicami

Toda še vedno morate začeti z izbiro kraja za prihodnji cvetlični vrt. Roses raje uporabljajo sončne zaščitene predele, kjer se zjutraj in najbolj vroči, ob polni uri lahko cvetijo v penumbri, vendar proti večeru nič ne more pokriti cvetja od sonca.

Tudi vrtnice imajo tudi svoje lastne zahteve:

 • Podzemna voda ne bi smela biti oddaljena oddaljeno od dveh metrov od površine;
 • Pomemben je dober odvod in ustrezna prehrana;
 • In če je tla gosta in težka, je bolje narediti mešanico peska ali šote vnaprej.

Najlažji način dekoriranja cvetlične postelje z vrtnicami ni v središču mesta, ampak v bližini stavb ali ograj, v bližini dreves ali po poteh. To bo varovalo rastline pred vetrom, jih pokrivalo pozimi in dolgo, da bi ohranile dekorativni učinek sajenja.

Redna številka rožnata

Takšni nasadi so v slogu palačnih parkov, čeprav so zagotovo veličastni, vendar so pogosteje upravičeni na južnih območjih, kjer se vrtnice ne morejo bati zmrzali. Classic razlog rožni venec izvedba lahko razporejeni takole: V središču geometrijsko pravilne sestave, ki se nahaja med dvema parkovnih poteh, se grm vrtnice postavljeni bližje robu zasajeno hibridni čaj, in meje so žive polyanthus.

Za cvetlično posteljo vrtnic, ki je zasnovana v stilu običajnega vrta, je tudi statično središče sestave, ki nadomešča grmičevje grmovja – lahko je na primer kip, visoka vaza ali celo vodnjak.

Pokrajina Rosary

Pogosto takšna neformalna shema cvetličnega vrta z vrtnicami omogoča pridelavo majhnega števila različnih velikosti in oblike rastlin, kot tudi asimetrije in fantazije. Roses, kot nobena druga rastlina, so primerni za dekoriranje lokov in arbov. Ta slog je samo dobrodošla s takšno uporabo čudovit grm

vrtnice v dekoraciji

Če združite žigosanje, čajno-hibridne in plezalne vrtnice, lahko razširite cvetenje mesta, ga naredite bolj vsestransko in zanimivo. Načrtovanje zaves, pomembno je le zapomniti, da zaokrožene skupine nasadi izgledajo bolje kot posamezne rastline.

Strukturni broširi

Univerzalna oblika cvetličnih postelj iz vrtnic za kotiček vrta z notranjimi potmi ali klopi, v bližini terase ali ribnika. Takšna zasaditev ni zelo velika, vendar si lahko ogledate vsako cvet in kdo-kdo, in vrtnice tega vrednega. Elegancija linij bo poudarila tlakovce ploskve s gramozom ali naravnim kamnom.
Možnosti ustvarjanja gredic z vrtnicami so nešteto.

blizu ribnika

Ena rožnaja bo okrasila klasične kipe ali posnemanje starega angleškega vrta v obliki gazeba, razporejenih v krošnjami vrtnic. Nekdo bo všeč kitajski vrt z bogatimi hibridni čaj vrtnic, ampak nekje na vzhodu raztegne razkošen Rose Garden v mavrskem slogu z dišečih grmovnih vrtnic.

vrtnice na steni

Kako okrasiti cvetlično posteljo z vrtnicami na pobočju

Če spletno mesto ni ravno ravno, potem to ne bo postalo ovira za sajenje vrtnic. Glavna stvar je, da izbrani nagib nima severne usmerjenosti. Večja je ploskev, ki bo gledala na jug, več bo cvetenje trajalo in lažje bo ohraniti vrtnice od zamrzovanja.

na pobočju

In če v južnih regijah lahko ta postlano z rožicami je sestavljen izključno iz vrtnic sam, v sredini voznega pasu, je bolje, da jih združiti z bršljana in gozdov vijolične, Aubrieta in Arabis, alpsko Phlox, sezonsko čebulo, mahovi, stonecrop. Klasično z vrtnicami lahko kombinirate gostitelje.

Na pobočjih je bolje posaditi tiste vrste vrtnic, ki se nahajajo bližje ravni tal: talni pokrov in plezanje, ki se lahko pritrdi na kamne in se uporablja na neravnem tleh nosilcev.

Dekoracija sanj

Zajec z vrtnicamiRabatka, kot je bilo: enostransko ali anketirano z vseh strani, je načrtovano v skladu s pomembnim načelom – v središču najvišjih rastlin in bližje robu spodnjega dela. V zvezi z vrtnicami se upošteva tudi grizenje grmovja, zato je na poti potrebno samo vrtnice brez trnja, v nasprotnem primeru bo treba povečati širino poti ali meje, ki mejo cvetni gred ob rozi.

Roza trate

Z zadostnim prostorom na mestu lahko uredite trdno preprogo talne obloge ali plezalne vrtnice, urejene z žiti in drugimi okrasnimi cvetočimi rastlinami. Plezalne vrtnice s to zasnovo vrta se gojijo, kot talni pokrov, pritrjevanje fleksibilnih poganjkov na tla s kovinskimi čepi.

Če želite oblikovati cvetlično posteljo z vrtnicami, ki izgledajo kot travnik, ni vredno upoštevati rastlinskih sort, ki težijo k močni rasti.

Travnik z vrtnicami lahko opravlja številne zelo uporabne funkcije:

 • Dolgo časa je zelo dekorativno in ne zahteva posebne nege;
 • Pomaga formalizirati prosto zemljo;
 • Ne zahteva košnje;
 • Pozitivno vpliva na tla in mikroklimo mesta;
 • Držite vlago blizu površine tal;
 • Težko je gojenje plevelov.

Iz mešanice tradicionalnih travnih trav, cvetnih trajnic in spomladi, posejanih enoletnih, lahko ustvarite spektakularno cvetlično posteljo s sortami tleh v slogu mavrske trate.

Vrtnice za žive meje

Oblikovanje žive meje iz vrtnicRoses so super za vertikalno urejanje. Škarje za bodičasto grmičevje so in dekoracijo in zaščito vrta, in za takšno strukturo in pol metra visok, si lahko ne le vrt vrtnic, kot so visok floribunda, grandiflora in park raznolikosti, ampak tudi šipka.

Škarje za grmičevje posajene v vzorcu šahovnice na razdalji pol metra, in vmes zasajene nizko rastočih vrtnic ali rastline hišnih primernih v barvi, velikosti in časovnega cvetenja.

Vendar pa je urejanje hedge vrtnic pomembno, da se spomnimo, da poleg veliko prednosti in slabosti:

 • Za vrtnice je potreben sončen, zaščiten prostor od vetra;
 • V jesenskih mesecih, potem ko zavržemo listje z vrtnicami, lahko takšna živa ograja izgleda gola in neprivlačna. Rešitev problema pri izbiri sort, ki cvetijo do pozne jeseni, ne prelivijo listja ali imajo svetlo okrasno sadje;
 • Tudi s skrbnim obrezovanjem ni vedno mogoče doseči urejene ograje.

Hedge sadike bolje, da se stari dve ali tri leta, so posajene v jarek globine 60 cm. Listnato poleti povečalo cvetenja življenje rastlin v prvi polovici jeseni, in sorte zimzelenih pomladi.

Okrasitev ograje vrtnic

ograjo

Mešana cvetlična postelja z vrtnicami

posteljaPri ustvarjanju mešanice z vrtnicami je izredno pomembno upoštevati združevanje rastlin, ne le vrtnice, ampak vse druge vrste, višine in nedvomno v smislu cvetenja.

V idealnem primeru, če konec cvetenja ene od sort sovpada z začetkom cvetenja drugega. Kar se tiče travnjakov, za mešalne meje ni treba vzeti hitro rastočih vrtnic, ki nehote premaknejo druge rastline in lahko sčasoma znatno zmanjšajo okrasnost cvetličnega ležišča z vrtnicami.

Enostranske mixborders sajenje visok grmovje organizirane stran od gledalca, so posajene v središču najbolj presenetljivih sort srednje velikosti, in v ospredju zdržal miniaturne ali pritlehna vrtnice na vseh razredih.

V mešanih cvetličnih ploščah z vseh strani se visoki rastline posadijo vzdolž linije simetrije ali v sredini.
Glede na raznovrstnost in velikost grmičev vrtnice je pomembno, da rastlina oddajajo med seboj in drugimi rastlinami, vrstica, ki je najbližja stezi, je organizirana najmanj od pola metra od robnika.

Vrtna meja

To isto načelo velja tudi za sajenje ozkih okrasnih robnikov z vrtnicami.

Nizko rožnate vrtnice odlično poudarijo ovine steze ali poudarijo prehod od horizontalne do vertikalne krajine.

Zavese so posajene iz vrtnic floribunde, pokrovov zmleti, okrasnih listov in kratkih rastlin.

vrtnice na stezah poti

Pravila za oblikovanje cvetlične postelje z vrtnicami

 • Roses ne marajo samote zelo, zato mora biti sorta zastopana s tremi ali petimi grmi.
 • Neusklajeni videz neurejeno posajene vrtnice različnih višin.
 • Bodite prepričani, da razmisli o razponu cvetlice, kjer bi bila roza v harmoniji z ostalimi rastlinami, ne pa se združiti s splošnim ozadjem.
 • Rdeče cvetice so razredčene z belo in smetano, dobre pike so rumene in nežne lila ali modre barve. Toda lila vrtnice so izgubljene proti škrlatnemu socvetju.
 • Sorte z barvitimi cvetovi je treba postaviti ločeno.
 • V središču velike cvetlične postelje z vrtnicami je svetla visoka grm ali ena žigosana roza.

Glavna prednost mešanice z vrtnicami je trajanje in premikanje cvetočih rastlin: medtem ko vrtnice ne cvetijo, je cvetlični kamen dobil dekorativni videz drugih zgodnjih cvetočih rastlin, na primer čebule; potem vrtnice začnejo veljati, po njihovem spuščanju pa se bodo pojavile jesenske cvetice, trave ali suhe rože.

Rastline-tovariši za vrtnice:

 • Iglavnice vseh vrst in velikosti;
 • Barberi, srebrne vrste Artemisia, Loch in vesberryberry;
 • Sezonske rastline;
 • Clematis;
 • Nenormalne okrasne trajnice, ki služijo kot ozadje rožnatih grmov;
 • Sejanje letnih cvetočih rastlin, polnjenje praznin v zasaditvah.

Okoli postelje vrtnic lahko naredite robček od peska, ploščic ali kamna, naravna mulčnica iz lubja ali drobne drobtine je videti dobro. Od roba poti do prve vrste vrtnic je pomembno, da pustite najmanj 50 cm.

Cvetlična postelja vrtnic z lastnimi rokami

Najprej določite meje gredice, nato pa odstranite tla za 10 – 15 cm, zgostite dno in organizirajte ograjo prihodnjega cvetličnega vrta, da razločite svoje jasne meje. Zunanjost dekoracijo cvetličnih postelj z vrtnicami se opravi s kamni ali zapolnjevanjem z majhnim gramozom, mulčkom ali gramozom.

Pri zasaditvi vrtnic ne smete izdelovati gredic s kompleksnimi vzorci in obilovati z več desetimi rastlinskimi vrstami. Glavni poudarek je treba usmeriti na vrtnice, preostale rastline pa služijo samo kot dostojno ozadje.

Na mešani romantični postelji vrtnic, na katerih je predstavljena fotografija, se posadijo najbolj nepretrgane trajnice: Veronica s škrlatnimi puščicami in rožnatim biserom. Vendar pa ne moremo reči, da cvetlični vrt le treh vrst izgleda dolgočasno ali slabo.

Video: kombinacija vrtnic z drugimi barvami