phloxesDivje svetle barve phloxes so kot nalašč za organizacijo cvetličnih postelj. Te lushly cvetoče trajnice so nezahtevne v njihovi oskrbi. Izgledajo odlično in se na enem ozemlju ukvarjajo z drugimi vrstami cvetja, grmovja in trave. Torej, lahko ustvarite cvetlično posteljo z vsemi vrstami phloxes: mixboarder, preprogo, nepravilen ali reden cvetlični vrt, skupina, parter, robnik, polje in kunec.

Njihove najpomembnejše prednosti pa so čas cvetenja in odpornosti proti zmrzali.

Zaradi velikega števila vrst phloxov (okoli 60) za hišni cvetlični vrt lahko izberete skupine rastlin, ki imajo različna obdobja cvetenja. Torej, posajene v območju z gredicami Phlox bodo zadovoljili drugi svetle in eksotičnih barv (okusov) s prvih res toplih dneh pomladi do jeseni.

Kaj je cvetlična postelja z phlox (možnosti za sajenje fotografij in cvetoč koledar)

Med vsemi vrstami phlox so:

 • Rastlinske rastline.
  Ta raznolikost barv začne ozeleni in zacveti prva – nekje na sredini – do konca maja (odvisno od vremena). V večini primerov oblikovalci uporabite za ustvarjanje ozadja krajine sestavek, ki lahko sodelujejo in grmovja ter druge jeglič, in sadno drevje. Od plazeče sorte rastlin dobimo svetlo-vijolična, sočno, rdeče, roza in beli preprogi cvetličnih gred, robniki, potoki, polja in grebeni. Slike kažejo nenavadno posteljo z Phlox, katerega shema je nepravilen, organiziran od styloid vrst barv. Idealen je za alpske hribe in ene cvetlične postelje, dekoracijo pritrdilnih zidov.
  Vzvratni fokusi
 • Prehrambene rastline.
  Prehodne vrste phloxa, ki se ne razprostirajo po tleh, ker imajo majhno (pod povprečjem) dolžino stebla. Cvetovi po tleh pokrivajo sorte rastlin in veljajo za najbolj nepretrganega predstavnika družine. In tudi eksotična, saj je njena socvetja bujna gomila majhnih cvetov lahkega, vijoličnega, lila ali belega odtenka. Druga prednost sorte je vijolična aroma cvetov in najdaljša cvetenja. Bo pomagal oceniti, kako bo cvetlična postelja phloxa videti, fotografija je predstavljena spodaj.
  Togi ploskvi
 • Grmovane rastline.
  Ta vrsta phlox cvetov skoraj v celoti junija in je dišeča z aromatično sladko. Višina stebla rože ne presega 100 cm, cvetje pa je sestavljeno iz številnih majhnih belih, belo-vijoličnih, bogatih rdečih ali temno rožnatih cvetov. Te rastline imajo eno temeljno razliko od svojih prejšnjih sorodnikov. Ljubijo kisla tla. V njem se popolnoma prilegajo in burno cvetijo. Če želite organizirati cvetlično posteljo z phloxom, shema ni potrebna. Takšna rastlina izgleda odlično v cvetličnem vrtu – kolaž.
  Grmovi podmerjeni floki
 • Grmovje visokih rastlin.
  Najbolj priljubljena, obsežna in znana vrsta phloxa. Nekateri predstavniki vrste cvetijo nekje sredi konca junija, nekateri v začetku julija in drugi v avgustu. Njihovo cvetenje traja približno mesec dni. Visoke rastline imajo predstavnike z majhnimi in velikimi, s cvetnimi in cvetnimi cvetovi v cvetenju. In tudi z nenavadno obliko socvetja. Tu so cvetlične postelje iz phloxes – fotografija je bila posneta na višini cvetenja.
  Fotografija grmovja visokega phloxa

Related  Spoznavamo čudovit Thuj zahodnega Teddyja

Bujna grenivka s peonies in phlox: primerne rastline za kombinacijo

Pred navedbo, s katero so rastline popolna kombinacija phloxa, je treba opozoriti na več pravil za izdelavo cvetličnih gredic z phloxes:

 • Svetle cvetočih predstavnikov z grdo socvetje je bolje, da se razredčijo ne cvetijo ali neprestano cvetijo zelišča. Ta kombinacija bo omogočila predstavitev lepote cvetja v ugodni luči, in celo cvetlična postelja phloxa s tako organizacijo ima bolj estetsko prijeten videz.
 • V ospredju bi morale biti nizke in razpršene sorte pri organizaciji cvetličnega vrta. Višja je naprava, bližje središču ali robu (skupina, meja), mora biti nameščena.
 • Bujne socvetje visokih cvetov odlično dopolnjujejo peonies. Prepričajte se, da bo to pomagalo fotografskim ležiščem s peoniji in phloxom – kombinirane rastline s cvetovi roza in vijoličastih tonov.

Apart od potonike phlox se dopolni z: pritlikave perunike, trobentice hibridnih, Muscari, pritlikavi bor grmičevja, Edelweiss, mak, škrat pelin, geranije in mnoge druge. Pobiranje cvetov za cvetlično posteljo z phlox, ne morete pozabiti na cvetoče obdobje vseh rastlin. Vsaka posamezna sorta mora biti drugačna od drugih. Z uporabo takšne sheme sajenja cvetov bo mogoče ustvariti cvetlični vrt, ki bo ves čas poletnega obdobja navdušil oči.

Video: skrb za phlox