Različite vrste KalanchoeŠto se tiče roda Kalanchoe biljke širom svijeta ima oko dvjesto. U ovom slučaju, očito, mogu izgledati kao pravi divovi, 2-4 metara visok, krupan drvenaste stabljike, a patuljci, žive mirno na granama drveća ili na stijenama i stope ne prelaze 15-20 cm. Neke vrste Kalanchoe vole suhim kamenitim prazne, drugi udobnije ispod krošnje prašume.

Međutim, među Kalanchoe nema autohtonih stanovnika srednjeg pojasa – sve biljke dolaze iz tropskih i suptropskih područja Afrike, Azije i Australije. Stoga, u našoj zemlji, ove zanimljive biljke se uzgajaju kao zatvorene, savršeno prilagođene uvjetima života u zatvorenom prostoru, a s dužnom pažnjom mnoge vrste Kalanchoe redovito cvjetaju i množe se lako.

Kalanchoe Degremona (Kalanchoe daigremontiana)

Kalanchoe od DergemonaNajpoznatiji član roda u ovoj zemlji – što je Kalanchoe Degremon, porijeklom s otoka Madagaskara. Višegodišnja biljka sa šiljastim mesnatih listova u prirodi može doći do dva metra, u istim uvjetima soba često rastu mladice ne dulje od 50 cm. Biljke Listovi su oba monokromatski ili zelene sizuyu boja i ponekad obložene smeđe ljubičaste ili šaren i prugastim.

Cvjetovi DergemonaZimi Kalanchoe Degremona, kao i na fotografiji, cvjetaju, na vrhu pucanja formiraju veliku plitku cvatu koja se sastoji od ljubičastog ili ružičastog cvijeća izduženog oblika. Obilježje vrste smatraju brojni leglo pupoljci nalaze na rubu vremena lima i dati puno sitnih rozeta zračnih korijena, koji je ubrzo ukorijeniti u jesen i dovesti do novih postrojenja Kalanchoe.

Kalanchoe pinnate (Kalanchoe pinnata)

Kalanchoe pinnateKalanchoe pinnate, na fotografiji, također je rodom Madagaskara, široko rasprostranjen zbog svojih ljekovitih svojstava. Postrojenje s snažnim uspravnim puškama tvori grm do visine metra. Mesnati, ovalni lišće ispod stabljike jednostavni su i bliže vrhu podijeljeni u 3 do 5 dijelova. Nasuprot tome, Kalanchoe Degremona u ovoj vrsti, zubne čahure na rubu su zaobljene, a listovi su također zabranjeni sjajni.

Kalanchoe cvjetovi su natopljeniOva vrsta je također karakterizirana umnožavanjem djece nastalih u udubljenjima duž ruba lišća, ali češće se javlja na već napuhanim listovima ili listovima koji su već pali iz stabljike. Kao i na fotografiji, pinnate calanchoe tijekom cvatnje stvara snažne cvjetove, okrunjen s opuštenim cvjetovima do 35 mm duljine. Cvjetni cvijet je zelenkasta ili smežurana, s ružičastim mrljama, a kora je obično smeđe-crvena.

Kalanchoe proliferirajuće (Kalanchoe prolifera)

Kalanchoe stršeKalanchoe Prolifera u divljini nalazi se u središnjim regijama Madagaskara, gdje može rasti do gotovo dva metra visine. Mlada biljka ove vrste Kalanchoe u početku stvara snažnu uspravnu stabljicu, na čijem vrhu nastaje rozeta vrhunskog lišća, jer krunice rastu tvore biljku. Postupno, staro lišće pada i, kao i druge vrste Kalanchoe, prtljažnik je gola.

Prvo cvatnje pojavljuje se tek nekoliko godina nakon sadnje, bliže proljeću. Šiljasta cvijeta je vrlo velika, ponekad do visine metra. Paniku cvatu se sastoji od izduženih cvjetova s ​​zelenim cijevima i narančastim korabama.

Kalanchoe Behar (Kalanchoe Beharensis)

Kalanchoe BecharOva vrsta Kalanchoe se često naziva slonova biljka ili malteški križ. Biljke, narodne na jugu Madagaskara, odlikuju se rastom i velikim, neobičnim oblicima lišća prekrivenih kratkim, gustom osjećaju što ih čini plavkastim.

Related  Doznajemo zašto se zeleno cvijeće špageti

Poput ostalih srodnih biljaka, cvjetaju se cvjetni vrhovi, koji stvaraju lomljive cvjetove male, do 7 mm u promjeru, zelenkasto i svijetlo žuto cvijeće na vrhu pucanja. Ova vrsta Kalanchoe dobro podnosi suhe periode i hladnoću.

Kalanchoe Blossfeldiana (Kalanchoe blossfeldiana)

Kalanchoe od BlossfeldaJedna od najreprezentativnijih vrsta Kalanchoe od Blossfelda, na slici, poznata je amaterskim vinogradarima zbog bujne cvatnje. Ova biljka u prirodi čini polu-grmove, koji se sastoje od uspravnih, nisko-razgrananih izbojaka u visini od 30 do 60 cm.

Oblik nedokumentiranog, sjajnog lišća je jajoliki. Listeljska ploča je gusta, mesnata. Donji listovi su veći od onih koje su bliže vrhu. Prosječna duljina je oko 4-6 cm.

Cvijeće Kalanchoe Blossfeld, kao na fotografiji, prikupljeno je u umbellate cvatovima. Promjer cvijeta je 12-15 mm. U prirodi su uglavnom biljke koje čine crveno cvijeće, ali zbog odabira cvjećara, moguće je uzgajati Kalanchoe raznih boja.

Kalanchoe frotir BlossfeldNajpopularnija vrsta Kalanchoe blossfeldiana Terry, na slici, Calandiva ugodan dugo-cvjetnice i bujne cvatovi s bijele, žute, narančaste, ružičaste i Crimson pupoljci.

Kalanchoe tomentosa

Osjetila sam KalanchoeJoš jedna osoba iz Madagaskara, koju je Kalanchoe osjetio, ponekad se naziva mačjim ušima za oblik ovoja, sa šiljastim vrhom lišća i gustom refleksom na njima. Izbočine ove vrste Kalanchoe su također uspravne, čvrsto ojačane s vrha sa srebrnasto sivim lišćem.

Blossomed osjetio KalanchoeNa uspravnim pedalima formiraju se cvjetovi u obliku kišobrana ili panike. Cvjetovi nisu veliki, s dlakom debelom crijevom do duljine 12 mm i smeđim, ljubičastim ili crvenim koromom.

Kalanchoe marmorata

Kalanchoe mramorKalanchoe mramor ili šaren se može vidjeti u planinskim predjelima Etiopiji, sa pola metra, jak grm s velikim obrnuto jajolike ostavlja ugodan osjećaj ne u dolinama i na nadmorskoj visini od 1500 do 2500 metara, gdje su česti periodi suše i hladnoće.

Listovi imaju zaobljeni rub i boju, dajući ime cijeloj biljci. Listne ploče zelenkasto-smeđe nijanse prekrivene su velikim ljubičastim ili smeđim mrljama, koje dobro masiraju biljku protiv gline i kamenja.

Cvijeće od mramora od KalanchoeCvjetnica mramora Kalanchoe ima oblik kišobrana i sastoji se od elegantnog bijelog cvijeća s četirima šiljastim laticama i izduženom cijevi, duljine do 7 cm.

Kalanchoe velike cvjetne (Kalanchoe grandiflora)

Velika cvjetna KalanchoaNajbliže srodne vrste Kalanchoe mramora dolazi iz Indije. Ova je čašica velika cvjetna, eksterno vrlo slična prethodnoj biljci, ali nema karakterističan uzorak na lišću.

U prirodi, visina ovog Kalanchoe ne prelazi 60 cm. Na ravnim stablima, lišće svjetlo zelene boje gusto se nalaze na kratkim peteljkama. Kad su pogodili listove oštrice sunca, dobivaju ružičastu ili ljubičastu boju, osobito vidljivu uz rub.

Cvatnja se sastoji od blijedo žutog cvijeća s četiri latice i primjetnom aromom. Cvjetanje ove vrste Kalanchoe događa se u proljeće. Postrojenje se dobro podnosi zbog nedostatka zalijevanja i boravka u hladnim prostorijama.

Kalanchoe Marnier (Kalanchoe marnieriana)

Kalanchoe MarnierPolu-grm s plavkastim, sočnim listovima smještenim s obje strane izbojka doseže visinu od 60 cm. Zbog rasta mladica, biljka može zauzeti površinu do 70 cm promjera.

U prirodi, tijekom zime, lišće Kalanchoe Marnier postaje sirenovato-ružičasto, što dodaje dekorativnost biljke. Narančasto-ružičasto ili crveno cvijeće se nalazi na opuštenim pedunkama i tvori slikovitu sliku, gdje god raste Kalanchoe. U Madagaskaru, domovini ove vrste, Kalanchoe se može naći na mokrim stjenovitim mjestima na sjeveroistoku otoka.

Related  Značajke uzgoja i reprodukcije smreke Kozak

Kalanchoe mitelchatortkovoe (Kalanchoe thyrsiflora)

Snježna pahuljicaTrajno višegodišnje, čije stabljike raste do 60 cm, dolazi iz stjenovitih regija Južne Afrike. Proizlazi uspravno, gotovo ne granajući, sjede s obovata lišća sužavajući se na peteljku. Mesnati, gusti listovi imaju zelenu boju, ponekad na rubu crvenog ili grimiznog ruba. Listovi listova nižih lišća su mnogo veći od gornje, mlade.

Na vrhu pucanja u proljeće formira se panikularna izdužena cvatnja, kombinirajući žute cvjetove promjera 1,5 cm. Nakon cvjetanja na Kalanchoeu pojavljuju se brojne kćeri rozete, dobro ukorijenjene i dajući sljedeću generaciju biljaka.

Kalanchoe Lucia (Kalanchoe luciae)

Kalanchoe LuciaOva vrsta Kalanchoe razlikuje se od velikih, vrlo mesnatih lišća, sličnih karapaciji rakova, koji se nalaze u parovima na dvije strane stabljike. Donji listovi imaju svijetlu zeleno-ljubičastu boju, a gornji, zeleni izgledaju sivi zbog premaza od voska koji štiti tkivo od sunca. Lišće, smješteno gotovo vertikalno, daje ovom Kalanchoe izvornom izgledu, što biljku izgleda kao fiksno, na kamenje morskih žira ili drugih mekušaca.

Cvjetnica Kalanchoe luciae ne može čekati do dvije ili tri godine nakon sadnje. Odrasla grm formira snažan dugački cvjetni šiljci, posuti žutim cvjetovima. Najčešće, nakon njihovog uranjanja, biljka umre, ali je lako obnavljati uz pomoć dječjih ružica koje se formiraju u bazi.

Kalanchoe tube-color (Kalanchoe tubiflora)

Kalanchove cijeviKao i Kalanchoe of Degremon, na fotografiji je zastupljena cjevčica cijevasta, tvori masu djece na lišću. Ova vrsta također živi u suhim polu-pustinjama Madagaskara i tvori snažne grmlje do visine od 70 do 80 cm. U ostatku te bliske rodbine teško je usporediti.

Cvjetovi cjevastih boja KalanchoeNa prvi pogled, cjevasti obojani lakat privlači uske, do 13 cm dugih listova grimizno zelene boje. Na svijetloj pozadinskoj boji jasno su vidljive smeđe mrlje, što daje biljci još neobičnijem izgledu. Cvjetovi koji se pojavljuju na visokim pedunkama imaju izduženi oblik i tamno crvenu boju.

Kalanchoe laciniata

Kalanchoe je podijelioKalanchoe dissected u prirodi događa se u subtropskim područjima Afrike. Od drugih rođaka, biljka se odlikuje duboko disekcijom, gotovo vrhunskog oblika sočan zelenog lišća. Proizlazi uspravno, ali s znatnom dužinom može pasti. Da bi se stvorio kompaktni grm kalanchoe mora biti izrezan.

Cvjetanje je obilno, žuto ili narančasto cvijeće su jednostavne, s četiri oštre latice.

Kalanchoe Mangina (Kalanchoe manginii)

Kalanchoe ManginaOva širok izbor Kalanchoe najpoznatiji je među ljubiteljima cvjećarstva. Izbočine Kalanchoe of Mangin prvo su uspravne, a zatim padaju i mogu doseći duljinu od 35 do 40 cm. Lišće okrugle ili obovate imaju zelenu ili ljubičastu boju ovisno o biljnoj raznolikosti.

Cvatu na kraju zime, biljka se svidi s obiljem narančastog ružičastog, zvonog cvijeća, smještene u rukama na krajevima stabljike. Ova vrsta Kalanchoe je idealna za vješanje košara. Uzgoj ne zahtijeva posebna znanja i uvjete zadržavanja.

Related  Značajke sadnje i njege, vrste fotografija veličanstvene japanske spirale

Calanchoe ljubičasta (Kalanchoe Porphyrocalyx)

Boja crvene bojeMeđu vrstama Kalanchoe koje se uzgajaju na Madagaskaru, postoje pravi epifiti, smješteni na mjestima gdje je teško govoriti io prisutnosti nekog plodnog tla. Kalanchoe s nevjerojatnim bojama u obliku zvona dvostruka boja može savršeno osjetiti osjećaj i na stabla debla i na kamenu placers.

Na grmlju do visine od 30 do 35 cm postoji obilje svjetlosno zelenih izduženih lišća. Cvjetanje, za razliku od ostalih vrsta Kalanchoe, kratko je i traje samo dva tjedna.

Kalanchoe patuljak Pumila (Kalanchoe Pumila)

Patuljak Kalanchoe PumilaPumila vrsta iz središnjih područja Madagaskara je patuljak među ostalim vrstama Kalanchoe. Visina elegantnog grmlja iznosi samo 20 cm, a izbojci, u početku zadržavaju svoju vertikalnu poziciju, objesiti kako rastu.

Oblik u obliku oblika s valovitim rubnim listovima u mladoj dobi ima tamno zelenu boju i prekriven sivim premazom od voska, ali kasnije postaje ljubičasta ili smeđa.

Cvjetovi BumilaSvijetle u pozadini sivkastog lišća, cvjetovi se skupljaju u malim cvjetovima panikuluma, a razlikuju se ljubičasto-ružičasto obojeno i prekrasno kovrčavim laticama.

Kalanchoe paperjast (Kalanchoe laxiflora)

Kalanchoe paperjastKalanchoe paperjast je prirodni stanovnik stjenovitih močvarnih područja Madagaskara, gdje biljni izbojci, do 50 cm dugi, lako se mogu popeti strmim podlogama i kamenjem. Listovi su plavkasto-zeleni, obično s crvenkastom granicom uz rub. Ponekad postoje sorte smeđeg ili crvenkastog lišća. Biljka ima sličnost s Kalanchoe Mangina, ali veća i moćnija.

Listne ploče su duljine ovata i ne prelaze 6 cm. Rubovi lišća su okrugle. Pedunci dostižu dužinu od 50 cm, a visi na njih sastoje se od zelene cijevi i crvene, ljubičaste, narančaste ili purpurne ružičaste corolle duljine od 10 do 20 mm.

Kalanchoe Gastonis-Bonnieri (Kalanchoe Gastonis-Bonnieri)

Kalanchoe Gastonis-BonnieriDruga vrsta Kalanchoe iz Madagaskara, zbog oblika izduženih, presavijeni duž uzdužne linije lišća, zaslužila je kod kuće usporedbu s ušima magaraca. Visina, biljka doseže 50 cm Mladi, srebrno-zeleni lišće jasno su vidljivi na pozadini lišća nižih slojeva, naslikani smeđim ili crvenkastim tonovima i prekriveni tamnim mrljama.

Cvjeta Kalanchoe zimi, otkrivajući svijetlo žuto cvijeće na dugim smeđim kavezima.

Kalanchoe Hilderbrandt (Kalanchoe hildebrandtii)

Kalanchoe od HilderbrandtaOva vrsta Kalanchoe često se zove “srebrni žlice, zbog očite sličnosti i oblika lišća sa priborom za jelo, a njihove boje s dodirom plemenitog metala. Visina grma je od 30 do 40 cm. Cvjetanje se događa tijekom zime, kada se pojavljuju mali cvjetovi svijetlo narančaste boje.

Kalanchoe synsepala (Kalanchoe synsepala)

Kalanchoe SinesepalaVeliki glatki zeleni listovi s oštrim rubovima i kontrastnim zavjesama od glatke linije ne mogu privući pažnju. Kalanchoe ove vrste je stanovnik kamenih odlagališta i padina. Postrojenje je iznimno nepretenciozno i ​​može izdržati i toplinu i pad noćnih temperatura do 15 ° C.

U odrasloj Kalanchoe ove vrste, dugih izbojaka formiraju se u kostima lišća, na čijem se kraju nastaje nova rozeta lišća. Tako se spektakularni grm otporan na sušu smiruje. Cvjetnice su panike, prožete, cvjetovi jednostavni, male veličine s bijelom ili ružičastom corolla.

Video o Kalanchoeu