Cvjetovi KalandiveBiljke, ujedinjene po rodu Kalanchoe, nalaze se u prirodi na južnoj hemisferi. Nije iznimka i Kalanchoe Kalandiva, koja predstavlja minijaturu, raskošno cvjetnu podvrstu Kalanchoe od Blossfelda.

Kao i ostale vrste, Kalanchive Kalandhoe se uzgaja kao kulture prostorije i zasluženo se smatra nepretencioznim biljkama koje čak i početak cvjećara može brinuti.

Opis Kalanchoe Kalandiva značajke

Minijaturna Kalandiva bacila je bujne cvjetoveKalanchoe Kalandhiva mesnati uspravni izbojci, na koje su na kratkim lisicama ovalni ili jajoliki lišće čvrsto pričvršćeni. Budući da se Kalanchoe odnosi na succulents, listovi su prilično mesnat, a njihova zasićena zelena površina je sjajna.

U trgovini, mali grmovi ove vrste prodaju se pod imenom Kalanchoe Kalandiva Mini, iznenađujući s velikim listovima i bujnim cvjetovima.

Doista, upadljiva suprotnost naizgled sličnih vrsta da je cvatnje Kalanchoe Calandiva traje oko šest mjeseci, a prikupljeni u obliku grozda cvat dvostruko cvijeće centimetara promjera može biti bijela, žuta, narančasta, roza i tamnocrvene. Prikupljanje na prozor Kalanchoe Calandiva mješavinu različitih boja, moguće je u zimskom i proljetnom razdoblju, kada je svjetlo i boje su najpotrebniji, diviti svijetle pupoljke, a zatim biljka treba kratko razdoblje odmora za rast i zapošljavanje novih snaga.

Pravilnom skrbi Kalanchoe kod kuće skuplja pupoljke u siječnju, a posljednja cvjetova blijedi tek početkom ljeta.

Cvjetovi bijele KalandiveOsim toga, biljka raste brzo, nepretenciozno i ​​jednostavno se umnožava na nekoliko jednostavnih načina. Kako se brinuti o Kalanchoe Kalandhivi, tako da cvijet prostorije cvjetati raskošno? Koji su uvjeti da se ova kultura stvori za dug život i zdravlje biljke kod kuće?

Uvjeti održavanja i brige za Kalanchoe kod kuće

Svijetlo cvijet suncaKao i gotovo sve sukulenti Kalanchoe Calandiva ne daje vlasnicima ozbiljnim problemima, osim za određene značajke skrbi koji utječu na ulazak biljke za vrijeme cvatnje. I ovdje je najvažnija uloga za kulturu cvijeta odigrala organizacija rasvjete.

U prirodi, Kalanchoe raste u otvorenim područjima gdje nema nedostatka svjetlosti, ali izravne zrake ne mogu naštetiti izbojcima, lišćem i cvijećem.

Stoga, za lonac s biljkom, optimalno je odabrati mjesto na prozoru koji se okreće prema istoku ili zapadu. Ako ne postoji takva mogućnost, sjeverni prozori morat će pružiti Kalanchoe s dobrim pozadinskim osvjetljenjem, a na južnom – sjenčanje grmlja. Cvjetanje Kalanchoe Kalandhoe padne u najtamnijem razdoblju godine. Biljka, za razliku od mnogih kultura, ne zahtijeva dnevno svjetlo dulje od 9 sati, ali pozadinsko osvjetljenje u oblačnim vremenima jednostavno je potrebno. A kao nedostatak svjetlosti, i njegov višak može dovesti do “neuspjeha” biljke od polaganja pupova.

Zbog takve male pogreške mnogi obožavatelji imaju mišljenje da je to praktički “jednokratni” cvijet i neće biti moguće postići ponovljeni cvjetanje bilo kojom brigom za Kalanchoe kod kuće.

Kalandiva na zemljištuU stvari, jedan je samo uspostaviti pravilan način rasvjete, kako bi se osiguralo grm zalijevanje i gnojenje odgovarajuću temperaturu kao Kalanchoe siguran da molimo bujne frotir grozdove na snimanjima vrhovima. Poseban temperaturni režim Kalanchoe Kalandhiva nije potreban. Ljeti se cvijet osjeća u sobi, na terasi ili verandi, gdje se zrak zagrijava na 18 do 28 ° C. Ova jednostavnost vam omogućuje da napravite lonci Kalanchoe u vrtu, pa čak i organizirati svoje sredstvo za sezonske uređenje okoliša.

Related  Kako napraviti travnjak u zemlji s vlastitim rukama?

Kako se brinuti za Kalanchoe, tako da biljka bude zadovoljan cvjetovima? U jesen, kada biljke postavljaju cvjetne pupoljke, temperatura za kaluška se spušta na 14-16 ° C. U ovom trenutku važno je smanjiti intenzitet navodnjavanja jer korijeni osjetljivi na višak vlage mogu propasti na niskim temperaturama:

  • Kada se zalijevaju u jesen, znak o potrebi zalijevanja može biti jedva zamjetljiv gubitak lišća.
  • U ostalim razdobljima godine bolje je usredotočiti se na stanje tla u postrojenju. Ako je tlo sušilo za nekoliko centimetara, to bi trebao biti znak da Kalanchoe Kalandhiva treba vodu.

Pravilno zalijevanje osigurat će obilje cvjetanjaTijekom sezone grijanja, biljka se ne može dodatno prskati, ali morate organizirati mali tuš za lišće. To će imati blagotvoran učinak na metaboličke procese, sintezu klorofila i rast Kalanchoe.

Za brzo rastuću Kalanchive Kalanchoe, koja postaje kompaktna, izuzetno je važno ozbiljno odrezati prekomjerno prokliće izbojke.

Takva mjera ne samo da vraća izgled grma, nego također budi nove točke rasta, potiče pojavu više cvatova.

S nedostatkom svjetlosti, biljka se proteže i prestaje cvatu.Ponekad nedostatak cvjetova uzrokuje prekomjernu brigu za Kalanchoe kod kuće, naime, prekomjerno gnojenje biljke s dušikom, što uzrokuje aktivan rast zelenila. Pri izboru mješavine gnojiva za tu kulturu, bolje je voditi prisustvo mješavine fosfora i kalija. Ovi elementi su iznimno potrebni za Kalanchoe za produženu masu cvjetanja. Kao gotov proizvod, možete obratiti pažnju na gnojiva za succulents i cvijet biljke.

Transplantacija biljaka provodi se po potrebi, kada korijenski sustav Kalanchoe leti kroz zemlju i zahtijeva širenje “životnog prostora”.

Tijekom cvatnje Kalandivu se ne može presaditiTijekom cvatnje, korijenje praktički ne raste, a svaka manipulacija s grmom može dovesti do gubitka cvjetova i pupova. Stoga je bolje za transplantaciju Kalanchoe Kalandiva mini ili druge vrste tijekom razdoblja odmora, ne češće nego u 2-4 godine. Nema posebnog zahtjeva za tlo za Kalanchoe. Glavna kvaliteta tla je labavost i znatna jednostavnost. Možete uzeti kao gotova smjesa za succulents ili biljke cvjetnice, dodajući na posljednje tlo četvrtinu volumena ispranog pijeska.

Related  Suptilnosti sadnje i njege na otvorenom terenu za prisiljavanje

Reznice za reprodukcijuPropagiranje Kalanchoe Kalandhoe najlakše se dobiva rezanjem reznica odraslog grma:

  • Dijelovi biljke su tako lako ukorijenjeni da možete koristiti ne samo hranjivu podlogu, mokri pijesak, već i običnu vodu.
  • U roku od tjedan dana, formiraju se korijeni, dovoljni za transplantaciju reznica na stalno mjesto. Istodobno, zračni korijeni dostupni na snimanju preuzmu ulogu redovitih korijena.
  • Da cvjetaju s pravilnom skrbi kod kuće, Kalanchoe će biti spremno za oko šest mjeseci.

Listovi posađeni u posudamaAko imate dovoljno strpljenja, možete dobiti mlade biljke iz odvojenog lišća Kalanchoe. Da bi to učinili, list s petiolom je lagano natečen i valjan u polovicu prikladnog tla. Nakon nekog vremena, na udubljenjima duž ruba lista, pojavit će se sitne rozete, koje kao korijenje rastu i mogu biti odvojene i zasađene za rast.

Od malih sjemenki, ponekad zrenja kod kuće, možete rasti nove razredi, ali oni ne mogu opravdati uzgajivač očekivanja, kao Kalanchoe hibridni Calandiva mješavina prodaje u trgovinama, u ovom slučaju, ne sačuvati roditeljske osobine.

Kako organizirati Kalanchoe Kalandhoe – video