Arborvitae reznice od sadnicaPopularne crnogorične kulture u prirodi češće se propagiraju sjemenjem ili vegetativno. No, u rasadnicima i krugu vrtlara, reprodukcija tuje s reznicama u proljeće je češća, dopuštajući:

 • Uštedite vrijeme i trud da klijite sjeme i dovedite ga u stanje snažne održive sadnice;
 • Za očuvanje svih varietalnih svojstava matične biljke, što bi se nužno izgubilo u metodi sjemena.

Ako se nezavisno uzgajanje mladunaca prvi put bavi ljetnikom, važno je da on zna kako tuya poriče.

Priprema reznica za rast u proljeće

žetva reznica Thuja za reprodukcijuŽetvene reznice od četinjača, njihova adaptacija i sadnja značajno se razlikuju od tehnologije rada s listopadnim vrstama, što je mnogima poznato.

Optimalno vrijeme berbe za sadnju materijala je kraj ožujka i cijele travnja. Probudjeni od zimskih odmora, grmovi počinju rasti, pa su rezani komadi izbojaka prirodni poticaj rastu i korijenju.

Proljeće razmnožavanje Arborvitae reznice sa snažnim, razvijenim grmlja izrezati vrhunac od čak 10-12 cm. Promjer sadnica budućnosti ne bi trebala biti manja od 5-8 mm. Uzeti kao reznice jednogodišnjak puca postrane grane su mnogo brže i lakše formirati korijene od onih koji se režu od vrha.

Kako nastaviti? Kako umnožiti rešetke tjujusa kod kuće? Sadržaj sadnog materijala mnogih tvrdih usjeva u takvom slučaju dovoljno je uroniti u spremnik vode. Nakon nekog vremena, korijen korijena, s kojim će ići na tlo za daljnji rast. U crnogoričnim biljkama, proces stvaranja korijena je nešto težak, tako da reznice trebaju malo pomoći:

 1. Svježe reznice na podnožju odrezane su koso.
 2. Blizu izreza, nježno nakupite i uklonite kore.
 3. Iznad pucanja napravite nekoliko tankih uzdužnih rezova.
 4. Igle se uklanjaju, ostavljajući samo krajeve izbojaka.

priprema za rezanjePotrebno je izvršiti ove operacije vrlo brzo, tako da reznice ne blijede.

Zahvaljujući rezovima na budućim korijenima, lakše će se prevladati kora, a uklanjanje igala pomoći će u izbjegavanju propadanja nakon sadnje.

U ovom obliku, komadi izbojaka stavljaju se u korijensku poticajnu otopinu. U staklenku reznica za reprodukciju thuja trebao bi ostati 12 do 24 sata. Tijekom tog vremena, korijenje se probudi, što povećava vjerojatnost i ubrzava korijenje.

Rooting i sadnja thuja reznica za reprodukciju

ukorijenjene reznice u kontejnerimaDok sadni materijal čeka svoj red, spremnici i tlo se priprema za sadnju. Spremnici moraju imati drenažne otvore za suvišnu vlagu. Kao supstrat za reprodukciju thuja pomoću reznica prikladan je za pranje i dezinficiranje pijeska u smjesi s tresetom. Neutralizirajte štetne mikroflore i larve insekata s:

 • obilno zalijevanje otopinom kalijevog permanganata ili fitosporina;
 • obilno prolivena voda na sloju tla;
 • prženjem u pećnici.

Reznice su posađene na udaljenosti od najmanje tri centimetra jedna od druge. Kada više redova sadnje između redaka ostaviti 8-10 cm. Istu distancu treba biti na rubu posude ili posude.

Čvrstoća je opasna za sadnice, čiji korijeni mogu biti isprepleteni i slomljeni tijekom transplantacije u otvoreni teren.

Plitke, do 15 mm rupa izrađene su s nagibom od 45 stupnjeva. Kad su pronašli sve svoje replike za njezinu reprodukciju u proljeće, tlo oko njih je malo zbijeno, a zatim se zasače zasađeno.

Tui sadnice brinu o vegetativnoj reprodukciji

Dok na stražnjim stranama nemaju jakih korijena, trebaju zaštitu od vremenskih prilika:

 • izravna sunčeva svjetlost;
 • vjetar;
 • kiša;
 • vjerojatne proljetne mrazove.

ukorijenjene rezniceNajbolji sklonište za prva dva mjeseca bit će mali vatra ili staklenik. U ovom trenutku sadnice se dobivaju svakodnevno zalijevanje, što je izuzetno potrebno u suhom, sunčanom i toplom vremenu.

Na posebno vrućim danima, korijenje reznice za reprodukciju thuja su korisne za prskanje toplom vodom, koristeći najmanje raspršivanje. Film na stakleniku se mijenja u tanku tkaninu ili netkanog materijala.

Tijekom ljeta, pravilno zasađene i dobro hranjene biljke rastu svoje korijene. Stoga, mladi thai mogu se sigurno prenijeti na mjesto gdje se grmlje za 2-3 godine u potpunosti formiraju ili u odvojenim posudama za uzgoj u kontejneru.

sadnju šljunka na otvorenom terenuKorijeni ukrasnih četinjača prilično su krhki. Pažljivo radite s njima, pokušavajući ne oštetiti. Pogodnije je ako tijekom presađivanja sadnica zadrži malu zemljanu ljušturu koja će zaštititi rizome i ubrzati aklimatizaciju.

Video reprodukcija Arborvitae reznice kod kuće pomoći će početnici razumjeti složenost procesa i izbjeći pogreške koje uzrokuju kašnjenje pojavu godine na području novih zimzeleno grmlje. Nakon transplantacije u zemlju, thui primaju istu njegu kao i njihovi odrasli kolege. No za praćenje čistoće tla pod biljkama treba posebno pažljivo, inače korov može “zadaviti” male grmove.

Fouling ukorjenjivanje reznica thuja – video