Djevojke grožđa u dizajnu straniceDacha, seoska kuća, seoska imovina – svugdje nema zgodnih građevina. Za skrivanje starog staje ukrasiti verandu i fasada s zelenilom pomoći će brzo rastuća ukrasna liana djevojčice. Sadnja i njegu biljke je jednostavna, a učinak dekoracije je izuzetan.

Upoznavanje s djevojčicama

Djevojka grožđe na zidu kućeDekorativna liana iz obitelji grožđa može stvoriti bilo koji sastav. Vinogradi se protežu na 20 metara, a godišnji porast od 2-3 metra. Neravne tvrdokorne vitice otkrivaju neujednačenost i privuku pucanje blizu potpore. Na okomitom kamenu, drvenim površinama, liana se diže neovisno, kao što se vidi na fotografiji. Djevojka grožđe raste godina i prigušuje zid tepih vrlo lijepe listove s pet režnjeva, s dugim peteljkama uvlačenje.

Svijetlo zeleno, nikad bolesno lišće ne stvaraju tepih na bilo kojem planu. U jesen ovaj krajolik postaje ljubičasta i ostaje tako da kasno jesen ne leti preko lišća. Na grančicama su vidljive male plave bobice, koje podsjećaju na grožđe, ali su nejestive. Mogu ostati zimi kao poslastica za ptice.

Jesen pogled na djevojčicu djevicaRodno mjesto ove nevjerojatne biljke je Sjeverna Amerika, Istočna Azija. Koristi se za ukrašavanje čelika u 1622. U kulturi se nalazi pet grožđa s grožđem i oblik bršljanice. Koristite djevojčicu u pejzažnom dizajnu može se preporučiti iz više razloga:

 • kultura je zimska, ne zahtijeva sklonište za zimu;
 • biljka se ne razboli i ne postaje hrana za štetnike;
 • grožđe ne zahtijevaju tlo i mjesto;
 • ukrasno i brzo raste;
 • lako se množi.

Tko može ostaviti ravnodušnu sliku djevojčica u krajoliku, fotografija je snimljena 4 godine nakon sadnje reznica.

Crooked Maiden's Grapes HouseKoristite biljku za stvaranje živice na rešetki rabitsa. Uz pomoć brzorastućih vinove loze pokriva se gazebo. Od velike važnosti je stalna ornamentalnost biljke. Ne mora se liječiti od štetnika, pa stoga krši ekologiju. Njegove grane sigurno podnose svaku mraz, au proljeće sastav se oživljava i svidi svježe zelje. Briga o biljci je redovito obrezivanje, nakon čega lišće postaje veće, tepih je gušći. Vojni likovi žive u parkovima, ako je vješta ruka umjetnika mogla stvoriti okvir za postrojenje. Slika djevojčice grožđa u krajoliku na ovoj slici vjerojatno neće ostaviti vrtlar ravnodušnim.Vrtni sastavi s djevojčicama

Grožđice djevojčica ne trebaju posebnu podršku. Sve što mu treba je hrapavost zidova i sposobnost stvaranja konopa. Liana se drži podvrgnutih korijena, korijenje.

Umnožavanje djevojčica

Demontaža mladog grmaIzbor slijetanja je jednostavan. Liana će rasti na bilo koji stupanj sjenčanja. Ali ako se na sjevernoj strani rastu djevojčasti grožđe, tada neće biti jarkovih ljubičastih listova. U jesen će list ostati zelena dok ne padne. Vina raste bolje na osvijetljenom mjestu. Sadnja biljke, treba znati, slučajnog korijeni su priključeni na površini, tako čvrsto da se grana ne može odvojiti bez nanošenja ga ozljede.

Related  Suptilnosti sadnje i njege na otvorenom terenu za prisiljavanje

Djevojčica od pet listova lako se množi. Koriste se nekoliko metoda, od kojih svaka ima svoje osobitosti:

 • raslojavanje;
 • reznice;
 • sjemenke.

Uzgoja iskustvo, najbrži uz dobru prilagodljivost u ljeto može se razmnožavati s bičem koji posuditi od susjeda. Presavijeni plitkim utorom u tlu, bič s krunom podignut će se nužno. Postoje i drugi načini uređenja tako da se formira val, s jedne bubrega treba biti u zemlju, jedan na površini. Ispostavlja se da je ukorijenjena na nekoliko mjesta slojeva. Međutim, dobivanje žive sadnice izravno iz grma će se dogoditi čak i brže. Da biste to učinili, staviti sojeva dvije godine u zemlji, da ga ojača tamo, i navijali da će biti pokretan od matične biljke.

Tijekom korijena zelenog vina, zemlja mora biti vlažna. Bilo bi neophodno skloniti tlo od sušenja geotekstilima, tako da se razmjena zraka na površini rupa ne narušava.

Reprodukcija djevojčica od grožđa reznicama moguće je odjednom, svježe izrezati materijal u debljini olovke. Istodobno na peteljku treba biti 5 bubrega, od kojih se tri produbljuju. Stalno vlažna zemlja i pokrivanje vrha od sunčevih zraka osigurat će 100% opstanka biljke. Uzgoj vinove loze iz reznica može se obaviti u bilo koje doba tijekom tople sezone. Ako nema mogućnosti za dobivanje sadnog materijala, može se kupiti.

Reprodukcija reznicamaUnplant biljke brzo naviknuti i preseliti u rast. Međutim, u početku uspostavljanje slabe biljke moraju se stvoriti dobri uvjeti:

 • tjedan dana prije sadnje tla za kopanje i uklanjanje korova;
 • kopati rupu duboku 50 cm, stvoriti odvod, popiti pijesak jastuk;
 • gornji sloj plodnog tla trebao bi biti iz vrtne zemlje, komposta s dodatkom pijeska.

Temeljni obrezivanje s formiranjem obavlja se nakon što se sapunica zaustavlja u jesen ili rano proljeće na spavaćem grmu. Obrezivanje se izvodi na bubregu, ostavljajući pramen ne više od 0,5 cm, tako da čvorovi ne krše dekorativnost.

Reprodukcija loze po sjemenu gotovo se ne koristi. Sjeme mora biti podvrgnuto stratificiranju tijekom jednog i pol mjeseca na temperaturi od 5 ° C 0. Sadnice će se pojaviti za mjesec dana. Sjemenke zadržavaju sposobnost klijanja za samo jednu godinu. Jesen je također moguće sjetvu. Ali u ovom slučaju sjeme će klijati godinu dana.

Trenuci koji se trebaju uzeti u obzir pri uzgoju djevojčica

Ukrašavajući zidove kuće s djevojčicamaNe možete staviti vinovu lozu u koju želite prekriti ruševnu strukturu. Brzo rastuća biljka jako opterećuje strukturu i može pasti. Ako je zid ožbukan, tada biljka može ugurati komad i pasti s njom. Stoga, zid mora biti monolitan, cigla, beton ili drvena. Pa, kada je okvir za podršku. Savršeno mrežaste mreže, spojnice.

Related  Pronađite na svojoj web lokaciji mjesto tuje zapadne Danice

Ako je biljka je zakazana za početak na krovu, to ne bi trebao biti crijep ili škriljevac – vino pauze ili nakon plahtama. Grančice će pletenica sve nepravilnosti koje će zadovoljiti na putu, ova antena ili dimnjaka. Zbog toga će oblikovanje krune dati predmetu uredan izgled i spriječiti da biljka uđe u zabranjene dijelove strukture.

Stvarajući ljepotu uz sudjelovanje raznih ukrasnih biljaka, vrtlar ne prima ponos u svom dobro uređenom vrtu i umjetničkom ukusu. Vinove grožđe imaju imetak ubijanja gljiva i bakterija. Mikroklimija u kući, obložena lianama, postat će ugodnija, budući da postoji regulacija zagrijavanja sobe u ljetnim mjesecima. Liana postaje zapreka sunčevoj svjetlosti i na vrućem poslijepodnevu u kući je super.

Izjava da fasada kuće ispod zelenila nije prozračena, nisu potvrđena. Listovi štititi zidove od kose kiše. Ali nemojte zaboraviti na korijene sisa, koje uzimaju vlagu. Dakle, korištenje djevice grožđa za ukrašavanje posjeda u setu s drugim biljkama će stvoriti jedinstveni izgled.

Izvorno ispreplitanje dviju grmljaAtraktivna je sposobnost lianas tolerirati zimske uvjete bez dodatnog skloništa. U posebno hladnim područjima stručnjaci savjetuju da bi prve godine mlade biljke trebale biti malo izolirane, prekrivene zaštitnim filmom.

Korisno i lijepo djevojčino grožđe – video