Iscjeliteljski grm eleutherococcus prelijepaDa biste otkrili sve suptilnosti narodne medicine, trebate znati o svojstvima biljaka. Na primjer, u medicinske svrhe, često se koristi Eleutherococcus spiny. Ovo je grm, visina od dva do dva i pol metra. Također, biljka ima vrlo razvijen korijenov sustav, koji se koristi u medicini. Kako bi se razlikovala Eleutherococcus prasica od drugih biljaka, potrebno je znati da grm ima crne okrugle plodove, unutar kojih se nalazi pet oblika oblika.

Zbirka ljekovite biljke pada u drugu polovicu rujna. Teritorijalno grm raste na Dalekom Istoku, u sjeveroistočnom dijelu Kine, kao iu Koreji i Japanu. U Rusiji se grmlje može naći u Primorskim Krajima, južnom Sakhalinu i regiji Amur. Biljka eleutherococcus, čija je fotografija u ovom članku, izrekao je bobice.

Ljekovita svojstva biljke

Tinktura korijena EleutherococcusZbog svojih kemijskih svojstava, uporaba Eleutherococcus čička je široko rasprostranjena u narodnoj i znanstvenoj medicini. Biljka ima povoljan učinak na cijeli organizam, posebno na:

  • Središnji živčani sustav – uzbudljiv, stimulira stabilan rad.
  • Sustav mišićno-koštanog sustava, koji pod utjecajem tinktura iz biljke počinje raditi aktivnije.
  • Aktivnost mozga.
  • Vizija, pojačavajući njegovu percepciju.
  • Imunološki sustav.
  • Regeneracija stanica i usporavanje rasta tumorskih tumora.

Korijen od Eleutherococcus je pogodan za izradu tinkturaOsim toga, eleutherococcus ima ljekovita svojstva koja poboljšavaju sveukupne metaboličke procese organizma, pridonosi njegovoj otpornosti na štetne posljedice po okoliš, patogene, kao i čimbenike koji uzrokuju upalu. Zahvaljujući tretmanu s Eleutherococcusom, osoba se brže može nositi sa stresom.

Lijekovi iz korijena EleutherococcusOsnovni oblik doziranja, u kojem se može naći terapeutski eleutherococcus, je tekući ekstrakt. Mora se uzeti doziranje. Uzimanje lijekova je najbolji tečaj, jedan tečaj traje mjesec dana, a zatim se morate odmoriti. Nema nikakvih nuspojava, budući da je netoksičan, ali s predoziranjem može prouzročiti nesanicu, melankoliju, tjeskobu i razdražljivost.

Uzimajući redovite lijekove, možete se riješiti bolesti kože, impotencije, neuroza, dijabetesa i ateroskleroze. Također se može koristiti za vanjsku upotrebu, dodajući kreme.

Uzgoj grmlja s sadnicama

Sadnice EleutherococcusUnatoč činjenici da eleutherococcus senticosus raste samo pod određenim klime, sasvim je moguće njegovati kod kuće kao vrtna biljka na nekoliko načina: vegetativno, reznicama, koristeći sojeva i dijeljenjem grma. Također se koriste sjemenke, ali ova metoda nije najbolja, jer je problematična i skupo.

Za uzgoj eleutherococcus, najbolje je koristiti laktove i korijenaste izbojke, koje se lako mogu naći oko grma. Rubovi se lako mogu odvojiti od glavne tvornice, a zbog sposobnosti intenzivnog razvoja korijenskog sustava vrlo brzo će doći do tla.

Uzgoj Eleutherococcus u spojuNajbolje vrijeme za sadnju grma je jesen ili rano proljeće. U proljeće, postupak sadnje treba provesti prije nego što pupoljci počnu nabubriti. Ali prije nego što počnete sletjeti, morate pripremiti mjesto na kojem će eleutherococcus biti prgajan. Budući da je to vrlo sjena biljka, bolje je odabrati mjesto za sadnju pod drvetom koja baca dobru sjenu. U tu svrhu, mjesto ispod matice je savršeno.

Reprodukcija bušenja vrši se reznicama, slavinama ili sjemenkamaPrvo moramo ukloniti korov u cijelom području. Isto tako, iskopajte cijelo mjesto dodijeljeno za slijetanje, do dubine od oko 25 centimetara. Sada je potrebno oploditi dobro tlo, dodajući 6 kilograma gnojiva po četvornom metru zemlje.

Za sadnice iskopajte male jame s dubinom od 50 cm i širinom od 60 cm. Grli se trebaju saditi na udaljenosti od dva metra od drugih. To je učinjeno tako da se opsežan korijenski sustav može razviti. Sada je potrebno smanjiti sadnicu na tlo i pokriti ga oplođenom tlom odozgo. Prikuplja se odozgo. Nadalje, vodite zemlju u blizini sadnica s slabom otopinom kalijevog permanganata i kompaktnom s lopatom.

Mladi eleutherococcus grmljavina

Tijekom prve godine nakon sadnje, mora se promatrati eleutherococcus prasak i brinuti se za sadnice. Posebno je teško mladoj biljci podnijeti mraz, stoga ga treba zaštititi tijekom zime. Postavite još nekoliko grmova odjednom, jer nema jamstva da ćete naići na biljke s cvjetovima različitih spolova. Za uspješan razvoj grma, obilne cvjetnice i plodove mora nužno biti biljke s cvjetovima fer spola, što će im omogućiti daljnje oprašivanje.

Uzgoj Eleutherococcus prasica iz sjemena

Sjeme EleutherococcusŠto se tiče uzgoja Eleutherococcus iz sjemena, najprije se moraju držati u vlažnom pijesku pet mjeseci na temperaturi od dvadeset stupnjeva, a zatim još tri mjeseca na 0-4 ° C. U posljednjih nekoliko mjeseci sjeme se može staviti u hladnjak. Najbolje je rasporediti preliminarne postupke za početak proljeća. A onda se sjeme treba presaditi u tlo do dubine od tri centimetra. Dok polagano rastu, u prvoj godini će se pojaviti samo polovica.

Prije početka postupka za sadnju eleutherococcus sjemena potrebno je provesti slojevitost. Njegovo značenje leži u činjenici da se sjeme stavlja neko vrijeme u vlažnom i hladnom okolišu. Ali to se odnosi samo na one koji imaju lošu klijavost, a taj postupak izaziva njihov rast.

Eleutherococcus cvjeta tijekom ljetaLijepa cvjetova na grmu pojavljuju se tek četiri godine nakon sadnje. U prvoj polovini ljeta cvjetaju žuti delikatni cvjetovi koji će biti izvrstan dodatak ostalim dekorativnim grmovima ove stranice. U rujnu na svojim mjestima nastaju crni plodovi, koji također izgledaju vrlo impresivno. No biljka ne zahtijeva posebnu njegu. Jedino što Bush treba je povremeno uklanjanje sušenih ili oštećenih grana, zalijevanje i oplodnja organskim gnojivima.

Eleutherococcus bobice se koriste u kuhanjuEleutherococcus spiny je učinkovita ljekovita biljka koja može pomoći u razvoju tjelesnih i mentalnih sposobnosti, kao i olakšavanja mnogih bolesti. Osim toga, s minimalnim troškovima, ova biljka može se uzgajati za vlastitu upotrebu u vrtnom području.

Savjeti za uzgoj Eleutherococcus – video