Šareni bougainvilleaU tropima i subtropikama Južne Amerike, gdje grow bougainville, kultura može, popeti se na visinu od mnogo metara i pletu zidove kuća. Neke vrste ove učinkovito biljke imaju oblik bujne cvatnje drveća, prekrivenih šiljcima moćnih lianas ili skromnih grmova.

Unutarnji bougainvilleaU uvjetima tople klime, vrhovi izbojaka gotovo su cijele godine prekriveni cvjetovima. Istina, corolla pravih cvjetova bougainvillea može se vidjeti samo u blizini, a šarene šešire, u kojima lišće i stabljike su zakopani, su mutirani lišće. Bracts se razlikuju po boji, obliku i veličini. Postoje dvije boje, kao i biljke, boja braštova u kojima se intenzitet ili ton mijenja s vremenom.

Od prirodno postojećih vrsta bougainvillea u ljubiteljima ukrasnog bilja, najpopularniji bougainville je lijep i bougainvillea je goli. Osim toga, postoji mnoštvo interspecifičnih hibrida, kao i kulturnih oblika i sorti najuglednijih boja.

Bougainvillea je lijepa (Bougainvillea spectabilis)

Bougainvillea je lijepaOva biljna vrsta ima nevjerojatnu stopu rasta i često izgleda kao velika, visoka do 15 metara, Liana. Poput svih vrsta bougainvillea, listovi ove vrste imaju srčani oblik, šiljast oblik. Leđa je prekrivena malom hrpom, ploče su guste i čvrste. Na slici bougainvillea, osim lišća i ukošenih šiljaka, jasni su bokovi jasno vidljivi. Cvjetovi bougainvillea, koji se otvaraju od travnja do sredine jeseni, sakupljeni su u cvjetaju na cvjetovima grana. Skupina od dva ili tri uvjeta okružuje od 1 do 3 pravih cvjetova.

Bougainvillea glabra

Bougainvillea goliOva vrsta bougainvillea, na slici, mnogo je manja. Njegova maksimalna visina je samo pet metara, što omogućuje da se biljka koristi kao sobi kulture. To olakšava činjenica da biljka gotovo bezbolno podnosi obrezivanje i može se formirati na zahtjev vlasnika.

Bougainvillea SandernianaPrimjer toga može poslužiti kao slika bougainvillea Sanderiana, stare vrste koju su vrtlarici širom svijeta istraživali.

Related  Preporuke i savjeti za njegu lososa u jesen

Za razliku od bougainvillea, listovi su potpuno glatki u ovoj vrsti, a cvjetanje se događa u proljeće i rano ljeto. Raspon boja nevjerojatno je širok, a potiče ga aktivni odabir. To bugenvilije goli, uzgaja još od 1861. godine, postao je temelj za veliki broj hibrida i raznih biljaka koje krase vrtove, parkove i prozorske klupice.

Stampiran bougainvillea Alexandra stabloDruga inačica je bougainvilla Aleksandra, idealna za kompaktne kompozicije i stvaranje izvorne vrtne skulpture. Istina, u ruskim uvjetima na otvorenom terenu ovaj prekrasni kvrgari korijenje samo u južnim regijama, jer ne podnosi mraz ispod -8 ° C.

Bougainvillea Peruvian (Bougainvillea peruviana)

Bougainvillea peruanskiOva vrsta nije tako često vidljiva u ukrasnim plantažama, ali otkrivena 1810. godine bougainvillea je postala poznata zbog hibrida s drugim biljnim sortama. Uzgajivači su privukli neobičnu sposobnost kulture da cvjeta nekoliko puta godišnje nakon prirodne ili umjetne suše.

U prirodi, biljke ove vrste su izuzetno nesklone grani, pa bougainville, kao na fotografiji, često formira spektakularne kaskadne izbojke.

Većina modernih sorti bougainvillea dobivena je iz hibrida, slučajno vidljenog u vrtu. Biljka je dobila ime po svom vlasniku bougainvillea buttiana i klasificirana kao hibrid bougainvillea gola i peruanskog.

Popularne vrste bougainvillea

Varioletni buggenovi se nevjerojatno razlikuju jedni od drugih u veličini, formi i boji brašteta.

Najjednostavniji, ali vrlo učinkovit i popularan među cvjećarima su sorte kukuljica s običnim monofonskim braštima i bogatim zelenim lišćem.

Jedna od najčešćih sorti, bougainvilla Sanderiana voli pogled na bujne ljubičaste brazde, dobro je oblikovan i vrlo skroman kod kuće.

Bougainvillea sorte Vera Deep PurpleOdgovara fotografiji bougainville od Vera Deep Purple. Postrojenje se ističe gustim grimiznim braštima, gusto se poklapa kraj mladih izbojaka. Ništa manje impresivan je pogled na Bougainvillea cvijeće Glabra Donker i New Violet sorti, također otkrivajući velike ljubičasto-violet bracts.

Related  Vrste i sorte thuja uzgojenih u predgrađima

Vrste bougainvillea Cypheri, Australian Pink i Donya nalaze se za cvjećaru koji voli biljke s ružičastim braštima. A u potonjem slučaju, cvjetanje ne prestaje gotovo cijele godine.

Crimson Lake BougainvilleaSve nijanse crvene, ljubičaste, grimizne i tamnocrvene boje očaravaju vrste kukuruznice Crimson Lake, Crna Indija Crvena i rajčica.

Bougainvillea Zlatni Tango (Zlatni Tango)Neobično sunčano na pozadini zelenog lišća cvjeta bZlatni Tango, s velikim žutim braštima i vrlo malim istinskim cvjetovima.

Skupina bougainvillea s jednostavnim bijelim braštima predstavlja Jamaika Whiteovu vrstu, obilježenu obiljem i trajanjem cvjetanja, kao i gospođom Alice i Penelope.

Bougainvillea LateritiaIzvorna vrsta bougainvillea Lateritia ne može se previdjeti zbog svijetle boje lososa bracts, sjaji na suncu sa svim nijansama naranče i ružičaste.

Dvostruke vrste bougainvillea

Posebno gusti šeširi na krajevima izbojaka i izvanredne ukrasne kvalitete poznate su po vrstama od frotira. Fotografija bougainvillea iz sorte grupe Double, uključujući biljke s bijelom, lososom, blijedo ružičastom, ljubičastom, crvenom i narančastom odredbom, uvijek je prigoda za divljenje i zavist mnogih cvjećara.

Cvjetni bougainvillea Dvostruko užasnoBougainvillea Double Lilarose je iznenađujuće senzualna sjena ružičastog, lososa i lila kombinirana s dugim vremenom cvjetanja i relativnom nepretencioznošću. Također zanimljiva bugervillia Double Pink, koja se razlikuje od prvog predstavnika grupe u više nježnim tonovima i malo zelenkaste osnove stipules.

Bougainvilla dvostruko crvenoLuksuzni kape sočne grimizno Bougainvillea bracts na Double Red će biti otvaranje za početnike vrtlara, a zadovoljit će poznavatelji ove tropske kulture.

Dvostruko cvjetanje nije granica mogućnosti jedinstvenog cvijeta.

Fotografije bougainvillea s bijelim braštima

Danas je na raspolaganju ljubiteljima raznovrsne biljne i vrtne cvjetnice, što u potpunosti otkriva sposobnost boksa ove biljke tijekom vremena da mijenja boju.

Bougainvillea tajlandski zlatoBougainvillea bracts Bois De Roses su prvo narančaste, ali postupno mijenjaju boju, postaju bogate ružičaste boje. Sličan je uzorak zabilježen tijekom cvatnje Tajlandskog zlata. Ovaj bougainville prikazan na fotografiji u prvim danima izgleda zlatno narančasta, ali u vrijeme usahne braštice postaju potpuno ružičasto-ružičasto.

Related  Značajke njege, reprodukcije i strukture vrtne paprati

Slična se metamorfoza javlja kod mnogih vrsta i hibrida biljke. U početku bijele bracije dobivaju ružičaste tonove, crveno-narančasta postaje grimizna ili ljubičasta. Pametno kombinirajući uzorke s takvim izvanrednim svojstvima, vrt možete pretvoriti u nešto što se stalno mijenja, ali uvijek je lijepo.

Još više iznenađujuće su vrste buganvila, na kojima dvostruki bratovi pojavljuju se istodobno ili na različitim granama njihovih nijansi se značajno razlikuju.

Raznolikost bougainvillea čipke od jagodaČipka od jagoda je biljka s bijelim i ružičastim stipulesom koji se može usporediti samo sa svježim jagodama i vrhnjem. Na propisima bougainvillea Mary Palmer nijanse su više nježne i zamagljene. Na glavnoj bijeloj podlozi, vrlo lijepe izgled mrlje od lila i lavande.

Raznovrsne vrste bougainvillea

Posebno mjesto zauzima sorte, koje uz svijetle i ponekad šarene bratove, a na lišću kombiniraju dvije sjene.

Bougainvillea Zlatni zmaj s žuto-zelenim lišćemVećina tih biljaka rezultat je spontane mutacije, tako da ih možete dobiti samo vegetativno uz pomoć reznica i slojeva.

Hibridni bougainvillea San Diego Red sa slikovitim lišćemU bougainvillea San Diego Red Variegata crveni brajkovi, koji na pozadini svijetlo zlatno-zelenog lišća izgledaju još privlačniji i provokativniji.

Cvjetni bougainvillea Delta DawnSlatki ili zlatni bougainvillea bracts Delta Dawn izgledaju kao pravi zlato na pozadini plavkasto-zelene i sa svijetlim bijelim obrubom lišća.

Osim zlatnih ili bijelih točkica na lišćem bougainvillea, može se vidjeti ružičaste tonove. Primjer je prekrasan ledeno ledeno staklo s kremama i ukrasnim lišćem, kao da je ukusan na rubu.

U videu, cvjetna priča o kukuljicama