Cvjeta Hibiscus HerbaceousHibiskus travnjak za srednje latitudes je prikladniji od stabla i grmlje sorti. To je otporan na mraz, ukrasni frotir i jednostavni cvjetovi su mnoge velike veličine. Cvijet se zove hibrid, budući da je dobiven kao rezultat uzgoja, predaka su bili sjevernoamerički sorti.

Hibiskova travnata fotografija

Grbavski hibiskus na mjestuNajbolja kvaliteta za područja s frosty zime je godišnja prirodna smrt tla dio biljke u jesen. Hranjive tvari iz tla idu u korijen, koji se nalazi duboko u tlu i zadebljanih izbojaka nalik gomoljima. To vam omogućuje zadržavanje biljke od smrzavanja, skrivajući se za zimske rizome. Hibiscus travnjak izdrži trideset stupnjeva mraza.

Hibiscus herbaceous u pejzažnom dizajnuTijekom ljeta, biljka stvara šikare do visine 3 metra s obilnim i raznovrsnim cvjetanjem. U promjeru, jedan cvijet može biti do 40 cm. Ako tijekom zime ili u proljeće korijen bude ozlijeđen, biljka će umrijeti. U druge aspekte, zahtjevi za njegu i uzgoj hibiscus herbalace ne razlikuju se od ostalih oblika vrtova.

Agrotehnika hibridnog hibiskusa

Hibiscus sadniceMjesto podnošenja cvijeća odabire svjetlo i zaštićeno od hladnog vjetra. Treba uzeti u obzir, svaki grm sastoji se od nekoliko uspravnih stabljika, na kojima se dodatno grananje stvara obrezivanjem. Dakle, u početku su grmlje posađene na udaljenosti od jednog metra od drugih. To je lijepa živica i pozadina za ostalo cvijeće. Bule su višegodišnje, a zamjena gornjeg sloja zemlje na jednom mjestu može rasti dugi niz godina. Biljka voli dobro isušen iluzor. Ne podnosi bliski položaj podzemnih i vapnenačkih tla.

Sadržano u nizinskoj biljci zasigurno će se umočiti u proljeće. Ako stranica ne ostavlja nikakve varijante, potrebno je podignuti mjesto za slijetanje i postaviti podlogu za drenažu.

Tvornica odraslih hibiskusaHibiscus herbaceous voli:

  • tuš na lišće, ali samo u jutarnjim i večernjim satima, kada je sunce slabo;
  • zalijevanje umjereno, bez sušenja tla;
  • gnojidba jednom svaka dva tjedna s punim gnojivom, uzimajući u obzir biologiju u svakom razdoblju;
  • labavljenje je čest, ali površan.

Related  Kako napraviti cvjetnjake iz plastičnih bočica u zemlji?

Ako su ispunjeni svi uvjeti, cvijet će se dugo diviti veličini tropskih cvijeća bez presedana.

Priprema postrojenja za zimovanje

U drugoj polovici ljeta, gnojiva od kalija mijenjaju sastav soka i počinju pripremati biljku za zimovanje. U ovom trenutku, dušična gnojiva treba biti isključena.

Obrezivanje travastih hibiskusa za zimuSa prvih jesenskih mrazeva Hibiscus cvatu zaustavlja i on počinje da se pripreme za zimu. Ne možete izrezati segment tlo, to bi trebalo isušiti i dati napajanja korijene. U ovom trenutku, biljke su raked, pijesak je dodan na zemlju. Nakon sušenja stabljike, oni su odsječeni. Kada će mraz instalirati stabilna tijekom korijena škropili labava izolacije biljka. To može biti piljevina, slama, lišće. Sklonište mora biti labavo, pustiti u zrak. Vrh pramen pokrivena netkani materijal i vrh motke stvara okvir za većinu od smrzavanja bacanja gornjem deryuzhku.

Proljetno buđenje hibiskusa u vrtuU proljeće, višak slojeva postupno se uklanjaju, grabljivice i transparentni film postavljaju se nad sadnjom. Zatvoreno od noćnog mraza, biljka će brzo izbaciti izbojke, a tamo će doći stabilna toplina. Kad su mladi izbojci, trebaju biti iskopani, tako da se deblo grane.

Kako propagirati hibridni hibiskus

Rooted leaf i stabljikePropagiranje hibiskusa lako. Sve reznice su lako ukorijenjene. Za reprodukciju:

  • sjemena;
  • jesenske reznice;
  • proljetni mladi izbojci.

Vidjevši fotografije biljna hibiskusa, sadnju i brigu za zgodni ne čini opterećenje za uzgajivača. Možete pasti, nakon prestanka bojama i odumiranje grana, pitati za reznice u sretnom vlasniku postrojenja. Ovo je gornji dio mladih stabljika. Njih treba staviti u vodu, pričekajte da se pojavi debeli režnja korijenje, zatim ih staviti u zimi u malim šalicama i ostaviti da raste u sobi. Posađeno u proljeće grmlje cvatu u kolovozu na završnoj lokaciji.

Uzgoj herbacejskih hibiskusa iz sjemena omogućuje se dobivanje novih oblika cvijeća. Ali sjeme klija nakon stratifikacije. Ako ih sijete u vrtu, a zatim rastu, biljke će cvatu 3-4 godine kasnije.

Sadnice sjemena hibiskusaZimi, stavite u školu, uz niže grijanje zemlje, a kasnije biljka u odvojenim čašama. Kada dođe vrućina, biljke se zasaduju na pripremljenom mjestu. Cvatnje takvih biljaka doći će u drugoj godini. Umnožavanje sjemena često se koristi za dobivanje novih sorti od strane uzgajivača.

Related  Kako razviti veličanstveni cedar na vašem web mjestu

Sadnja sadnica u vrtuProljetna reprodukcija travnatih hibiskusa i briga za njega iz reznica nije osobito teška. Stavite odrezane grančice za korijenje u stakleniku vlažnim pijeskom. Mlade biljke ostaju zimi pod pokrovom. Sljedeće proljeće, hibridni hibiskus je posađeno na stalno mjesto.

Uzgojem na stalno mjesto, grm raste brzo i zahtijeva podjelu. U proljeće, kada se zemlja otapa, korijen je nježno iskopan i podijeljen na pola. Svaki odjeljak je posut s pounded ugljenom. Pažljivo zasađeno, podijeljeno grmlje s malo odgađanja.

Video o rastućem hibiskusu zeljaste od sjemena

https://www.youtube.com/watch?v=UDVsE4cjZ9Q