požutjela thuja nakon zimeOdlazak na mjestu u rano proljeće, ljeto posjetitelja očekuje da vidi znakove buđenja prirode i svježeg zimzelena četinjača usjeva, ali ponekad to će biti razočarani. Zašto je Thuja poslije zime žuto, što da radim u takvoj situaciji? Kako vratiti ljepotu u biljku?

Igle mogu mijenjati boju iz mnogo razloga. Stoga, prilikom ispitivanja tajanine, treba obratiti pažnju ne samo na neprirodnu boju, već i na stanje četinjača.

Ako iglice su živi, ​​ali je promijenio boju u zlatnu ili bronce ili žutilo zahvaćeni samo mali dio od grana unutar krune, možda Thuja oporaviti bez ljudske intervencije. A razlog za žutilo – prirodnih procesa igle ažuriranja i mijenja svoju boju pri promjeni godišnjih doba. No, što učiniti u proljeće, ako je Arborvitae požutjele, njegovi izdanci se usporava pojavu, a iglice su izgubili elastičnost, postaju krhki i suhi?

Masovno zrenje, zalijevanje i umiranje zelenila na opsežnim mjestima predstavlja prigodu za zvučni alarm i poduzimanje ozbiljnih mjera za spremanje postrojenja.

Prirodni uzroci yellowing of thuja

prirodno žutanje iglicaZvijezde Evergreen ne nazivaju se zbog beskrajnog života zelenila, već zbog suptilne promjenjivosti. Vrijeme potrebno za igle ovisi o vrsti, biljnoj raznolikosti i mjeri se 3-6 godina. Zatim iglice gube svoju snagu, elastičnost i boju, a potom pada, dajući mjesto novom.

U tom slučaju, yellowing od thuja odlazi iz prtljažnika i skeletnih grana na vanjski dio krune, to je beznačajan i nikada nema masovni karakter.

sezonsku promjenu u boji igala u thajuMnoge vrste i sorte arborvitae za zimu, a ne gube iglice, promijeniti boju u zlatnom, crvenkasto-bakra, bronce, smeđe. Gotovo jedina iznimka je Thuja Smaragd, koji čak iu najtežim klimatskim uvjetima smaragdno zelene.

Ako je thuja postala žuta zbog prirodnih razloga, ne poduzimaju se posebne mjere. S dolaskom topline postrojenja će se probuditi i ponovo atraktivan izgled, a pomoći će mu lako sanitarni obrezivanje i gnojidbe dušikom.

Zašto su tija poslije zime žute?

žute iglice s nedovoljnim zalijevanjemNajčešći uzrok žutosti i nekroze iglica u proljeće je opekotina od sunca koja nije zastrašujuća od ograničenog broja vrsta. Za zaštitu postrojenja, dok se odmrzavanje ne završi, krunica nije labav, ostavljajući zrak prekriven netkanim materijalom.

Related  Svaglavi stogodišnjaci zemlje – crnogorični drveće

U područjima s otežanim, pogotovo bez snijega zime, a također i dugotrajne proljeće, popraćen odmrzne i oštrih mrazova, Tui u ovom trenutku potrebna dodatna zaštita koja će spasiti ne samo na degradira ukrasne igle spali, ali i na mraz pukotine, oštećenja kore i drva za debla i skeletnih grane.

Što ako se tuya nakon zime žuti i vidljivo osušila čak i sa ispravnim skloništem?

Raznovrsni razlog za promjenu boje iglica iskusni vrtlari smatraju nedovoljnim zalijevanjem jesenskih izvora.

U jesen je ostao bez vlažnosti, a crvenica je u zimi bila slabo pripremljena, a s pojavom topline teško je odmah ući u rast. Možete vratiti ovu ljepotu:

 • prilagođavajući način navodnjavanja paralelno promatrajući da ne izlijeva zimzelenu kulturu;
 • nakon obrezivanja oštećenih grana;
 • hranjenje grmom s proljetnom mješavinom gnojiva za crnogorice.

Dodatni dio dušičnih gnojiva i košnju će pomoći biljke koje su posađene kao živi zid ili pločnika uz prugu, pješačkom stazom ili u području gdje prošetati svoje ljubimce. Iako Arborvitae su vrlo otporne, i oni svibanj pate od posljedica:

 • Reagensi dizajnirani za ubrzavanje taljenja snijega i leda;
 • od intenzivnih ispušnih plinova automobila i agresivnih spojeva i soli teških metala koji pada u tlo s otopljenom vodom;
 • od sustavnih izmeta i oznaka mačaka i pasa.

rezultat nepravilne njegePogreške skrbi mogu se ispraviti, ali što ako thuja postane žuta nakon sadnje?

Što učiniti kad se žuta poslije sadnje

loš rezultat slijetanjaU jesen, grmlje u prvom proljeću mogu postati prekrivene neuglednim smeđim i žutim mrljama. Što se događa s biljkom, i kako se to može pomoći?

Najvjerojatniji uzrok žutiranja thuja u prvoj godini života na otvorenom terenu je pogrešno slijetanje.

Počevši vrtlari ne uzimaju u obzir da su četinjači vrlo negativni:

 • do blizine podzemnih voda, čija stagnacija uzrokuje propadanje korijenskog sustava, žutanje iglica i sušenje grana;
 • produbiti ili otpuštati korijensko oglavlje, što dovodi do inhibicije rasta, rizik od stabljike krvi u dnu prtljažnika;
 • prečesto postavljanje pojedinačnih biljaka, što izaziva kontakt grana, kršenje njihova rasta, sušenje i pada igala;
 • na nepravilno odabranu, previše gustu, siromašnu ili zasićenu vodom.

Related  Vrste nasturtiuma koji se koriste za ukrašavanje ploha kućanstva

Morate biti transplantiraniNažalost, ako se te pogreške dozvoljeno, peti najbolji presađuje, pod uvjetom da sve što je potrebno za rast biljaka, uključujući i odvodnje, udaljenost nije manja od jednog metra od susjeda i prizemlju, sastoji se od prizemlja travnjaka sa dodatkom pijeska i treseta Moor.

Žućkanje tuje od štetnika i bolesti

žute igle kao rezultat bolesti

Zeleni usjevi, poput ostalih biljaka, skloni su bakterijskim i gljivičnim bolestima. Njihove pjesme mogu se vidjeti i ljeti i proljeće.

Thuya je postala žuta nakon zime, što učiniti, i kako prepoznati neprijatelja s kojim se treba riješiti?

Nakon što se snijeg topi, posebno za mlade grmlja, moguće je da se otkrivanje zlonamjernih uzgoj gljive simptome parazitskih ne samo na površini, ali i unutar tkiva. Širenje u gustom lišće, što uzrokuje promjene u boji borovih iglica, sušeno iz prvog tanka, a zatim glavni puca. Osim mikroskopske gljive štetno djelovati na biljke Polypore gljive i sve vrste truleži.

Kao i prevenciju uvenuća nekrotične Arborvitae proljeće i zimi raspršuje pod Bordeaux tekućih ili drugih bakra sadrži fungicida. U zoni rizika liječenje se ponavlja u ljetnim mjesecima.

Raspršivanje se provodi nakon sanitetske obrade i saniranja svih zagađenih šteta:

 • pukotine na kore;
 • mraz rascjep;
 • spili glavnih grana.

Ako ste izgubili na tom području, stari ili teško pogođene truleži gljiva ili biljaka, oni su uklonjeni, a panjevi iščupao i spaljen.

Uz uzročnika bolesti može riješiti na Arborvitae opasnih sisanče insekata, što uzrokuje žutilo igle i smrti pojedinih dijelova biljke. Pažljivo proučavanje krune i zaraženih područja pomoći će identificirati neprijatelje. I dobili osloboditi od njih pomoći će sistemskih insekticida koji se koriste u medicinske svrhe, kao i za prevenciju.

Video o uzrocima yellowing of thai i brizi za biljke