Cvjeta spathiphyllum u dobrim uvjetimaU apartmanima i uredima mogu se naći jednostavni i jednostavni skrovići, oni su ukrašeni javnim zgradama i obrazovnim ustanovama za biljke. Bez ikakvih trikova i truda na dio vlasnika, kao odgovor na uobičajenu njegu, Spathiphyllum cvijet daje novi Lancet u obliku lišća i proizvodi cvjetne peteljke i bijela, poput zastave ili deka pokrovne.

Što učiniti kad se pojave žuti listoviMeđutim, ova prekrasna biljka također može imati problema, što signalizira sa svim raspoloživim sredstvima, na primjer, mijenja boju listova, isušuje ih ili suši. Zašto spathiphyllum postaje žut i što bi trebao učiniti cvjećar u ovom slučaju?

Hranjenje i presađivanje – nužna briga za cvjetni spathiphyllum

Spathiphyllum, kao uređenje interijeraŽuta na listovima nedavno zdravih zelenih grmova pojavljuje se brzo i može biti znak raznih problema. Zbog sličnosti simptoma, čak i iskusni amater može rijetko odmah pronaći uzrok tog ponašanja biljke. Ali ne odgodi, jer je smrt lišće dovodi do općeg slabljenja Spathiphyllum, a ponekad može biti znak i nepovratna truleži na korijene procesa.

Najčešće, izvor problema s spathiphyllum je briga cvijeta, ili bolje, nedostatak pažnje na biljku.

Ako biljka ima dugu i obilnu cvjetnicu, žućkaste lišće može značiti umor od grma koji je rasipao sve snage i dostupne hranjive tvari. U ovom slučaju, lišće s nižih razina prvog počinje doživjeti sličan manjak, ravnomjerno mijenja boju, a zatim se ude.

Može pomoći oplodnja biljaka, a ako požutjelim Spathiphyllum nisu transplantirani, a zatim rukovanje novi, slobodniji lonac s labave hranjiva tla.

Transplantacija biljaka u visokom kapacitetuU budućnosti, kako bi se izbjegli slični problemi, potrebno je hraniti biljku dvaput godišnje i po potrebi u proljeće presaditi grm u posudu veličine.

Rasvjeta za spathiphyllum

Kako bi pomogli biljci, potrebno je otkriti uzrok žutiranja lišćaSpathiphyllum postaje žuta kad mu je dugo u neugodnim uvjetima. Najčešće, cvjetnici čine pogrešku izlaganja posude pod izravnom sunčevom svjetlošću. Iako je spathiphyll vrlo fotofilno, užasno, posebno ljetno sunce postaje uzrok žutosti, pa čak i opekotina listova. Ali s nedostatkom sunca, spathiphyllum reagira usporavanjem rasta i bljedila lišća.

Ako je ljeti glavni neprijatelj biljke jarko sunce, a zimi, pretjerana suhoća zraka štetna je za spathiphyllum.

Tvornica hitno treba pomoćKada se lončić nalazi u blizini uređaja za grijanje, malo je vjerojatno da će izbjeći sudaranje nadzemnog dijela i žute. Žuto, a zatim umire od listova, počinje od vrha, postupno se širi i zauzima većinu listova. Kao rezultat toga, biljka slabi, prerano prestaje cvjetati i može umrijeti.

Stoga, želeći vidjeti biljku zdravo i lijepo, možete:

  • uklonite spathiphyllum dalje od baterije;
  • stavite spremnik vode blizu nje;
  • koristiti zračni ovlaživač zraka;
  • Koristite raspršivač za raspršivanje biljke.

U svakom slučaju, biljka će odgovoriti bujnom zelenilu. Lagano oštećene lišće dobivaju istu boju, a listove ploče koje počinju sušiti najbolje se uklanjaju tako da ne postaju toplo štetne gljive i štetnike.

Spathiphyllum postaje žut zbog kršenja rasporeda navodnjavanja

Nedostatak ili viška vlageAko Spathiphyllum žuto lišće, a promjena boje počinje od rubova ploče lima na kojem je formirana crni rub presušio, to može biti reakcija cvijet kršenje navodnjavanje režim:

  • S nedostatkom vlage, tlo se suši i ne daje biljci odgovarajuću prehranu.
  • Prekomjerno navlaženo tlo, naročito pri relativno niskoj temperaturi zraka u sobi – to je ozbiljan rizik od razvoja gljiva truljenja i parazitskih šljiva.

Optimalno, ako je podloga stalno vlažna, ali se stagnacija vlage ne može tolerirati.

Stoga, zimi, intenzitet i učestalost navodnjavanja se smanjuje. I ljeti, kad se povećava potreba za vlagom, kako bi se smanjilo isparavanje, tlo je prošarano šljunkom ili šljunčanim mahovinom.

Nedostatak mikroelementa – razlog za zalijevanje spathiphyllum

Biljka treba mikroelementeŠto ako lišće lišća filtar potpuno žuti? Najčešće se taj simptom može smatrati znakom nedostatka prehrane ili nedostatka pojedinih elemenata u tlu. Prva pomoć u ovom slučaju je gnojidba s kompleksnim gnojivom za unutarnje biljke. Ako su korijeni cvijeta u potpunosti prekriveni zemljanim zdjelom, bolje je odmah presaditi biljku i po potrebi podijeliti veliku grmu.

Spathiphyllum je vrlo osjetljiv na nedostatak magnezija. Nedostatak ovog elementa dovodi do zaostajanja u rastu i letargiji biljke. Istovremeno spathiphyllum ostavlja žute boje na takav način da vene ostaju zelene, a tkiva između njih postaju žute ili smeđe. Takve grmlje se hrani magnezijevim sulfatom.

Štetnici i bolesti spathiphyllum

Žuta lišće nije samo posljedica pogrešne skrbi za cvijet spathiphyllum. Biljke mogu biti pod utjecajem štetnika i bolesti koje nisu manje opasne od nedostatka hrane ili korijenske šupljine.

Na listovima biljaka pronađeni su štetniciMeđu štetočinama koji oštećuju biljke, žitarice, paukove grinje i trike su češći. U ovom slučaju, nakon utvrđivanja izvora opasnosti:

  • grmlje se tretiraju s insekticidima;
  • u prisutnosti štetnika tla transplantiranih i hranjenih.

Kao preventivna mjera, razumno je uzeti samo dekontaminirano tlo, koje će pomoći u zaštiti grma i od zaraze štetnim gljivama.

Govoriti o bolesti gljivičnog podrijetla može biti u situaciji u kojoj su donji listovi su se okrenuli žuta Spathiphyllum, počeo sušiti i smeđe mrlje, uzgoj, držanje lišće u susjedstvu. Ako ne poduzmete hitne mjere, bolest uzima korijen i korijenje, što uzrokuje nepopravljivu štetu biljci.

Oboljela biljka mora se hitno liječiti lijekovima i presaditiU tom slučaju zaraženi dijelovi biljke morat će se odrezati i liječiti fungicidom. Bilo bi neophodno ispitati korijenje i skraćeni stabljika, budući da se gljiva može raspršiti množenjem bakterija koje se bore i štetiti ovim dijelovima biljke.

Spathiphyllum uopće nije hirovit, ali samo zdrava biljka, koja redovito prima kompetentnu skrb, može osvijetliti cvjećara sa svijetlim zelenilom i obilnim cvjetanjem.

Video o ispravnom zalijevu spathiphyllum