Ukrasni rubovi igraju veliku ulogu u stvaranju cjelokupne boje prigradskog područja. Oni su toliko različiti: blizu općeg krajolika ili privlačenje pozornosti prema sebi, stacionarnom ili mobilnom, visokom ili niskom … Ne znam kako napraviti granicu za cvjetni krevet vlastitim rukama? Izvorne ideje i šarene fotografije rubnjaka za cvjetnjake pomoći će vam da napravite izbor, a vodič za njihovu proizvodnju će vas spasiti od neugodnih grešaka!

Mosaic rubnice za cvjetne gredice

rubnik kamenaMozaik je jedan od najstarijih materijala, široko poznat po estetskom izgledu i dobroj izvedbi. Ne boji se vlage, može izdržati oštre promjene temperature, lako se čisti od prljavštine i idealan je za ukrašavanje rubnjaka za cvjetnjak. Granica, ukrašena mozaikom, prikladna je za graničanje s visokim ili niskim cvjetnim gredama i postat će iznimno živahni naglasak na kućici. I to uopće nije teško:

 1. Korak 1. Priprava materijala.
  Može se koristiti za rubni mozaik, staklo, keramičke pločice ili porculanske posuđe, slomljeni prirodni kamen, školjke ili kuglice. Moguća je kombinacija nekoliko materijala – nema ograničenja, glavna stvar je da su svi elementi u harmoniji jedni s drugima. Prije pakiranja, materijal se razvrstava:
  • Za razvrstavanje u kaotičnom poretku dovoljno je razvrstavanje prema veličini i boji.
  • Ako je složena kompozicija zamišljena, preporučuje se da se ornament prethodno sruši – u budućnosti, cementni pijesak ne smije prilagoditi skicu.
 1. Korak 2. Priprava supstrata.
  Mozaik je postavljen na unaprijed pripremljenu bazu. U plitkom rovu (15-20 cm) za iskopane zemlje krugu nacrtana na sekvencijalno sipati donju stranu (šljunak, drobljeni kamen i pijesak u jednakim omjerima). Krunidbeni mort od cementa i pijeska (1 dio cementa na 3 dijela pijeska). Otopina se izravnava i zbije nakon nanošenja.
 1. Korak 3. Navedite granice sastava.
  Kada je smjesa cementno-pijeska malo suha, možete nastaviti primjenjivati ​​granice slike. Nanesite ga “na oku” ili na unaprijed pripremljenu matricu, bilo koji improvizirani način: nož, noktiju ili drvenu šipku.
 1. Korak 4. Raspored uzorka.
  Izgled uzorka izvodi se gumenim čekićem ili oštricom za vrt. Elementi mozaika ugrađeni su u smjesu od cementnog pijeska za treću i zalijepljeni, šavovi su uredno ispunjeni cementnim mortom, suvišci smjese se uklanjaju. Gotova platna je prekrivena polietilenskim platno ili platno prije nego što se suši.
 1. Korak 5. Završetak.
  Nakon četiri do pet dana, mozaički premaz se brušuje pomoću posebnog rucnog brusilika – površina tretirana na ovaj način bit će apsolutno glatka i sjajna. Ako nije potrebna glatka površina, površinu je jednostavno završiti zaštitnim grubim abrazivima za doradu.

Related  Slijetanje wagela i njegovanje na otvorenom terenu

Ljetne fantazije: rubnjaci za drvene cvjetne ceste

rubnjake za drvene cvjetne gredeGranica drva je izuzetno čest element vrtnog ukrasa koji otvara širok raspon mogućnosti za umjetnike. Deseci vrsta drva, stotine nijansi i tisuće opcija za ukrašavanje – tu je gdje zavesti svoje fantazije! Prije nego što napravite rubnik za cvjetnjak u ladanjskoj kući s drveta, razmislite o svojoj slici u najmanjim detaljima, odredite hlad i oblik drvene građe. Žute vrste imaju vrste poput smreke, jabuke, jele, lipe i breze. Crvena je inherentna u tisku, ljubičasta je lila i narančasta, crna je znak ebanovine. Razni i oblikovani – na prodaju postoje grede, ploče, klinovi, spili. Ako je napravljen izbor – možete nastaviti s instalacijskim radom.

Drveni rubnik montiran je u tri koraka:

 1. Priprema gradilišta.
  Označavanje na površini zemlje je kontura budućeg cvjetnog vrta. Na primijenjenoj kontura izvučen je utor, koji odgovara veličini klinova u širini.
 2. Ugradnja klinova.
  Drvene klinove naizmjence prodiru u pripremljeni rov barem trećinu i pokopanu zemljom. Zemlja je pažljivo nabijena. Visina klinova izravnana je s mazgom.
 3. Završi.
  Za doradu drvenih granica koristite sve vrste materijala: lakove, boje, lakove, mastiku, kitove i paste. Također možete isprobati primijeniti različite tehnologije umjetnost Art rezbarenje, spaljivanje, itd Za one koji žele naglasiti prirodne ljepote drva teksture da se preferira transparentan završiti. Nanesite Translucent akrilni premaz laka sastav ili plave. Sakriti iste nedostatke drva pomoći će neprozirnom završetku: shpatlevanie, premazivanje i slikanje.

pleteni rubnikUređaj žičane ograde je malo složeniji. Izvodi se na sljedeći način:

 • Pripremni stupanj
  Šipke za žile (mlade, fleksibilne) razvrstavaju se po duljini i čiste kora (uklanjanje kora sprečava njihovo klijanje). Na obrascu se obrise granice budućeg cvjetnog vrta.
 • tkanje

Tkalačke grane mogu biti različite načine:

 1. Metoda broj 1. Tkanje na svjetionicima.
  Na rubu cvjetnog gnijezda, održavajući približno jednaku udaljenost, uspostavljaju takozvani “beacons” – vertikalni klinovi, kostur buduće pletene granice. Udaljenost između krajnjih svjetionika mora biti jednaka duljini vršnih šipki. Kada je kostur spreman za vodoravni tkanje: vrbe vrpce naizmjenično prolaze između svjetionika, zatim jednog, a zatim druge. Krajovi su uhvaćeni u malim karancama. Gotovo rubnik prekriven je zaštitnim rješenjem.
 2. Metoda broj 2. Tkanje u rukama.
  Vrata vrba su savijena lukom, a krajevi se produbljuju u zemlju na udaljenosti od 5-15 cm jedni od drugih. Kada su “lukovi” postavljeni oko perimetra, oni se presele u horizontalno tkanje. Tkanje se provodi kako je opisano u metodi broj 1.

Related  Fotografija i opis popularnih vrsta spiraea

Visoke i niske kamene granice

kamena granicaUčinkovito pogledajte predgrađe rubova oblutaka šljunka, “divlji” kamen, crvena ili bijela opeka. Oni su niski i optimistični. I to ovisi o visini složenosti njihove implementacije!

 1. Niska granica rubnog ruba.
  Donje rubnice su položene bez temelja. Redoslijed rada je isti kao kod drvenih šipki: kamenje se razvrstava i stavlja u iskop. Postavite ih ravno u ravnu površinu, rub ili rub. Pokrivanje se izvodi u jednom ili dva reda.
 2. Visoka rubnjaci.
  Izvršite strogo na temelj. Za instalaciju temelja:
  • Iskopani rov (širina rova ​​- dvostruko širina opeke, dubina – 12-15 cm)
  • Uređaj je montiran (može biti izrađen od OSB-a ili bilo kojeg drugog materijala)
  • Otopinu se prelije (1 dio cementa: 2 dijela pijeska: 3 dijela ostataka).

Nakon što je temelj osušen, idite na zidanje. Zidarstvo je od prvog kuta duž perimetra: najprije suši, a zatim do otopine, točno ili s blagom nagibom unutar cvjetne postelje. Prvi red odgovara neposredno ispod razine tla, sljedećih redaka – s preljevom, na klasičan način. Mort se nanosi na kamen prethodnog reda i stražnjicu. Rupa se napuni otopinom. Završetak šavova obavlja se finom četkom.

Neuobičajeni rubnik kamena i mreže

ukrasni kamenBit će vrlo zanimljivo pogledati mjesto male obloge za krevete, prekriveno između dva reda metalne mreže. Sastav se izvodi u nekoliko minuta: dovoljno je samo dati rešetku željeni oblik, zalupiti ga u zemlju i velikodušno ga napuniti pripremljenim materijalom.

Mobilne konstrukcije

Grid CurbLjubitelji raznolikosti, kao i one koji vole rasti cvijeće, biljke ljetne vikend idealan lagani, mobilni dizajn koji je lako nositi s mjesta na mjesto ili ukloniti iz sučelja kao nepotrebno. To može biti plastična granica za cvjetnjaka, koji se sada mogu kupiti u bilo hardvera dućan, ili čak rubnik izrađene od starih stvari, skuplja prašinu u mračnim kutovima. U tečaju će ići sve: kišobran, šuplja kola, istrošene čizme i auto gume zajedno s automobilom. Dovoljno je samo pokazati malo mašte i rezultat će nadmašiti sva očekivanja!

Related  Kako se pravilno brinuti za pelargonium kod kuće?

Video: primjeri rubnika za krevete