Unutarnji biljni spathiphyllumCvjetni prostori žive stalno u uvjetima koji daleko podsjećaju na one prirodne. Dakle, ukrasnost biljke ovisi o mnogim čimbenicima. Transplantacija spathiphylluma je obvezna metoda u uvjetima zarobljavanja. Korijenski sustav zahtijeva prehranu, a na čvrstom području lagana, neplodna tla ne može hraniti biljku dulje vrijeme. Prilikom presađivanja biljke i množenjem, mora se poštovati određena pravila.

Uvjeti za skrb i transplantaciju spathiphylluma u kući

Pravilno odabrani lonac jedan je od uvjeta za dobar razvoj biljakaCvijet bi trebao sjediti u loncu u skučenim uvjetima. Dok korijeni ne dodiruju zidove posude, cijela snaga biljke usmjerena je na njihov rast, cvjetanje je odgođeno, biljka živi. Stoga je teško preraditi biljku često bez posebne potrebe. U proljeće, kada se biljka tek počinje probuditi od zimskog odmora, najbolje je vrijeme promijeniti tlo.

Ova biljka treba presaditiPotrebna je operacija za transplantaciju spitiofilina kod kuće i briga dok se ne uzme u obzir:

  • biljka je narasla do te mjere da kada se širi lijevci, vidimo da niži listovi umiru zbog nedostatka prehrane i osvjetljenja:
  • Novi cvijet kupljen je nakon održavanja staklenika, kupljen u cvjećarnici;
  • godišnji pretovar mladih biljaka u velikoj mjeri;
  • Postrojenje je postalo bolesno, pronađena su korijena korijena ili insekata;
  • reprodukcija biljaka.

Kako transplantirati spathiphyllum kod kuće, kako stvoriti uvjete za rano obnavljanje biljaka?

Priprema tla za spathiphyllumTlo za spathiphyllum pripremljeno je s laganom kiselinom, ali bliže neutralnom. Takva mješavina tla može se kupiti u cvjećarnici za aroide, ili se možete pripremiti. Niskokiselinski sastojci su lišena zemlja, treseta i dodana kora crnogoričnih stabala. Pijesak, travnjak i drveni ugljen neutralni su i pomažu u prosjeku sastava na malo kiselinu, blizu neutralnog.

Sastav tla za spathiphyllum i izbor jela:

  • kopnena zemlja – 2 svezaka;
  • list, treset, pijesak – 1 volumen;
  • keramički čips, drveni ugljen, kora – 0,5 volumena svaki.

To će zahtijevati šljunak ili ekspandiranu glinu za sloj drenaže u posudama. Stvoreni tlak mora se parirati, tretira se fitosporinom. Za vraćanje korisne mikroflore 2 tjedna prije sadnje, navlažite smjesu s EM-1 i stavite je na tamno mjesto.

Posađene mlade biljkeZa transplantaciju u odraslih tvornice odabrane kapaciteta koja je veća od prethodne veličine u jednoj posudi, ili 1-2 cm. Treba imati na umu da je bezbolan rukovanje provodi do posude promjera 20 cm, a kasnije pokušati ukloniti labav gornji sloj i ulijte svježu mješavinu hranjivih tvari. Čvrstoća za korijenje je preduvjet za cvjetanje. Znak potrebe za promjenom jela brada je žute korijeni Spathiphyllum, izašao iz rupe za drenažu.

Related  Ukrašavanje zemljišta kravljeg vrba

Prekrcaj ili transplantacija, pravi izbor

Prijenos odrasle biljke u prostraniji lonacZnamo da je prebacivanje način mijenjanja kapaciteta bez da ometa zemlju, povezanu korijenima. U ovom slučaju, biljka je obilno vlažna, ali ne toliko da se zemlja pretvori u blato. Dovoljno da je olakšana poput satnog rada, izbačena iz bliske posude, bez oštećenja korijena. Vizualno se pobrinuti da stotinu zdravih korijena, ostavlja bez znakova bolesti, biljka je uredno raspoređena u veliku zdjelu.

Na dnu novog kontejnerskog drenažni sloj 2 cm, 2 cm od vrha tla i uspostaviti neoštećenu grumen s korijenima nakon odabira s dna brade i ekspandirane gline šljunka. Na stranama, tlo je posuto za spathiphyllum, lagano zbijeno, malo zalijevano. Kada se mokri zemlja, treba ga dodati u vrat. Malo trese lonac, pobrinite se da biljka ne pada, stoji u sredini. Nekoliko dana biljka treba prskati na lišće, ali ne i zalijevati. Smjestite se brzo biljka će pomoći da vrh organizirati obrnuti plastičnu vrećicu, u obliku mini žarišta.

Ako je to vrlo potrebno, moguće je proći cvjetnica, ali prostrani lonac stvara uvjete za zaustavljanje cvjetanja.

Kupljeno u tvornici je poželjno odmah presaditiAko je biljka novo stečena, onda je to potrebno i kako transplantirati spathiphyllum nakon kupnje? Da, potrebno je, ali tek nakon prethodne karantene u roku od 2 tjedna. Tlo na kojem se uzgajaju biljke za prodaju, sadrži puno treseta i puni hranjivim tvarima samo po prvi put. Stoga, što se tiče korijenskog sustava, potrebno ju je pažljivo očistiti od podloge i smjestiti u željeni sastav.

Pedigree su uklonjene tijekom transplantacije cvijetaBaš kao u rukovanju, priprema drenažni sloj i zemlju, korijenje se nalaze na njemu i pokrivena sa zemljom kako bi se točno Spathiphyllum, uz blagi potres na brtvljenje. Sprinkle korijenje je navlaženo, tlo je čvrsto prekriven korijenjem, zemlja se ponovo pumpa na vrat. U tom slučaju, do vrha lonca trebao ostati oko 2 cm. Biljka se provjerava nepropusnost, lagano njihala i kontrolu da ne neuspjeh.

Related  Ideje za dizajn vrtnog luka

No takva transplantacija spathiphyllum zahtijeva pažljivo promatranje tijekom 2 tjedna i česte prskanje lišća. Zapečaćena napa iznad postrojenja omogućit će održavanje vlage i promicanje brzog ukorijenjenosti.

Jedini način da revidiraju korijene je transplantacija. Stoga, svaki primjerak treba provjeriti zbog truljenja, izrezati oštećena i sumnjiva mjesta, prskati rane s prigušenim ugljenom i osušiti nijemi. Uklonjeni istodobno i mlada lišća još uvijek umiru.

Nakon transplantacije biljka će još više cvjetatiSjediti šipražje Spathiphyllum treba da se u potpunosti uroniti biljku u posudu s vodom i ostaviti da se pretvoriti zemlju u pokretnom prljavštine. Zatim izvadite biljku i proširila se na vodoravnoj ravnini, oduzeti mlade biljke, rezati korijene stari, tako da zajedno s korijenom u kojem je bio do 5 listova.

Od jedne odrasle biljke dobivena su četiri mlada cvijetaZa biljke biljaka s korijenskim sustavom možete odmah staviti u kontejnere. Ako na slojevima nema korijena, oni moraju biti klijani u čaši s vodom. Transplantacija spathiphyllum tijekom reprodukcije ne razlikuje se od transplantacije spathiphylluma nakon kupnje.

Otrgnuti i suhi korijeni su uklonjeni U svim slučajevima transplantacije i preuzimanja biljke se ne zalijevaju sve dok se ne pojave novi listovi. To znači da je biljka ukorijenjena, a vlaga ga ne naškoditi, trulež neće se pojaviti.

Video o sobi spillifullum