Kalanchove cijeviLjekovita biljka Kalanchoe donijela stotine godina predstavljaju dvije vrste – pinnate i Dergemon. U prirodi postoji oko 200 oblika Kalanchoe. Mnogi od njih zauzimali su vrijedno mjesto u kućama sjeverne i srednje širine. Izvučene su nove sorte, uzgajaju se prirodne biljke. Pokazat ćemo neke vrste Kalanchoe, fotografije i imena tih cvjetova.

Osnove Kalanchoe

Kalanchoe cvjetovi su natopljeniKako bi postrojenje moglo napredovati u umjetnim uvjetima, potrebno je stvoriti uvjete blizu nje za prirodu. Činjenica da je Kalanchoe sočan, biljka s debelim mesnim listovima, govori o svojoj otpornosti na sušu. Stanovnik pustinjske zemlje skuplja vlagu i pažljivo ga drži. Sok ove biljke opetovano je spasio aboridžine, koji su se našli u pustinji bez vode.Kalanchoe pinnate

Kalanchoe od DergemonaKako bi biljka cvjetala u kulturi, trebala bi stvoriti uvjete:

  • tlo je lagano, s puno pijeska i kamenih mrvica, savitljiv;
  • zalijevanje je umjereno, gotovo slabo;
  • osigurati razdoblje odmora;
  • prilagodite trajanje dnevnog svjetla i temperature;
  • redovito obrezivanje i hranjenje;
  • u vrijeme transplantacije.

Sjeme cvjeta zimi nekoliko mjeseci, kasnije dobiva snagu i vrijeme odmora. Kako bi se postigao obilni dugi cvjetanje, potrebno je promatrati uvjete pritvora. Uz suptilnosti poljoprivrednih tehnika, oni koji to velikodušno shvaćaju ovu biljku i mogu uvjeriti da cvjetaju na bilo koji značajan datum.

Cvjetanje Kalanchoe je i ljekovita biljka i ukrasna biljka. Njegovi listovi i stabljike koriste se u narodnoj medicini i tradicionalnoj. Ova biljka predstavljaju dvije vrste – pinnate i Kalanchoe od Dergemona. Vrste se razlikuju po tome što su na nazubljenom lišću tvori bebe, minijaturne biljke s gotovim korijenima. Dodirivanje tla, dijete lako korijenje. Na drugi način, takve biljke nazivaju se kalanchoe viviparous.

Kalanchoe RosalinaKalanchoe Rosalina nekoliko mjeseci čini da satima gledate velikodušno cvjetanje. S vremena na vrijeme amatera je ostavljen kako bi uklonili odvojene pupoljke, stvarajući mjesta za nove stabljike cvijeta. Ovi cvjetovi se reproduciraju sjemenkama ili reznicama. Rooting treba obaviti na mokrom pijesku u miniparku.

Kalanchoe KalandivaKalanchoe Kalandiva fotografija impresionira pobjedonosno cvjetanje u uvjetima daleko od prirodnih. Ali životna snaga biljke je tako svladavala da se u najbližim jelima, zimi u prozoru širi čudo. Ova vrsta biljke ima kratke cvjetne stabljike, a kapa cvijeća jedva se diže iznad nekoliko mesnatih lišća. Patuljak ne zahtijeva mnogo prostora na prozoru.

Različite boje Kalanchoe mini miksaKalanchoe mini miksevi su male grmlje koje mogu stvoriti slikoviti tepih s različitim nijansama. Biljke izgledaju iznenađujuće na balkonu, prozorčiću. Posebno neobična je sastav u jednom loncu nekoliko biljaka različito obojenih.

Kalanchoe od BlossfeldaKalanchoa od Blossfelda zastupljena je mnogim vrstama različitih boja. Stabljike ove biljke glatke su do visine 40 cm. Listovi imaju zube. Cvjeta ova vrsta Kalanchoe pola godine u ljetnim mjesecima. Odmaranje je od studenog do veljače.

Žuta LatsiniataKalanchoe Lacinia se razlikuje od svojih rođaka teško oštećenih lišća. Oni predstavljaju mesnate grane koje podsjećaju na rogove mladih jelena. Istu nježnu i hranjenu ljekovitim sokom. Pod težinom sokovog natječaja ostavlja postupno pada i biljka se može smatrati ampelom, koristeći se zidnim kompozicijama. Cvjetovi ove vrste su cjevasti, rijetki, ali izgledaju nježno u sastavu. Na neki drugi način cvijet se zove Kalanchoe jelena rogova.

Pink LaciniaKalanchoe split – ovo je još jedno od imena Leciniates. Nije svatko može postići cvjetanje ove biljke. Ali zbog njegove tolerancije, zbog svoje sposobnosti da živi uz suhi zrak unutarnjih baterija, koristi se u skladbama na istočnom prozoru. Cvijet je nepretenciozan, ali s prekomjernom navodnjavanjem može prostrujati. Umnožava se, osim uobičajenih metoda, čak i korijenje zraka. Rezanje petiola može se odmah ukorijeniti.

Osjetljivo baršunasto cvijećeKalanchoe Rosaflauers je nova hibridna kultura, o čemu nema malo informacija, ali cvijet izgleda da se zaustavljaš iz iznenađujuće kombinacije finih nijansi i ljepote otvorenog pupova. Biljka nije visoka, sve dok je stanovnik staklenika, u kojima se ova vrsta umnožava. Reprodukcija se prenosi reznicama.

Kalanchoe BecharKalanchoe Bekharskoye je grm s plavkastim lišćem neobičnog oblika. Mogu biti sivi ili zeleni uz propust. Cvjeta ova biljka usred ljeta, bacajući labav tava svijetlo žute boje. Budući da se lišće na prtljažniku pada, a za točnost, vrh bi trebao biti odrezan i ukorijenjen s vremena na vrijeme.

Osjetila sam KalanchoeKalanchoe se osjećao raste do 40 cm visine s vrlo usko smještenom, mesnati osjećaj lišća. Cvjeta ovog sočan u srpnju, cvijeće su bijele ili malo ružičaste. Na vrhovima lišća raste smeđe mrlje.

Kako se brinuti za Kalanchoe zbog dugog i bogatog cvjetanja

Cvjetovi gomolji u boji KalanchoeNakon što se upoznala s zbirkom cvijeća, može se zaključiti da ne svi Kalanchoe zahtijevaju istu njegu. Ovisno o cvatu, biljke imaju drugačiji period odmora, stoga će biti potrebno proučiti vrstu stečenog cvijeta kako bi se postigla maksimalna ljepota.

Kalanchoe je izblijedio i počeo bacati lišće. Potrebno je hraniti biljku s cvjetnim gnojivom. Nema dovoljno hrane.

Opća pravila za sve Kalanchoe su:

  • stvaranje kratkog dana u jakom svjetlu tijekom odmora;
  • izbor osvijetljenog mjesta za život;
  • prije nego pupi napajaju fosfornim gnojivima;
  • mjesečno primjenjuju gnojiva za kaktuse.

No, već je jasno da cvjetanje prethodi razdoblje odmora. I na početku tog razdoblja biljka se formira, množi i hrani. Glavna stvar je da održavaju neophodni svjetlosni dan. Dakle, stjecanje Kalanchoe, morate znati njegovu raznolikost i izgled, pronaći informacije o njezi. Tek tada možete dobiti cvjetnicu.

Rooting biljaka ne uzrokuje poteškoće. Ako se reprodukcija izvodi sjemenom, onda tanjur sjemenki prekriven je filmom, ali je svaki dan ventiliran. Sadnice će se pojaviti za mjesec dana.

Listovi blistaju, depresivni oblik biljke. Tvrda voda se koristi za navodnjavanje. Potrebno je obraniti ili primjenjivati ​​snijeg i kišu. Soli tvrdoće su štetne za biljke

Jedan od razloga za odsutnost cvjetanja može postati insekti koji su kolonizirali biljku. Strašna šteta za succulents je šuga. Nevidljivo je dok ne formira veliku koloniju. Borba s štetočinama insekata provodi se korištenjem insekticida. Korištenje lišća za ljekovite svrhe ne može se provoditi dok se sok ne oslobodi otrova.

Prekomjernom navodnjavanjem, prekomjernim hlađenjem ili toplim vlažnim tlom, plijesni i gljivične bolesti mogu započeti. Liječenje se provodi pomoću fungicida. Najbolje je presaditi biljku u svježu podlogu.

Video o različitim bojama Kalanchoe