floksDivlje svijetle boje phloxes savršene su za organizaciju cvjetnjaka. Ove bujne cvjetnice trajnice su nepretenciozne u svojoj skrbi. Izgledaju sjajno i korijenje na nekom području s drugim vrstama cvijeća, grmlja i trava. Dakle, možete stvoriti krevet floks bilo koje vrste: mixborders, tepih, nepravilnog ili redovne cvijeta, grupe, orkestar, granice i niz grebena.

No, njihove najvažnije prednosti su razdoblje cvjetanja i otpornosti na mraz.

Zbog velikog broja vrsta phlox (oko 60) za vrt cvijeća, možete odabrati skupine biljaka koje imaju različita razdoblja cvatnje. Tako je zasađena u području s cvjetnjaka floks će ugoditi drugima svijetle i egzotične boje (okusa) s prvim stvarno toplim danima proljeća do jeseni.

Što može biti cvjetni krevet s phlox (opcija za sadnju fotografija i cvjetni kalendar)

Od svih vrsta phloxa su:

 • Postrojenja za skewere (zemljani pokrov).
  Ova vrsta cvijeća počinje zelena i cvjetati prvi – negdje u sredini – kraj kraja svibnja (ovisi o vremenu). U većini slučajeva, dizajneri ga koriste za stvaranje pozadine krajobraznog sastava, u kojem mogu sudjelovati grmlje, ostali korsci i voćnjaci. Od puzanje sorti biljaka dobiveni svijetlo-ljubičasta, sočne, crvene, ružičaste i bijele tepih cvjetnjaka, rubnici, potoke, nizovi i grebena. Na slici na slici je neobičan cvjetnjak s phloxes, čiji je uzorak nepravilan u prirodi, organiziran je od subulate vrsta cvijeća. Idealna je za alpske brežuljke i pojedinačne cvjetnjake, ukrašavanje potpornih zidova.
  Povlačivi phloxes
 • Friable (raspršene) biljke.
  Prijelazne vrste phlox, koje se ne širi uz zemlju, jer ima malu (ispod prosjeka) duljinu stabljike. Cvjeta nakon biljnih pokrova na zemlji i smatra se najpretencioznijim predstavnikom obitelji. A isto tako egzotično, jer je cvjetnica bujna hrpa malih cvjetova svjetlosti lila, ljubičaste, lila ili bijele boje. Još jedna prednost sorte je ljubičasta aroma cvijeća i najdulje razdoblje cvatnje. Pomoći će procijeniti kako će cvjetni krevet od phlox izgledati, a fotografija je prikazana u nastavku.
  Rigidni phloxes
 • Grm je zaustavio biljke.
  Ova vrsta phlox cvjeta gotovo cijele lipnja i mirisna je s slatkim mirisom. Visina, stablo cvijeta ne prelazi 100 cm, a cvjetnica se sastoji od mnogo malih bijelih, bijelo-ljubičastog, bogatih crvenih ili tamno ružičastog cvijeća. Ove biljke imaju jednu temeljnu razliku od svojih prethodnih rođaka. Vole kiselinsko tlo. U njoj se savršeno aklimatiziraju i cvjetaju nasilno. Za organiziranje cvjetnjaka s phlox, shema nije potrebna. Ova vrsta biljke izgleda sjajno u cvjetnom vrtnom kolažu.
  Grm podvodni phloxes
 • Grmlje visokih biljaka.
  Najpopularnija, opsežna i poznata vrsta phloxa. Neki predstavnici ove vrste cvatu negdje sredinom lipnja, neki početkom srpnja, a drugi u kolovozu. Njihov procvat traje oko mjesec dana. Visoke biljke imaju predstavnike s malim i velikim, s uočenim i čudesnim cvjetovima u cvatu. I također s neobičnim u obliku cvatnje. Ovdje su cvjetni kreveti od phloxes – fotografija je snimljena na visini cvjetanja.
  Fotografija grma visokog phloxa

Related  Njega i održavanje "živućih kamena" litavima kod kuće

Bujni cvjetnjak s peonies i phlox: prikladne biljke za kombinaciju

Prije navođenja biljaka koje su savršena kombinacija phloxa, potrebno je podsjetiti na nekoliko pravila za izradu cvjetnjaka s phloxes:

 • Sjajno cvjetanje predstavnika s neugodnim cvjetovima bolje je razrijediti ne cvjetanje ili neprimjetno cvjetanje bilja. Ova kombinacija omogućit će da se ljepota cvijeta predstavlja u povoljnom svjetlu, pa čak i cvjetni sloj phloxa s takvom organizacijom ima više estetski ugodan izgled.
 • U prvom planu treba biti nizak i širenje sorti u organizaciji cvjetnog vrta. Što je biljka veća, to bi trebalo biti smješteno bliže središtu ili rubu (grupi, granici).
 • Bujno cvjetove visokih cvjetova savršeno se uklapaju u peonies. Pobrinite se da će to pomoći foto kreveta s peonies i phlox – kombinirane biljke s cvijećem od ružičaste i ljubičaste tonove.

Osim peonies Phlox može nadopuniti: patuljak perunika, primroses hibridne, muscari, patuljaste borove grmlje, Edelweiss, makom, patuljak pelin, geranij i mnogi drugi. Birajući cvijeće za cvjetnjak s phlox, ne možete zaboraviti na razdoblje cvatnje svih biljaka. Svaka pojedina vrsta mora biti različita od ostalih. Koristeći takvu shemu sadnje cvijeća, moguće je izraditi cvjetni vrt koji će oduševiti oči tijekom cijelog ljetnog razdoblja.

Video: briga za phlox