hektar landVi må ofte måle arealet på et stykke land og huske frantisk hvor mye det finnes i en hektar m2. Årsakene til dette kan være svært forskjellige. Enten vi ønsket å kjøpe en dacha, eller tenkt på å takle landbruket på alvor, og kanskje det var nødvendig å bidra til å løse barnets skoleoppgave.

Husk det grunnleggende

skole kunnskapGrunnlaget for måling av området er en kvadratmeter. Dette er en firkant, hvor lengden på hver side er lik en meter.

Den neste måleenheten i landbruket er veving. 100 kvadratmeter. Dette er også et torg, hvis side er 10 meter.

Og den tredje måleenheten er en hektar. Dette er igjen en firkant, hvis side er 100 meter. Hvor mange kvadratmeter i en hektar er lett å telle. Svaret er 10.000 meter.

Det er ikke vanskelig nå å beregne hvor mange hektar i 1 ha – nøyaktig 100

Hvor å søke hva?

Hvorfor trenger vi forskjellige måleenheter for samme område? Er det ikke lettere å måle alt, for eksempel kvadratmeter? Nei, det er ikke enklere.

Kvadratmeter brukes til å måle boligområder (leiligheter, hus, rom), samt området med datterbedrifter: skur, pigsties, kyllingekopper og andre.

størrelsen på områder i hektarHvis det er nødvendig å måle tomten på et datterselskap, som en hage eller en hage, er det mest rimelig å bruke en slik måleenhet som veving. Den gjennomsnittlige størrelsen på privat land i vårt land er 5 hektar. Så mye som det er lettere å forestille seg enn 500 kvadratmeter.

Hectare er en måleenhet for de som ønsker å drive oppdrett profesjonelt.

hvetefeltTenk deg situasjonen. Du bestemte deg for å vokse hvete. Gjør dette på noen få hundre kvadratmeter, bare ikke lønnsomt. Det antas at for dyrking av hver avling er det et minimum og maksimumsareal som må behandles. For eksempel, samme hvete – fra 100 hektar.

Hvis du begynner å dyrke en avling på et nettsted mindre enn det anbefalte minimumet, vil du være i tap.

Det samme med andre kulturer. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe et nettsted for å dyrke bær og grønnsaker etter jobb, så er måleenheten din hundrevis. Men hvis dyrking av landbruksprodukter ble din viktigste jobb, hvis du er klar til å kjøpe landbruksutstyr og mye mer, så er det nødvendig, så er måleenheten din en hektar. Forresten, når du kjøper landbruksutstyr, vet du om måleenhetene i området du trenger igjen. Tross alt, med slikt utstyr som traktor og kombinasjon, måles brenselforbruk og produktivitet bare på arealet under bearbeiding, og da trenger du igjen kunnskap om hvor mange meter i en hektar.

Hvor møtes alle måleenheter?

måling i hektarFaktisk er det mange slike eksempler. Men her vil vi vurdere en, den mest nær landbruket tema.

Related  Kartais tiesiog svarbu žinoti, kiek gramų yra viename stikle

Tenk deg, du kjøpte et stykke land utenfor byen, si i 10 hektar. Og de bestemte seg for å lage en hageforening eller et hytteoppgjør på dette territoriet. Hvert område vil du ha 5 hektar. For å beregne antall nettsteder du trenger og meter, og hundrevis og hektar.

måling i vevingTror du det er nok å anslå: en hektar er hvor mange hektar? Og hvor vil du ha veier? Vil du ha interlaces mellom grensene? Hvor skal kommunikasjon gå (gass, vann, strøm)?

Følgelig viser det seg at:

  • I hektar beregner du hele tomten;
  • i veving, allotments som du vil selge;
  • i meter firkant vil bli vurdert som kommunikasjon.

Så, på planen for din bedrift prosjektet vil være alle tre måleenheter av området.

Måling av feltets område ved hjelp av en bilnavigator – video