Beetle HerculesInsekter er en annen klasse av dyreriket. Tallrike, varierte og helt uutforsket. Den har en uvanlig farge og størrelse på en sommerfugl, skremmende edderkopper, gigantiske biller. Blant sistnevnte er bille-Hercules overrasket. Ja, ja. Det er en av de største representantene, og erobret ikke bare størrelsen, men også det uvanlige utseendet.

utbredelsen

stor billeHercules tilhører familien av lamelliformes, slekten Dupljaki. Disse er de største representantene av slekten (generelt er tallet omtrent 300), som “bære” utvekst på egen hånd. Den nærmeste slektningen til biller er nesehornet, “elefanten”, scarabenen.

Moderlandet Hercules er Sør-Amerika. Han bor også i Bolivia, Venezuela, de karibiske øyene, Ecuador, Peru, deler av Sentral-Amerika, Den dominikanske republikk, Mexico, Bolivia, Nederlandske Antiller, Colombia, Brasil, Panama, Guadeloupe. Favorittsteder er våte skoger av subtropiske og tropiske belter, hvor mye grønt og frukt vokser. Men noen ganger i våte perioder kan de bli funnet i lavlandet og fjellskogen. Foretrekker å leve på skogkull. Larver lever i rotting av tre, som også er mat, og voksne foretrekker å leve ved foten av trærne.

beskrivelse

en imponerende billeInsektet har både kvinnelige og mannlige individer, så forskjellige fra hverandre at de blir henvist til forskjellige slektninger. Fra bildet av Hercules bille kan det ses at utseendet er veldig uvanlig. Insektet er skinnende, elytra er malt gul-oliven, oliven og gul. Hodet og pronotum svart. Ryggen kan også ha flekker. Farge endres avhengig av fuktighet.

Så, det er personer med en blågrå farge. Hodet er lite i størrelse. Den er kronet med antenner, bestående av 10 segmenter. Insektens ben er lange, sterke, har klør, med hvilken beetet klemmer seg og klatrer på plantene. Forbenene er også designet for å grave og takket være dem, går insektet inn i søppelet.

Voksne insekter

voksenprøver av eikebuggerMann i størrelse kan nå 16 cm og alt på grunn av en enorm utvekst på hodet og pronotum – den største fordelen med biller, som brukes i kampen for kvinnen. “Hodet” hornet har tenner, og ligger på pronotumet bøyer nedover og på undersiden har brune villi. Lengden kan være større enn selve insektet. Bebelen har velutviklede vinger.

Vingspanen på en voksen kan nå opptil 22 cm.

Hunnene er mye mindre og vokser til 8 cm. De har ikke horn. Elytra mørk, og hele kroppen dekket med hår av rød farge.

larve

beetle larvaStørrelsen på larvene er imponerende og kan nå 18 cm. Hvis du ser på det tett, kan du se en myk, sklerotisert kropp av hvit, litt dekket med hår. Det er et svart hode. I voksne larver, forbereder seg på pupering, endres fargen til brun. Tyren har en merkelig, 12-segmentert struktur med tre par thoraxben. På sidene er det spirakler av mørk farge. Larvemunnen er dannet av en “gnagende” type. Overkjeven er triangulær og inne i den har to tapper.

Strømforsyning

Havregrynet mates på overgrodd eller moden fruktmasse. Det er bemerkelsesverdig at et insekt kan spise den samme frukten, til den helt suger ut alle næringsrike saftene fra den. Når det gjelder larver, spiser de trefibre og rotet tre, der de bor i. Hvis det er nødvendig å søke etter en ny matkilde, kan biller fly over lange avstander.

utvikling

ung bille av heculesGenerelt kan en voksen leve 6-10 måneder. Etter parring legger kvinnen i rotet tre et stort antall egg, omtrent 100 stykker. Etter 4-6 uker utvikler en larve seg fra dem. I denne fasen bruker hun 1,5-2 år. Spiser rotet tre, larven vokser hele tiden og vokser til 18 cm i lengde. Samtidig kan vekten være 100 g. Veldig imponerende størrelse, større enn håndflaten. Etter tiden som er tildelt for dette stadiet, forbereder larven et hus der den ene siden består av presset jord, og blir til en puppe.

Omtrent 1,5 måneder senere kryper en voksenbille ut av det, og livssyklusen starter igjen.

Hercules er veldig uvanlig! Han er i stand til å bære med seg en last som overstiger vekten av sin egen kropp 850 ganger. Oversatt til “menneskelige” proporsjoner, vi, med en slik kraft, bør øke vekten på 65 tonn.

Beetle and Man

bille Hercules er et kjæledyrBjelken er også god fordi den, til tross for det svært formidable utseendet, er helt ufarlig for mennesker og jordbruk. Siden det fôrer seg hovedsakelig på overfylte frukter, og larver behandler rotet tre, skader insektet ikke avlingen. I tillegg er feilen ikke giftig og tolererer ikke sykdommen.

Noen elskere av insekter kjøper det i det hele tatt, beholder det i beholdere, multipliserer det og holder det i sine hender uten frykt.

Kostnaden for havre er høy – $ 120 stykke.

Hvis du fortsatt bestemte deg for å skaffe deg et slikt uvanlig husinsekt, kan du kjøpe det i spesielle barnehager eller fora. Men husk, for riktig utvikling, skal bobelen sørge for riktig omsorg og forhold til frihetsberøvelse.

På randen av utryddelse

Dessverre forsvinner havregrynene gradvis. Dette skyldes:

  1. Forurensning av miljøet.
  2. Reduksjon av bobler som følge av menneskelig aktivitet og konstant skjæring av trær som er egnet for larver som lever og fôrer.
  3. I tillegg er Hercules og deres horn mye brukt i folkemedisin.
  4. Utseende og størrelse på insekter er originale. Ikke overraskende ble de gjenstand for innsamling.
  5. Høy pris, oppfordrer folk til å fange biller til salgs.

Som du kan se, til tross for det skremmende utseendet, er billebaglen ufarlig, ikke farlig, veldig interessant, er en av de største representanter i sitt slag og har enorm kraft.

Bekjennelse med bjelken Hercules – video