nutriaTanah air tikus air dianggap Amerika Selatan, di Kesatuan Soviet, haiwan yang diimport didiami paya selatan. Manfaat dan kemudaratan daging nutria telah lama dikaji oleh orang dietit. Keputusan – diet daging, berguna untuk semua, tidak ada tanda-tanda berbahaya. Walau bagaimanapun, di Rusia produk yang berguna dirawat dengan jijik. Mungkinkah kemungkinan makan daging tikus, dan takut mengontrak penyakit binatang.

Kandungan sel nutrien

nutria di dalam sangkarSejak tahun 1961, mereka mendapati satu kaedah, mengembangkan algoritma untuk menjaga haiwan dalam sangkar. Pada masa ini ternyata nutria adalah haiwan yang sangat bersih dan cerewet. Mereka bukan omnivorous. Mereka menolak makanan, mereka tidak makan makanan masam atau rumput yang kotor. Bagaimanapun, haiwan yang dilepaskan ke dalam air mungkin dijangkiti Giardia. Dengan rawatan panas yang tidak mencukupi, seseorang boleh dijangkiti. Daging yang dibeli di pasaran atau ladang, analisis lengkap tidak lulus. Oleh itu, bukannya berguna, daging nutria akan menjadi berbahaya apabila dimakan tanpa kawalan yang betul.

kebersihan haiwanHaiwan yang disimpan dalam sangkar tidak boleh sakit dengan Giardiasis, dan mereka menerima vaksinasi tepat pada masanya dari penyakit lain. Daripada hormon yang diberi makan untuk pertumbuhan yang pesat. Nilai utama haiwan adalah kulit, dan ia akan menjadi berkualiti tinggi jika ia diberi makan secara semulajadi. Oleh itu, daging nutria benar-benar bersih dari biostimulants, antibiotik dan lebih berguna daripada broiler.

Penyelidik baru pakar nutrisi telah menunjukkan bahawa daging nutria pasti memberi manfaat kepada manusia. Pada masa yang sama, tubuh kanak-kanak mencerna lebih sukar. Oleh kerana hidangan untuk kanak-kanak biasanya dimasak untuk pasangan, terdapat bahaya jangkitan dengan Giardiasis.

Ciri-ciri berguna daging nutria

daging pemakananUntuk rasa, daging nutria menyerupai arnab dan daging lembu. Dalam penampilan, bangkai kurus itu seperti arnab, hanya daging yang gelap, arnabnya ringan, seperti ayam. Pakar pemakanan telah menentukan manfaat khas daging nutrien, dan bahaya hanya boleh dengan sikap tidak bertoleransi individu terhadap produk:

  1. Satu set yang kaya dengan vitamin mudah larut dan asid amino dalam daging menjadikannya pemakanan dan disyorkan untuk melemahkan orang dan kanak-kanak, sebagai sumber protein yang paling berharga. Daging adalah kalori – 190 kcal / 100 g daging. Dalam 100 g bahagian 20 gram protein, 4 gram lemak, tetapi juga berguna. Kalsium berguna untuk tulang, dan fosforus untuk penglihatan. Warna daging merah dikaitkan dengan sejumlah besar besi biologi.
  2. Produk ini dijual dalam bentuk karkas dan produk separuh siap dan di rumah memasak tidak mengambil banyak masa.
  3. Penggunaan daging nutria adalah bahawa ia mudah dicerna, tidak membuat sensasi berat di perut. Hidangan dari nutria diserap dalam penyakit saluran pencernaan dan mempunyai kesan yang menyembuhkan. Hanya lemak nutria mengandungi set terapeutik asam organik linolenik tak jenuh dari semua jenis daging yang digunakan secara tradisional.
  4. Pengambilan daging nutria secara teratur dalam makanan dalam bentuk apa pun menguatkan badan. Ia amat berguna untuk menggunakan produk ini untuk orang-orang yang mempunyai penyakit jantung dan sistem vaskular – deposit kolesterol dibubarkan, otot dikuatkan dan keadaan sistem saraf dinormalisasi.
  5. Peningkatan kandungan protein berguna dalam produk lembut berserat menjadikan hidangan yang dimasak berguna dan lazat untuk semua orang. Satu-satunya pengecualian adalah orang yang tidak bertoleransi terhadap jenis daging ini.

Penggunaan daging nutria untuk makanan berguna, ini adalah fakta yang tidak dapat dinafikan. Mengenai kemungkinan jangkitan mesti diingati, tetapi daging lembu juga boleh mengandungi sista cacing pita lembu dalam daging, dan babi mempunyai parasitnya. Malah ikan yang ditangkap dari sungai yang bersih membawa cacing mereka sendiri. Oleh itu, setiap daging perlu menjalani rawatan haba biasa, dan jangan mencuba rasa tocemeat mentah.

Terdapat satu lagi aspek. Bau bau tertentu. Sesetengah orang tidak bertolak ansur. Walau bagaimanapun, nutria yang terkandung dalam sel-sel mempunyai bau kencang yang ringan. Pemburu masih mendapat nutria di alam liar. Oleh itu, sebenarnya adalah untuk membeli daging hanya dari haiwan selular dengan setem veterinar

Adakah mungkin untuk memasukkan daging pemakanan dalam menu kanak-kanak

memasak nutriaDaging pemakanan nutria adalah lembut, dengan serat halus. Ia mudah untuk disediakan dan ia lazat dalam apa jua bentuk dan tidak menyebabkan alahan. Karkas 10 kg adalah berat biasa biasa haiwan dewasa. Manfaat atau membahayakan daging kanak-kanak nutria, memahami pemakanan.

pemprosesan daging nutriaMengenai persoalan sama ada ia mungkin untuk memulakan pengambilan daging bayi dengan daging nutria, para pakar memberi amaran bahawa apa-apa protein haiwan dimasukkan ke dalam menu bayi selepas 3 bulan telah menerima sayur-sayuran, buah-buahan dan bijirin. Iaitu, perut sudah mengambil dan mencerna produk asal tumbuhan. Selepas, daging nutrien boleh dimasukkan ke dalam menu. Dalam kes ini, daging mesti menjadi halus untuk memudahkan pencernaan.

Pada ekspansi domestik, makanan pertama nutria telah lama dilakukan di Kuban. Satu-satunya tambahan – ibu untuk ibu anak-anak mereka memilih dengan teliti, sebelum berunding dengan pemilik ladang.

Video tentang kualiti berguna daging nutria