pemotong rumputPemotong rumput petrol direka untuk menjaga rumput, kemudian mereka mula menggunakan peralatan untuk memproses jalur tanah di belakang pagar, di sempadan. Apabila memilih gasoline petrol, penarafan model terbaik adalah titik permulaan. Kami mencadangkan untuk melihat alat terbaik, menurut ulasan pengguna pada tahun 2016. Teknik ini adalah pelbagai, dan oleh itu model 3 yang terbaik untuk pemacu rumput sendiri dan pemotong rumput sendiri dikemukakan untuk dipertimbangkan. Bahan ini didasarkan pada “Harga Pakar” penyelidikan, “Pasar Yandex” dan analisis peralatan oleh pakar.

Apa yang menentukan pilihan alat

13 model terbaikUntuk kawasan yang rata dengan penutup rumput padat, teknik dengan produktiviti tinggi digunakan. Biasanya, di rumput yang besar, adalah sesuai menggunakan model empat roda yang dipandu sendiri dengan fungsi mulsa atau bekas untuk mengumpul sisa.

Untuk laman web dengan rumput yang ditemui rumput kasar dan pokok renek, lebih baik menggunakan mesin pemotong dengan manual memandu dan trim tab. Untuk memperbaiki kesulitan dan cerun dengan cerun yang lebih besar daripada tab trim. Di cerun, pemotong rumput khas diperlukan, yang tidak akan kehabisan bahan bakar dari tangki.

Di samping itu, untuk pemunggahan fizikal selepas hari kerja pejabat, pertuduhan yang baik akan membawa kerja dengan alat yang memerlukan usaha fizikal. Oleh itu, mari kita pertimbangkan penarafan model pemotong rumput petrol yang terbaik, dengan mengambil kira keperluan alat.

Memilih perapi

model Stihl FS 55Pemangkas dipanggil pam petrol dengan bar yang terletak di bahagian yang berlainan, bahagian kerja dan enjin dua silinder tunggal silinder. Untuk memindahkan beban dari tangan ke badan di tengah-tengah rod dipasang pemegang dan kanopi senjata di bahu. Enjin dua lejang lebih berkuasa, tetapi padat. Pemotong mewakili cakera berputar dengan pisau atau garis memancing yang dipasang di dalamnya. Atas sebab keselamatan, permukaan pemotong ditutup dengan selongsong. Aci fleksibel berputar berada di dalam rod.

Related  Stesen pam Gileks akan membantu peniaga swasta

Model Stihl FS 55 dipilih sebagai pemenang dalam penarafan model terbaik dalam penarafan model terbaik. Perapi seberat 5 kg, wanita dan orang tua boleh mengatasinya. Pemegang ergonomik yang selesa dan perlindungan yang bijak membuat kerja selamat. Alat mudah luka, revolusi adalah laras.

Kualiti swath adalah sangat baik, dalam sebarang konfigurasi – dengan pisau atau garis memancing. Getaran tanah tidak kelihatan. Sistem pemikiran yang berputar oleh tali pinggang dan bantal bahu. Dalam set lengkap dengan alat ini terdapat gelas keselamatan berkualiti tinggi, garis memancing selama 2 musim dan pisau.

Mencirikan pengguna alat seperti:

 • berkuasa;
 • bunyi bising yang rendah;
 • berfungsi, menurut ulasan, sejak 2009 tanpa pembaikan;
 • ia bermula tanpa usaha.

Harga trimmer ialah purata 15,000 rubel.

echo-spm-22ges-u-handleEcho SPM-22GES U-Handle, trimmer, adalah yang kedua di antara alat yang sama dalam penarafan pemotong rumput petrol, yang mudah diluruskan dengan batang-batang kayu cacing dan jelatang. Alat ini dicirikan oleh permulaan ultra ringan, tahap bunyi yang rendah dan pad anti getaran khas. Berat trimmer ialah 5.7 kg. Pengguna menunjukkan bahawa alat tersebut dengan garis memancing tetrahedral dengan mudah dapat menurunkan 15 ekar rumpai berterusan setiap hari. Dalam konfigurasi terdapat sabuk bahu, tali pinggang, garis memancing gegelung, gelas dan cakera. Penggunaan bahan api ekonomi diperhatikan. Harga peranti adalah dari 12 Rubles.

Trimmer Patriot PT 3355 mempunyai pemegang lipat, berfungsi dengan baik di medan yang berbatu dan berbukit. Pemicu gas dan penahan terletak pada pegangan. Bar lipat dan basikal basikal membuat kerja selesa.

Alat ini berkuasa, mencukur segala-galanya.

Kelemahan termasuk tali pinggang yang tidak selesa, loji yang buruk untuk sejuk dan menyumbat gegelung dengan pendirian rumput yang tinggi dan tebal. Harga trimmer kurang dari sepuluh ribu rubel.

Pemotong rumput petrol yang tidak digerakkan sendiri

pemotong rumput yang tidak bergerak sendiriSemua kuasa enjin petrol empat lejang ditujukan untuk memotong rumput. Kereta dengan gulung peranti lelaki. Oleh itu, mesin tersebut beroperasi dengan bunyi kurang, berbanding dengan mesin sendiri. Mereka mempunyai tangki 2 liter bahan api, yang membolehkan anda memotong rumput selama dua jam. Anda boleh bekerja dengan cerun kurang daripada 25 darjah.

Bergantung pada kawasan yang hendak dimesin, alat yang mempunyai lebar kerja yang lebih besar atau lebih rendah dipilih. Untuk plot 25 hektar, satu mekanisme dengan cengkaman 55-60 cm paling sesuai. Rumput boleh dikumpulkan dalam bekas atau disebarkan oleh permaidani sewaktu memotong.

Sekiranya penting bagi pengguna untuk mendapatkan alat yang berkualiti, dia akan memilih mesin pemotong petrol yang terbaik dengan rating:

 • Husqvarna 152sv;
 • Honda HRG 465C3PDE;
 • Husqvarna Jet 55S.

Related  Pam Aquarius, peranti, julat model

honda lawnmowerContoh pemotong rumput petrol yang tidak digerakkan sendiri:carta

Pemangkas petrol sendiri yang terbaik

Memandu, pada empat roda, dengan pemegang kawalan, yang mana anda perlu sedikit memegang dan membimbing mekanisme itu – ia mengenai pemotong rumput petrol yang digerakkan sendiri. Teknik ini mengambil kedudukan utama dalam sebarang penilaian. Pengeluar utama berhujah untuk mencipta model yang paling berfungsi. Pengilang jentera taman yang diiktiraf:

 • AL-KO;
 • Makita;
 • Bosch;
 • Juara;
 • MTD dan lain-lain.

Maklum balas pembeli mengenai harga dan ciri-ciri teknikal unit dianggap. Semua model yang dipasang mempunyai enjin petrol empat lejang. Menurut penarafan itu, petrol pemangkas gerabak yang terbaik dinamakan AL-KO 119617 Highline 46.5 SP-A.al-ko-119617-highline-46-5-sp-a

Unit ini boleh memotong 1.4 hektar rumput setiap hari. Penyesuaian tuil mudah membolehkan memotong rumput pada tahap 25-75 mm. Kotak plastik dengan kapasiti 60 liter dilengkapi dengan penunjuk isi. Pemotong boleh dengan mudah mengatasi rumput basah, terdapat rejim mulsa.

Roda belakang yang tinggi membuat mesin boleh diurus walaupun pada rupa bumi yang tidak rata. Kes logam mempunyai kontur aerodinamik. Enjin dimulakan oleh pemula manual.

Tempoh jaminan perkhidmatan adalah 3 tahun, harga produk adalah 26440 rubel.

Tempat kedua dalam penarafan pemanen petrol petrol telah diduduki oleh model CHAMPION LM5345BS, gambar pada awal artikel. Lebar pemotongan 530 mm dan kelajuan tinggi adalah disebabkan pemasangan enjin Amerika dengan kapasiti 6 liter. dengan.

Terdapat pelepasan rumput kanan dan kiri. Ketinggian potongan boleh laras dari 19 hingga 76 mm.

Belakang roda belakang meningkatkan kebolehtelapan unit. Dia memotong lubang cacing dalam perjalanannya, hanya boleh tersangkut pada benjolan. Selongsong logam menambah ketumpatan dan berat kepada pemotong.

Kelemahannya termasuk berat berat – 41 kg, tiada mulching dan keperluan untuk mengeluarkan pemegang semasa pengangkutan. Harga produk adalah 32-35 ribu rubel.

Related  Pam Grundfos adalah peranti bebas masalah untuk sistem domestik dan perindustrian

lihat-plm4621Makita PLM4621 menjadi pingat gangsa penarafan pemotong rumput petrol yang terbaik. Kesederhanaan dan pengurusan mudah dianggap kelebihan utama. Terdapat muncung untuk mulsa. Mesin pemotong rumput dilengkapi dengan enjin Amerika, ia mempunyai kes keluli. Antara kekurangan termasuk kekurangan lekukan lateral dan penggantian minyak yang tidak selesa. Harga mesin untuk memotong rumput adalah 34-40 ribu rubel.

Pilihan Terbaik Pemotong Lawn untuk Cottage – video