Pengusaha Neva beroperasiKilang pesawat terkenal Krasny Oktyabr di St Petersburg sejak tahun 2002 telah menganjurkan pengeluaran peralatan perkakas baru CJSC Red October-Neva. Moto-blok dan penanam Neva, yang dihasilkan oleh kilang, mempunyai reputasi yang sempurna untuk teknologi yang murah dan boleh dipercayai. Alat motor Neva dijual di rumah dan di luar negara, diservis oleh 160 kilang yang telah ditubuhkan, pusat perkhidmatan.

Perbezaan utama antara penanam dan motoblock

penanam padatKilang menghasilkan penanaman dan motoblok. Perbezaan antara teknik ini saya ingin menentukan khusus pada contoh jenama “Neva”. Tujuan utama para penanam adalah untuk bekerja dengan tanah itu. Motoblock dengan bantuan tiub selektif tambahan boleh melakukan kerja dengan alat hinged – mengeluarkan salji, rake hay dan melakukan operasi lain di mana ia diperlukan untuk mengambil kuasa enjin ke batang tambahan.

Mengikut kuasa motoblok itu, ia lebih kuat, kotak gear mempunyai kotak gear, kawasan pemesinan yang besar. Penggembala lebih kecil, menggunakan cacing dan reducer rantai, mereka sederhana dan ringan dan mengendalikan kawasan yang lebih kecil.

Satu lagi perkara penting, penanam Neva moden dengan enjin Subaru boleh melakukan banyak jika anda menggunakan lampiran yang sesuai. Bagi pemilik musim panas, seorang penanam dianggap sebagai alat buruh yang mudah. Penduduk kampung melampirkan kerusi, kereta, memasang alat untuk motoblock dan dia bekerja sepanjang tahun. Memilih antara motoblock dan penanam, perlu mengetahui perbezaan ini supaya alat tersebut dapat memenuhi harapan.

Penggubal Neva menikmati reputasi yang baik, mula muncul model dugaan dari pengeluar yang sama, tetapi di bawah nama yang berbeza. Syarikat itu memberi amaran bahawa mereka menghasilkan penanaman mereka hanya di bawah jenama Neva.

Penggubal Neva dianggap peralatan profesional. Ia berbeza dari teknik tempat pengeluaran – hanya pengeluaran sendiri menggunakan enjin Subaru, Honda atau Briggs. Model disesuaikan untuk digunakan selain daripada kilang, alat lain untuk pembiakan. Tetapi dalam set lengkap penanam hanya pemotong. Alat tambahan – bukit, polonnik dibeli secara berasingan. Penanam yang paling berkuasa Neva MK 200 lampiran sudah menggunakan motoblock. Unit kuasa dengan kuasa output sebanyak 6 liter. dengan. membolehkan anda meningkatkan beban, dan reka bentuk kanopi telah dimodenkan.

Keupayaan teknikal penanam “Neva-Mini”

penanam Neva miniPetani petrol adalah permintaan yang paling dalam kotej musim panas. Alat ini akan mengangkat tanah walaupun dara, tetapi mudah untuk diurus, yang membolehkan anda bekerja dengan mereka walaupun seorang lelaki usia lanjut. Penggemar mini adalah siri mesin yang berasingan dengan produktiviti yang rendah.

Penggali “Neva Mini” adalah kelas mesin yang berasingan yang dilengkapi dengan enjin Subaru dengan kapasiti aci 4.5 liter. dengan. Unit ini direka untuk pemprosesan mendalam tanah pelbagai ketumpatan.

Tetapi penanam ini adalah bunyi yang paling rendah. Ini difasilitasi oleh susunan enjin dengan susunan injap atas, reka bentuk Robin-Subaru EX-13. Nod yang selebihnya digunakan sama seperti MK-200 yang lebih berkuasa. Mekanisme mini mudah dinaikkan oleh tukang untuk motoblok, dan kanopi untuk MB-2 sesuai.

Related  Rantai tanpa wayar – spesifikasi, model

Tanpa mengubah elemen struktur, dalam konfigurasi awal, ia melaksanakan operasi:

 • penanaman tanah dengan membajak;
 • menggali kentang;
 • membawa sebuah bukit satu atau dua baris;
 • boleh bekerja dengan cakera cakera.

Data teknikal “bayi”:

 • lebar jalur yang diproses adalah 96 cm;
 • bilangan kelajuan – 2 tanpa sebaliknya;
 • lajur stereng boleh laras dalam 2 kedudukan;
 • kedalaman pemprosesan – 30 cm;
 • kopling – tali pinggang;
 • memandu – rantaian:
 • penghantaran tiga peringkat, pengurangan gear minyak gear gear;
 • berat – 55 kg.

Perbezaan utama penanam Neva MK 80, 100, 200.

Neva MK 80Semua penanam Neva dicirikan sebagai alat pemprosesan yang padat dengan berat badan rendah, pusat graviti yang rendah, yang menghalang terbalik. Enjin Subaru dilengkapi dengan sistem pencucuhan elektronik. Kotak gear-rantaian gear mempunyai kecekapan tinggi dalam kuasa. Semua model mempunyai roda pengangkutan depan. Semua unit muat di dalam kereta.

Pembuat Neva MK-80 mempunyai 6 pemotong, yang membenarkan pemprosesan jalur dengan lebar sehingga 90 dan kedalaman 21 cm. Unit ini dilengkapi dengan enjin Subaru, enjin 4.5 liter empat stroke. Dengan., Dengan susunan injap bawah. Kotak gear 3-peringkat dan pemacu V-belt digunakan. Terdapat sebaliknya, yang membuat kerja lebih mudah. Enjin berjalan pada petrol AI-92 dan AI-95, dengan minyak transmisi SAE30 atau SAE10W30, bergantung pada suhu udara ambien.Neva MK 100

Penggubal Neva MK-100 dilengkapi dengan enjin Robin Subaru dengan lengan besi tuang kebuk pembakaran. Output kuasa 3.5 – 5.0 kW. Penanam direka untuk kerja sepanjang musim.

Ciri-ciri teknikal instrumen:

 • jenis enjin – dengan injap yang lebih rendah;
 • jumlah ruang pembakaran ruang pembakaran 183, 143 cm3;
 • Bilangan gear – 1 ke hadapan, 1 belakang;
 • lebar jalur adalah 95 cm;
 • peralatan pilihan – cakera sisi.

Secara umum, pekerja yang tidak tahan terhadap kekuatan sederhana.

Related  Pump Brook – pembantu musim panas

enjin subaruPenggubal Neva MK-200 pada mulanya dicipta sebagai alat sejagat, yang boleh menggantikan walaupun minitractor. Pada penanam adalah enjin yang kuat Subaru EX17, seorang profesional. Motor ini mudah digunakan dan mempunyai hayat perkhidmatan 5000 jam. Reducer rantai dalam kes aluminium boleh dilindungi dari kotoran dan kelembapan.

Kotak gear pelbagai warna memberi model 3 kelajuan teratas yang menghidupkan stereng. Ini bermakna anda boleh menggunakan mana-mana lampiran dalam kerja anda.

Fungsi utamanya ialah untuk menaikkan dan melonggarkan tanah, ia dilakukan pada kedalaman 32 dengan lebar jalur 90 cm. Setelah perubahan kecil, penanam akan memotong, bekerja dengan bajak salju, membawa beban.

Ciri khas penanam Neva MK-200:

 • Kotak gear unik dengan 3 langkah dalam perumahan yang kukuh;
 • 2-speed domestik pertama, dengan mekanisme terbalik;
 • Badan kompak yang baik dan unit yang boleh ditanggalkan membuat pengangkutan boleh diakses di dalam kereta;
 • roda depan dua kali ganda.

Penanam kegunaan universal telah ternyata.

Ulasan video penanam motor Neva MK 200