kokoš na prostemTorej ste se odločili, da rastejo svoje piščance. Po branju tega članka, lahko ta proces naučite iz nič.

Za vzrejo piščancev je veliko prednosti. Domača jajca so resnično skušnjava. So sveže in okusnejše od tistih, ki se prodajajo v trgovinah, in so tudi idealne za pečenje. Lupino lahko vržemo neposredno v kompostni kup. Večino dneva, ko so ptice prepuščene sebi. Hodi po dvorišču, kokoši in črvi, nato pa zbiramo ta čudovita jajca.

Vendar, ne pozabite: nič dobrega se daje enostavno.

Priprava za lastno proizvodnjo

piščančji kolačPred nakupom prvih hišnih ljubljenčk morate skrbno premišljevati in pripraviti:

 1. Za začetek, potrebujete piščančje zadrge. Za vsake tri ptice mora namestiti napajalnik, skledo za pitje in gnezdo. Njena velikost naj vam omogoča, da stojijo v prosti barvi, zbirate jajca in zlagate iztrebke.
 2. Piščanci potrebujejo hrano in vodo vsak dan. Hrana stane približno 20 dolarjev za torbo s 50 kilogrami pri mojih prodajalcih. Toda koliko je dovolj, je neposredno odvisno od števila vaših ptic.
 3. Spomladi, poleti in zgodaj jeseni se piščanca drži v zraku 12-14 ur. Jajca lahko nabirate eno in včasih dvakrat na dan.
 4. Pripravite se na dejstvo, da je vse leto potrebno odstraniti gnoj.
 5. Če nameravate dolgo časa zapustiti, potem morate najeti zanesljivo medicinsko sestro za obdobje odsotnosti. Mimogrede, pogosto je lažje najti piščančje zobe kot takšne osebe.

Kako začeti plemenske piščance

piščančji kolačTo so zelo komunikativne ptice, zato bo število v 4-6 posameznikih optimalno. Prepričajte se, da je prostor, ki prihaja z vsakim, vsaj 2 kvadratni metri. stopala. Več prostora, srečnejši in bolj zdravi bo piščanec. Če se to zanemari, bodo ptice pogosteje bolečine in izgubile perje.

Vsaka piščanca potrebuje dovolj prostora za “širjenje svojih kril”: na primer, 20×5-foot pečica ali celotno dvorišče. (Moji ljubimci preživijo veliko časa na ulici, imajo dovolj prostora, da ležijo v prahu in namočijo sonce).

kokoši na kmetijiVsekakor je treba ves prostor zaščititi, da piščance pustimo v notranjosti in ne zgrešimo plenilcev od zunaj. Tako na seznam za nakup vključite žično ograjo in stebre.

Vse to stane denar. Materiali za gradnjo in dodelavo piščančjega koša s peresom bodo stali 300 do 400 dolarjev. Če nimate dovolj mizarstva, boste potrebovali kvalificirane delavce. Želite povečati vašo jato? Nestlings zahtevajo žarnico za ogrevanje. Kot pravijo, piščanci jeseni so.piščanca v brooderju pod svetilko

Pridobivanje piščancev različnih starosti

Ptice lahko kupite na različnih stopnjah razvoja. Vse je odvisno od tega, koliko ste pripravljeni čakati na jajca:

 • Dnevne piščance lahko kupite v inkubatorjih. Večina dobaviteljev za kmete vzame 1-2 naročil za piščance na leto. Tako jih lahko vzamete v trenutku, ko greste na hrano. Vsak vas bo stala 3 $. V tem primeru morajo jajca počakati 6 mesecev.piščancev dnevno
 • Mleko pri starosti 20 tednov je pripravljeno za prvo ovipozo. Stanejo več kot dnevne piščancev, vendar lahko dobite jajca veliko prej. Takšne piščance lahko takoj položite v kokoši, vse ženske. Nakupne postaje so nabavljene tudi pri dobaviteljih.podrashchennye piščanci
 • Pri zrelih kokoših nesnicah je težava težavna. Je to nekdo od tvojih prijateljev, ki želi zamenjati svoje stare piščance in jih prodati tebi? V drugih primerih najverjetneje najdete samo piščance ali mlade. (pitovni piščanci niso uspešni kandidati za čredo, saj se hranijo v kletkah in uporabljajo za proizvodnjo jajc v takšni količini, da umrejo v starosti 2-3 let).odrasle kokoši nesnice

Odrasli piščanci

reja piščancevSkrb za piščance ni težko in podrobno razmišljati skozi vsak korak ni potrebno. Poleg krme in čiste vode, piščancem potrebujejo brooder, zaščiteno pred vlečnimi žarki. Potrebno je, da je rdeča žarnica, ki je vedno vključena. Ohranila bo temperaturo 92 ° F dva centimetra nad površino tal (zmanjšala se bo verjetnost perja in kanibalizma med piščanci).

Ko se piščanci izperejo, začnite znišati temperaturo za 5 stopinj na teden, dokler niso stare 6 tednov. Po tem zamenjajte starter z rastno prehrano.

Reja

Namesto da bi vsako leto kupovali piščance, jih lahko sami razdelite. Seveda boste potrebovali petelin, da boste prejeli oplojena jajca. Prepričajte se, da je prostor pravilno zoniran: petelin med pranjem jajc ne bi smel biti blizu piščancev, brez njega pa se bodo brez težav obvladali.

piščančja kokošPotrebovali boste tudi piščančje kokoši. Nasizhivanie je instinkt piščanca, da sedi na jajcih, dokler se ne začnejo odpirati. Vedno sva imela par piščancev, ki sta se v gnezdu sedela tesno in sta začela pikati na naše poskuse, da bi vzela jajca. Piščančji bentamki so znane kokoši, tudi inkubirajo jajca drugih plasti.

inkubator valilniceDomači inkubator je odlična alternativa kokošji kokoš. Od začetka inkubacijskega obdobja do valjenja 21 dni poteka. (Mimogrede, obstajajo ugodnejši datumi za začetek inkubacije jajc ali za njihovo dajanje v inkubator). Pazi na svoje prihodnje hišne ljubljenčke, ker če kmalu po izvalitvi piščanca iz jajca ne dobite iz inkubacijske škatle, bo umrla zaradi dehidracije in lakote. Imeli smo primer, ko se je eden izvalil in poskušal skočiti skozi zaščitno mrežo ventilatorja. Kot rezultat, je umrl od rezil.

Nekaj ​​nasvetov za srečno piščančko kolo

Za uspešno rejo piščancev upoštevajte moja priporočila:

 1. Obstaja mnenje, da je v eni čredi nemogoče ohranjati ptice različnih starosti. Vendar nismo imeli nobenih težav s spreminjanjem starih piščancev v mlade in obratno. Uspešno lovijo piščance. Pogosto so primeri burlapa posledica prevelikega števila ptic na majhnem predelu, zato si svoje ljubljenčke pustite več prostora.
 2. Poleg piščancev mora biti vedno vir vode in hrane. Na tla postavite 4-palčni sloj birine žagovine in na vrhu postavite več listov časopisa. Nato razpršite okrog piščanca na papir in napolnite hranilnik. Vsak dan vzemite en list in do trenutka, ko je zadnja ostala, se morajo piščanci že naučiti, kako jesti s podajalnika.korita za hranjenje
 3. Uporabljajte samo rdeče svetilke, saj pod svetlobo ne vidite nobenih ran. Pri normalni razsvetljavi vsak krvni tlak takoj sproži refleks zate. Piščanci se veselo in hitro medsebojno zapirajo do smrti.
 4. Na vogalih korrala so zaokrožili stene. (lahko naredite tudi okroglo pero) To ne bo omogočilo piščancem, da pridejo v kup in preprečijo morebitno zadušitev.
 5. Prepričajte se, da so pijače očiščene in globina majhna, sicer se lahko piščanci utopijo. Moji dobavitelji priporočajo uporabo 1 gallon pivcev za sto piščancev. Vedno jih imam dve ali tri, da bi se izognili gneči.
 6. Za mlade sem uporabil enega pivca za 6-8 ptic in podajalca, ki je po dolžini omogočal, da se je naenkrat prilagodil.

Zbiranje, čiščenje in shranjevanje piščančjih jajc

Zbiranje jajc

Koristno je, da enkrat preizkusite jajca na kmetijah, zato se bo zelo težko vrniti v tovarniške. Ne glede na to, ali so narejeni iz piščancev na prostem ali ne, bo rumenjak svetel in okus je preprosto čudovit. Da bi bila lupina trajnejša, dodajte piščanca v krmo školjk iz školjk ali drugih dodatkov kalcija, ki jih lahko kupite v prodajalnah kmetov.

Zjutraj zbrati jajca: glasno strganje je jasen znak zaključka polaganja. Običajno sem popoldne preverjal plasti.

Piščanci želijo jedo jajca toliko kot mi. Večina piščancev, ki jedo jajca, to naučijo na lomljenih lupinah in posledično začnejo lomiti jajca. Piščanci so oportunistični in bodo zarezali vse, kar izgleda užitno. Če takoj vrzete lomljena jajca in slamo, kjer ležijo, lahko preprečite razvoj te slabe navade v čredi. Kokoši, ki je začel jesti jajca, ni mogoče pozdraviti. Poleg tega ostali lahko sledijo. Hočeš jesti jajca sami in ne hraniti ptic!

piščancev in jajcVnaprej je mogoče določiti barvo jajca, ki jo je kokoš izvaljena, glede na barvo ušes. Da, točno, ušesa. Za razliko od človeka, pri pticah so slušni organi znotraj glave, zato bodite pozorni na ovalni del kože poleg zvočne odprtine. Če je bela, potem kokoš jajca bela jajca, če je rdeča, potem bodo jajca rjava. Med njimi ni razlike v okusu ali sestavi, vendar bela jajca izgledajo lažja pri uporabi barv v Velikonočni.

Čiščenje in shranjevanje jajc

shranjevanje jajcLupina jajc je prekrita z “cvetenjem”, ki je naravna zaščita pred bakterijami. Če je mogoče, ga ne izpirajte, ampak ga obrišite s suho, grobo krpo.

Majhne pike z ostanki gnoja se lahko luščijo z vlažno krpo. Zelo umazana jajca se lahko operejo samo v topli vodi, strganje krtače z naravno napo. Hladna voda povzroča, da se jajce skrči v lupini in privlači klice.

Pred čiščenjem jajčkov pustite vlago popolnoma izhlapeti. (Rad jih razvrstim po barvi, od temne do svetlobe)

Izdelek postavite v škatle za jajca, označene s trenutnim datumom, in jih shranite v hladilniku na polici. V vratih jih ne bi smeli hraniti, ker se vsakič, ko se jajca odprejo, se bodo borili. Če so polja samo delno napolnjena, lahko na vsakem jajcu napišete svinčnik z datumom, ko ste ga zbrali. Naj bo v hladilniku najboljša ne več kot en mesec. Jajca za inkubatorja ni mogoče postaviti v hladilnik. jih hranite ločeno na hladnem suhem mestu za največ 7 dni.

Na opombo k kuharjem: kuhati punjena jajca, vzemite teden ali več, vendar ne zberete zjutraj istega dne. Bolje jih je očistiti.

Kmetje živijo od 4 do 7 let in imajo ves čas jajca. Vendar vsako leto v zimskem času pride do premora zaradi pomanjkanja sončne svetlobe, ki je potrebna za ovipozijo. Piščanci se vrnejo v običajen ritem s prihodom pomladi.

Vodnik za plemenske piščance – video