vrste zaščitnih mrežZagotavljanje varnosti vaših ptic pred plenilci je zelo pomembna točka, še posebej, če ste nov za vzrejo piščancev, pa tudi pri gradnji ali nakupu novega kokošnjaka, mobilnega piščanca ali veta. Poleg tega morajo nenehno zaščititi zelenjavo na vrtu od zajcev, jelena in divjih ptic. Obstaja veliko vrst ograj in pogosto napačna izbira lahko pripelje do žalostnih posledic.

Fina žična mreža

fino žično mrežoMoja babica, ki je vse svoje življenje zadrževala piščance, mi je povedala, da je njihova mrežasta mreža nezanesljiva zaščita. In bila je pravica. Pes, lisica ali rakun lahko zelo hitro raztrgajo to mrežo in prebodejo ograjo. Druga nevarnost je, da piščanci stiskajo skozi luknje.

Fina mreža je narejena iz pocinkane žice in praviloma ima luknje v obliki šesterokotnika velikosti 1-2 cm (2,5-5,0 cm).

Mreža z majhnimi celicami nikoli ne smete uporabljati na kljukicah ali odprtinah, na odprtinah ali na oknih. Poleg tega ni primerna za pero, če pustite tam piščance za ves dan, ko je hiša prazna.

Edina stvar, za katero je primerna mreža s fino mrežo, je, da pokrije območje zaledja za zaščito piščancev pred plenilci čez dan. Ne bo prenehal z rakunom ali naklonjenostjo, ki bi se lahko povzpel na mrežo ali pa prodrl v notranjost, zrcalil žico (vsaj bo trajalo nekaj časa). Torej, če ste doma čez dan in si lahko ogledate koral tam, se lahko takšna pregrada uporablja za zaščito piščancev, vendar le v dnevnih urah, ponoči pa bi morali zakleniti ptice v piščančjih kolobarjih. In če ste zaskrbljeni zaradi jastrebov, je mreža z majhnimi celicami cenovno dostopna snov, ki jo lahko pokrijete s koralom.

Tudi v redu zaslon primerna za ločevanje peresa na območju (če začnete nove ptice v jati, na primer), ali ločiti kokoš s svojimi piščancev iz celotne jate v hlev.

Mreža z majhnimi celicami je primerna možnost za zaščito vrta, vrta od zajcev, jelena, mačk in piščancev. Čeprav lahko piščance zlahka premagati višino pregrade od 1,2-1,5 m, mreža nestabilnost pogosto onemogoča njihovo premagovanje ovir, saj ptice nimajo stabilno podporo na vrhu, iz katere si lahko skok navzdol.

Fina mrežasta mreža je kot nalašč za zaščito mladih rastlin, dokler niso močna. Okoli njih lahko hitro in enostavno namestite mrežne “celice”, ki ščitijo rastline pred piščanci, jelenjadi ali kunci.

Pros: relativno poceni material, ki je enostaven za uporabo, enostavno rezan, fleksibilen in odličen za zaščito vrta, vrta.

Related  Odrasli paradižnik iz češnje

Škode: Ni dovolj za zaščito pred plenilci, rje dovolj hitro.

Kje uporabiti: za zaščito mladih rastlin, kot ograjo na vrtu, zelenjavni vrt, da pokrijejo koral z vrha skozi dan.

Plastična fina mreža

plastična fina mrežaTa material je podoben prejšnji mreži z majhnimi celicami, vendar le iz plastike. Dimenzije celic so lahko različne. Ta poceni net se lahko uporablja tudi samo kot ograja okoli kurnika za zaščito ptic, ali po vrtu, dvorišču, za zaščito pridelkov iz divjih ptic, kokoši, zajce in srnjad. Ker je plastična, je še manj primerna za zaščito pred plenilci kot kovinsko mrežo z mrežo. Toda hkrati je enostavno in cenovno dostopno gradivo, ki ga lahko pokrijete na dan.

Pros: material je relativno poceni, enostavno rezan, enostaven za uporabo, lahek, fleksibilen, dovolj močan.

Škode: ni primeren za zaščito pred plenilci.

Kje uporabiti: kot ograja na vrtu; za zaščito grmovja, za pokritje peresa.

Varjena žična mreža z velikostjo mrežnega očesa ½ in. (1,27 cm)

varjena mreža s pola palcaVarjena (ali ojačana) mreža je najbolj zanesljiva možnost za zaščito vašega piščančjega kolača in veverice. Kokoši bodo rešili, da ne bodo napadli le tako velike plenilce kot psi, kojoti in lisice, ampak tudi manjše nevarne živali, vključno z belimi dihurji, kačami in miši. Ta mreža je kot nalašč za okna in okna v hiši kokoši. Če želite za svoje kokoši zagotoviti še zanesljivejšo varnost, lahko uporabite mrežo s celicami ¼ (0,6 cm), vendar ne pozabite, da bo trajalo zelo dolgo časa, da ga zmanjšate.

Uporabljam mreže z velikostjo mrežnega očesa ½ palca na vse odprtine v kokošnjaku – okna, okna, hodnika, poleg tega okna moje hlevih, opremljenih s posebnimi zasloni na letenje.

Takšno mrežo uporabljam tudi na dnu svinčnika v obliki ograje višine 90 cm, ki je trdno pokopan v tleh. Prisotnost manjših lukenj na dnu svinčnika je dobra dodatna zaščita, saj večina plenilcev poskuša prodreti v spodnjem delu zadrge ali pa se izkopati skozi ograjo. Ta mreža bo zaščitila vaše piščance in race od napadov rakov, prodornih kač in miši na terenu.

Related  Kompost iz pridelka – uporabne lastnosti in aplikacije

Pros: ščiti pred vsemi plenilci.

Škode:

 • material je precej drag;
 • traja precej časa;
 • težko, zato se je težko ovirati.

Kje uporabiti: prezračevalna okna, okna; spodnji del korrala; da zaščitijo korral pred plenilci ponoči.

Varjena žična mreža z velikostjo očesa 1 inch (2,54 cm)

varjena mreža na palecMreža s to velikostjo celic uporabljam tudi za dodatno zaščitno pregrado vzdolž dna peresnika – ne bo dovolila plezanja do sten takšnih plenilcev kot rakuna ali okusa. Poleg tega je ta material bolj dostopen in lažji odrezan od 1,27 cm mrežice.

Pros: ščiti pred vsemi, tudi najmanjšimi plenilci; Lažje je rezati kot mrežna očesa z velikostjo ½ v celici.

Škode:

 • material je precej drag;
 • morate porabiti veliko časa;
 • precej težko, zato je slabo upognjen.

Kje uporabiti: da zaščitimo dan korral.

Varjena žična mreža z velikostjo mrežnega očesa 1/2 x 1 palčni (1,27 x 2,54 cm)

krepilna mrežaDruga vrsta varjene (ojačitvene) mreže. Če boste našli ta material, bo to odlična izbira – združuje visoke zaščitne lastnosti mreže z ½-palčnimi celicami in enostavno rezanje mreže z 1-colnimi celicami.

Pros: zanesljivo ščiti pred plenilci, je lažje rezati, ohranja obliko dobro.

Škode:

 • material je precej drag;
 • redko gre za prodajo;
 • potreben je čas za rezanje;
 • težko ovirati.

Kje uporabiti: zaščititi korral čez dan ali ponoči.

Mrežno mreženje

mrežno mreženjeŠe en primeren material za vašega piščanca. Če imate pasdock od starega psa ali kakšno ograjo iz mrežnega mrežnega očesa, razmislite o tem, ali ga je mogoče popraviti za piščanca. Zagotovite lahko bolj zanesljivo zaščito pred napadom v času, ko niste doma. Če želite to narediti, je treba ohišje ograje z mrežo z manjšo velikostjo celic na višino 60-90 cm. To bo vaše ptice zaščitilo pred kačami, miši, ermini in rakunami. Močna mrežna mreža je še posebej primerna za zaščito peresa pred večjimi in močnejšimi plenilci, kot so kojoti, risovi, črpalke in medvedi.

Related  Kako rastejo česen (to je zelo preprosto!)

Pros: zagotavlja zaščito pred največjimi plenilci.

Škode:

 • ne obdrži majhnih plenilcev;
 • je težko ponovno uporabiti ali spremeniti velikost.

Kje uporabiti: Za zaščito korala od velikih plenilcev popoldne.

Električna ograja

zanesljivo zaščitoČe pogosto motite veliki plenilci, kot so medvedi, pegavci ali ris, bi bolje dobili električno živo mejo. V ograjenem ohišju je nameščena elektrificirana ograja – ta dvojna zaščita deluje zanesljivo in zagotavlja še večjo varnost za vaše kokoši. Električno ograjo je mogoče učinkovito uporabljati pri piščancih na prostem med dnevom ali ob menjavi mest, v katerih tja.

Čeprav bo električna zaščita zahtevala znatne denarne naložbe in redne preglede uporabnosti, lahko zagotovi relativno veliko prostora za varno hojo vaših piščancev.

Pros: Zanesljivo ščiti pred velikimi plenilci in zagotavlja višjo raven varnosti. električna ograja

Škode:

 • draga oprema;
 • stroški popravil;
 • potreba po prilagajanju;
 • ne ščiti pred pernatimi plenilci.

Kje uporabiti: na prostornih prostih območjih; da zagotovimo varnost okoli korrala čez dan.

Druge metode varstva

svetleče sončne plamenske lučiKot dodatno zaščito za hišo, vrt ali vrt ponoči lahko uporabite Nite Guard Solar Predator Lights. To se samodejno aktivira v temi in utripa ja zarjo, ki povečuje varnost vašega kurnika in sprehajalne področjih, vključno z varstvom pred jeleni in rakuni, da je noč, se lahko izberejo iz goščavi koruze. Poleg dodatnih zaščitnih ukrepov je potreben pogoj tudi razpoložljivost primernega ograja in zaprtja ponoči.

Ne glede na vrsto ograje, ki ga izberete, se prepričajte, da je zakopal v zemljo vsaj 20 cm. Poleg tega je treba namestiti z rahlim nagibom navzven, ali v obliki črke J. Vse to je potrebno, da se prepreči sokovi, zaradi plenilcev. Prav tako je dobra ideja, da pri kopanju v ograje dodate kamne, razbito steklo ali keramiko, trdne gradbene odpadke v jarke.

Ograje ni nekaj za varčevanje, ker gre za varnost vaših piščancev. Izbira kakovostnih materialov se v prihodnosti izogne ​​številnim težavam in izgubam.

Piščančji kolač z ograjo – video