Växande rädisa i växthuset – hemligheterna hos erfarna sommarboende

Radis för personlig konsumtion och till saluSäsongsanvändning av färska örter har länge varit året runt. För detta ändamål byggs växthus även i de kallaste områdena. Hothouse ekonomin kräver speciella jordbruksmetoder för odling av grödor. Detta är förknippat med höga kostnader mitt på vintern, för att värma och belysa stora områden. Mindre svårigheter kommer att orsaka odling av rädisor i växthuset, tvinga lök och sallat. De kända kulturerna växer snabbt, under vintern är det möjligt att göra några varv.

Jordberedning

Förberedelse av sängar för sådd rädisaRöda rötter går in i jorden till ett djup av upp till 25 cm. Därför kräver sådd i marken ett löst fritt substrat som fylls i från 100 procent av beräkningen.

  • humus – 500 kg;
  • superfosfat – 3,0-4,5 kg;
  • calimagnesia – 3,0 eller svavelsulfat – 1,8 kg;
  • Ammoniumnitrat – 2,5 kg.

Noggrann grävning av marken med dessa komponenter garanterar snabb utveckling av rädisor. Du kan inte använda färska gödsel, rädisen blir smaklös och hård.

Vintersåning av rädisa på jorden innebär uppvärmning. Ett varmt vatten eller en elektrisk krets måste läggas. Ett annat sätt att värma är installationen av botten av åsarna med hjälp av biobränsle. De planta rester och gödsel som läggs ner brinner och producerar värme, jorden är fortfarande optimalt uppvärmd på vintern. Denna säng kan fungera med höstodling av rädisa i växthuset.

Boende av rack gör det möjligt att öka såningsområdetUtan att värma jorden kan vinterkulturen transporteras på hyllorna på behållare. Detta gör att du upprepade gånger kan öka användningen av en varm krets. Radis växer i små behållare och kassettmetoden är i detta fall tillämplig.

Det är ekonomiskt olämpligt att odla grönsaker i sommarstugor under de kallare månaderna, december och januari. I en liten volym är det svårt att hålla värmen i kylan. Produktionen av stora uppvärmda växthus fungerar oberoende av temperaturen bakom kretsen.

Temperatur och ljusförhållanden

Ger ett ljusläge i växthusetFör att fröerna ska kunna ge plantor snabbt är marktemperaturen cirka 18 grader. Stiga fröburken och vid 3 grader, kommer utvecklingen bara långsamt. När rädisor sönder blir det klart när växthuset är klart. Endast observera belysningen, termisk regim och vattning kan få full skörd.

För att påskynda grodden och få kotyledona växter är det möjligt att göra förtjockad sådd i en skål och färdiga spirar dyker till en konstant plats. I detta fall är rädisans överlevnadsklass utmärkt och tillväxtperioden förkortas.

Värmare för ett växthusFör utveckling av rotgrönsaker efter framväxten är temperaturen i jorden 10 grader, med en fyllning av 15-18. Om samtidigt belysningsstandarderna på 1300-1500 lux observeras växer rotskörden som standard. Temperaturen i växthuset regleras. På natten ska det inte överstiga 10 grader, på en grumlig dag är det tillräckligt 12. När det saknas ljus eller med en förstorad ljusbotten, är det blixtnedslag. Därför är det viktigt att fastställa det optimala belysningsförhållandet i ett vinterhus.

Uppvärmningen av växthuset på vintern kan utföras av en ugn på vedavfall med avgasrör på omkretsen, eller genom att installera propan eller elvärmare. Samtidigt är det nödvändigt att ge upphov till värmevatten för bevattning och för att hålla luftfuktigheten inom 70%.

Hur man planterar rädisa

Kassetter med jord för att plantera rädisa i växthusetFrön av rädisa bör utformas för att växa i växthuset och fräscha. Förberedelse för sådd består i att klä dem i en lösning av kaliumpermanganat och spiring. Rädisa kan såas på flera sätt:

  • vanliga;
  • under markören;
  • kassett.

Radis odlas i kassetterFröer i raden och under markören fördjupas med 2 cm. Det ligger i djupet av jorden, under andra förhållanden utvecklas en större rotväxt. Avståndet mellan raderna ska vara ca 10 cm, med kontinuerlig sådd av 5×5 cm. En tillräcklig passage för underhåll lämnas mellan banden. Kassetterna är monterade i block och har ett område för utveckling av rotgrödor på 5×5 cm. Blocken placeras både av golvkanten och på flervägs hyllor.

Råra rädisa i kassetterDet är kassettmetoden som tillåter att odla en rädisa i växthuset på ställen och fullt ut använda den uppvärmda volymen. I detta fall ska rädis i kassetterna hällas med vatten eller en gödningsmedelblandning underifrån genom dräneringshålet.

Hur man odlar en rädisa

Radish thinningI ett ouppvärmt växthus är källan till en varm jord biobränsle. I det här fallet bör rötterna från rädisa inte röra vid gödsel. Temperaturen vid spiring av frön bör vara 18 grader vid utveckling av ett utlopp 10 vid hällning 18-20. Rödafrön som odlas av groddar kommer att tillåta att passera det första steget av temperaturökning och förkorta tiden för rötning i växthuset.

Den första radisen har mognatBelysning på mindre än 900 lux kommer att fördröja utvecklingen av rotfrukter och kommer att bli en av faktorerna för upprustning. Stretching toppar bidrar till dagtemperaturer över 24 grader och en lätt dag, mer än 12 timmar. Ju högre belysningen är och ju lägre temperaturen desto större blir rötterna. Hur man odlar en rädisa, om växthuset inte är utrustat med belysning? I svagt ljus, förtjockade planteringar och höga temperaturer bildas inte rotgrödor.

När man torkar jorden försämras smaken av rädisor. Vattning bör vara 2 gånger i veckan med en hastighet av 15 liter vatten per kvadratmeter. Det är önskvärt att använda sprinkling, speciellt vid höga temperaturer. Vattendragen kan kombineras med toppdressing. Vi tillåter droppbevattning och hällning av pallar med en kassettmetod.

Varianter av cruciferous loppor och deras larverCrimson loppor är de farliga skadedjur av rädisa i växthuset. Du kan bli av med dem med aska och tobaksdamm. Men invasionen av fältmöss är ibland dödlig. Du kan bli av med dem genom att placera en katt i växthuset eller fånga skadedjur på grönsaksbeten.

Bakteriella sjukdomar, nedsänkta mögel och bakterioser är möjliga om ventilation och plantering inte observeras. Det är nödvändigt att välja stabila sorter av rädisa för sådd.

Den vegetativa perioden för odling av rotgrödan i växthuset tar cirka 45 dagar. Optimal skör två rädisor under lågsäsongen, och lägg sedan växthuset under odling av värmevärda grödor.

Video om växande rädisa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector